reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cisza i spokój na naszym forum @DagLer , @Justi92 i @fredka84 zatonęły w urokach macierzyństwa 😁, u mnie ostatni weekend z brzuszkiem i już za tydzień powiekszeni będziemy też o jednego domownika, chociaż w piątek na ktg wyszły mi takie skurcze że heja, lekarz kazał obserwować i wieczorem jechać do kliniki jakby co , ale no-spa i przeszło, wczoraj wieczorem też to samo, no myślałam że w nocy będę jechała na porodówkę, ale jeszcze się trzymam heheh 🤣
Trzymaj się Kochana trzymaj i odpoczywaj ✊

Ja walczę 24h/24h o laktacje. KP + MM + Laktator i jestem wykończona, fizyczne to już nieważne, najgorzej psychicznie, mam wyrzuty, że nie karmię dziecka tylko KP, bądź chociaż swoim mlekiem 😭😭😭, a ona już tak bardzo nie chce ssać piersi, jak dostaje butlekę to jest szał, jak dostaje piersi to albo płacz albo sen 😢

reklama

Ja walczę 24h/24h o laktacje. KP + MM + Laktator i jestem wykończona, fizyczne to już nieważne, najgorzej psychicznie, mam wyrzuty, że nie karmię dziecka tylko KP, bądź chociaż swoim mlekiem 😭😭😭
Kochana to szybko pozbądź się tych wyrzutów, najważniejsze że dziecko najedzone i zadowolone🙂

Ja walczę 24h/24h o laktacje. KP + MM + Laktator i jestem wykończona, fizyczne to już nieważne, najgorzej psychicznie, mam wyrzuty, że nie karmię dziecka tylko KP, bądź chociaż swoim mlekiem 😭😭😭, a ona już tak bardzo nie chce ssać piersi, jak dostaje butlekę to jest szał, jak dostaje piersi to albo płacz albo sen 😢
Miałam to samo. Tez dokarmialam bo po cc dopiero na 3 dzień siara ruszyła. Mały był głodny, dokarmialam mm a dodatkowo ściągałam bo mały leżał pod lampami i nie mógł dostatecznie ssać. Wiec najpierw pół godziny on ssał, po 15 min na każda pierś, potem mm i pod lampe a ja ściągałam laktatorem, potem on dostawał to co sciaglam przy kolejnej sesji. W domu już inaczej bo odeszły lampy to laktacja szybciej ruszyła bo mały więcej ssał

Miałam to samo. Tez dokarmialam bo po cc dopiero na 3 dzień siara ruszyła. Mały był głodny, dokarmialam mm a dodatkowo ściągałam bo mały leżał pod lampami i nie mógł dostatecznie ssać. Wiec najpierw pół godziny on ssał, po 15 min na każda pierś, potem mm i pod lampe a ja ściągałam laktatorem, potem on dostawał to co sciaglam przy kolejnej sesji. W domu już inaczej bo odeszły lampy to laktacja szybciej ruszyła bo mały więcej ssał
Tak, mam podobnie, tyle tylko, że Gabriela już nie chce ssać 😭 Kopie, płacze, odpycha się od piersi, co za wariatka mi się trafiła, mówię Wam ma charakterek 🙈

walczysz, wiec nie miej wyrzutow. Robisz ile sie da i jesli uda sie rozkrecic laktacje to super, a jak bedzie mieszane czy butla to tez bedzie dobrze. Nie zadreczaj sie. Karmienie piersia to walka i pierwsze tyg sa bardzo trudne. Nie badz dla siebie za surowa i nie pozwol zeby Ci to przyslonilo czar bycia mama 😉

Dziewczyno przestań tak myśleć!!!!! Jak zależy Ci na KP to słyszałam dobre opinie o femaltikerze, jak nie zależy to dawaj normalnie MM I nie miej do siebie pretensji, małej nie dzieje się żadna krzywda!!! Pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, ja pierwszej córki też nie karmiłam piersią I przeżyła, kiedyś jak zobaczyłam jak moja siostra siedzi i płacze bo nie ma pokarmu dla dziecka , a dziecko w tym czasie wyło z głodu bo ona nie chciała jej dać MM to powiedziałam sobie że ja tak się nie zafiksuje na KP , tak czy siak trzymam za ciebie kciuki cokolwiek zechcesz zrobić 😘

Cisza i spokój na naszym forum @DagLer , @Justi92 i @fredka84 zatonęły w urokach macierzyństwa 😁, u mnie ostatni weekend z brzuszkiem i już za tydzień powiekszeni będziemy też o jednego domownika, chociaż w piątek na ktg wyszły mi takie skurcze że heja, lekarz kazał obserwować i wieczorem jechać do kliniki jakby co , ale no-spa i przeszło, wczoraj wieczorem też to samo, no myślałam że w nocy będę jechała na porodówkę, ale jeszcze się trzymam heheh 🤣
Ty to masz nerwy :) ja mam we wtorek ktg. mi zostały dwa tygodnie i zdarza mi się płakać z nerwów. Cały czas sie bohe ze nie zdaze dojechac do szpitala bo mam ponad godzine. A tak ogolnie fizycznie jak sie czujesz? Ja ledwo chodze i ciągle mi suebpuc chce. Nasza @fredka84 pięknie sobie radzi. Siwy zakochany. Jak wyszli to nie mieli prądu ale dali radę;)

reklama
Ty to masz nerwy :) ja mam we wtorek ktg. mi zostały dwa tygodnie i zdarza mi się płakać z nerwów. Cały czas sie bohe ze nie zdaze dojechac do szpitala bo mam ponad godzine. A tak ogolnie fizycznie jak sie czujesz? Ja ledwo chodze i ciągle mi suebpuc chce. Nasza @fredka84 pięknie sobie radzi. Siwy zakochany. Jak wyszli to nie mieli prądu ale dali radę;)
Ciężko, latam co chwila do ubikacji, mała ułożona pupą wiec jak sie rozciąga to główkę pcha pod zebra a nóżki w pęcherz, masakra , już bym chciała żeby było po wszystkim, ale z nerwów nie płacze 😄😄😄, staram się jak najwięcej czasu spędzać ze starszą bo potem to wiadomo ...

Do góry