reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

daj jej ibuprofen, serio. Nurofen czy co tam masz. Strzykawka po troszku do buzi. Nie bedzie to latwe, ale ja jestem pewna, ze w 30min bedzie lepiej. Ona ma czerwone gardlo i kaszel - dla mnie naprswde oczywiste jedt co jej jest. Widzialam to mase razy u moich dzieci.
Dziecko ma czerowne gardlo i rozpulchnione dziasla a lekarz zleca mocz. Dla mnie tu nie ma zadnej logiki. Co ma gardlo i zeby do moczu?

Zawsze jak mala bedzie chora to bedziesz myslec, ze jest mega ciezko i wogole z dwojka to przeciez sie nie da. A potem wyzdrowieje i kiedys sie zdecydujesz i powiem Ci - z dwojka jedt w ciul ciezko jak choruja, ale da sie 😉😉
Zlecila mocz bo mala miala jeden dzien goraczke no i przestala jesc.Dlatego ten mocz.Osluchowo czysto uszy czyste👍Tyljo gardlo zaczerwienione miala.
Teraz spi.Jak jutro bedzie powtorka z rozrywki to podam jej nurofen.
Tak bym chciaka rodzenstwo dla Misi tym bardziej ze msm jednego mrozaczka i swoje lata Wiec to powinno byc jak najszybciej.A tu jedno ciagle marudzace dziecko.Wiesz Miska jest raczej z tych ciagle marudzacych.Chociaz miedzy ludzmi zachowuje sie inaczej i kazdy mysli ze jak na nia narzekam to mowie o zupelnie innym dziecku😉

reklama
Zlecila mocz bo mala miala jeden dzien goraczke no i przestala jesc.Dlatego ten mocz.Osluchowo czysto uszy czyste👍Tyljo gardlo zaczerwienione miala.
Tak bym chciaka rodzenstwo dla Misi tym bardziej ze msm jednego mrozaczka i swoje lata Wiec to powinno byc jak najszybciej.A tu jedno ciagle marudzace dziecko.Wiesz Miska jest raczej z tych ciagle marudzacych.Chociaz miedzy ludzmi zachowuje sie inaczej i kazdy mysli ze jak na nia narzekam to mowie o zupelnie innym dziecku😉
klucz jest w odpowiednim odstepie miedzy dziecmi. Ja polecam nie mniej niz 2,5 roku. Odchowac mala, bedzie bardziej samodzielna i nie tak przyklejona do Ciebie. Ona jedt malutka, bardzo Cie jeszcze potrzebuje. No a jak zacznie chodzic to hmm wierz mi, ze wolisz nie miec wtedy brzucha 😂😂

klucz jest w odpowiednim odstepie miedzy dziecmi. Ja polecam nie mniej niz 2,5 roku. Odchowac mala, bedzie bardziej samodzielna i nie tak przyklejona do Ciebie. Ona jedt malutka, bardzo Cie jeszcze potrzebuje. No a jak zacznie chodzic to hmm wierz mi, ze wolisz nie miec wtedy brzucha 😂😂
No niestety nie moge tyle czekac.Nie chce rodzic po 40.Moj maz jest 5 lat ode mnie starszy i juz czuje sie staro😉 Najlepiej jakby to bylo 2 lata ale MAM NADZIEJE ze jednak rocej.Wierz nie wiadomo czy ten transfer mrozaczka sie powiedzie😪

No niestety nie moge tyle czekac.Nie chce rodzic po 40.Moj maz jest 5 lat ode mnie starszy i juz czuje sie staro😉 Najlepiej jakby to bylo 2 lata ale MAM NADZIEJE ze jednak rocej.Wierz nie wiadomo czy ten transfer mrozaczka sie powiedzie😪
kiedykolwiek bedziesz gotowa, da sie ogarnac. To tylko moje prywatne zdanie, a wyrocznia nie jestem.
A co do transferu - nie martw sie na zapas.

Mój ostatnio też gardło zaczerwienione i od razu brak apetytu nic nie jadł na szczęście pił. Oczywiście cały czas przyklejony do mnie, niestety choroba to ciężki czas , obserwuj jak sytuacja się rozwinie. Ja tam nie zwlekam podaję leki żeby się maluszek nie męczył. Wytrwałości życzę, dasz radę 😘

Dziewczyny o co tu moze chodzic.Mianowicie pisalam wczoraj ze corka zadlawila sie kawalkiem.Dzis dalam jej zupku taka jak zwykle-tez cos nie tak bo sie krztusila.Nie intetweniowalam sama sobie poradzila.Nie wiem o co tu chodzi bo wczesniej jadla cale sloiczki a teraz wogole nie chce jesc a dzis to juz tragedia.Mam wrazenie jakby jej sie cos zablokowoalo.Bylysmy u lekarza z innego powodu to stwierdzila ze ma troche zaczerwienione gardlo ale wiem ze ja nie boli bo nie placze mleko je-moze mniej ale je.Mam zrobic mocz-jak zlapie jej siki oczywiscie

U nas tak było 2 tyg temu, Bartuś przestał jesc zupełnie stale pokarmy, pił tylko z piersi a i to rzadko. Jeden dzień (a wlasciwie noc) miał temperaturę 38.7, strasznie marudny, no nie nasz Bartuś. Po tygodniu przeszlo. Wg pediatry to moglo byc zwiazane z pęcherzem (mocz najlepiej pobrać jak dziecko moczy i rączki i nóżki), z ząbkami lub lekka infekcja rotawirusowa. Dzieci zaszczepione potrafią to tak lagodnie przejść. Grunt, ze dziecko pije mleko.

Lekarka powiedziala ze ma zaczerwienione to gardlo ale tez ze dziasla rozpulchnione😪dlatego kazala zrobic mocz.
Tak jestem zestresowana bo ciagle jestem sama.Maz w pracy 7 dni w tyg.w sumie przychodzi na kapiel i wszystko.A ja sama sie mecze bo juz do tego doszlo ze mnie to meczy.A ja mysle o drugim dziecku-glupia jestem🥴
Mala na piczatku-jak miala 4 tyg.zaczela charczec jezdzilam z nia po pediatrach i laryngologach.Lsryngolodzy stwierdzili ze to refluks😔Tyljo ze tak jak pisalam do 4 mies.nie ulewala w 5 zaczela i tak moze do polowy 6.I teraz cos znowu charczy bo w nosie swiszczy a w nosku brak czegokolwiek-juz to przerabialam Tetaz doszedl taki gardlowy kaszel a raczej pokaszlewanie ale takie okropnie gardlowe.Nie wiem czy ja trafiam na jakis dziwnych pediatrow ktorzy nie potrafia leczyc mi dziecka🤷‍♀️
ubawiłam się, bo mam tak samo... od pół roku nie sypiam i serio jestem zmęczona i przebodźcowana dzieckiem (śpimy razem też i w nocy bywa różnie, ale miała epizody wstawania do zabawy ok. 2) ale plan na drugie jest i to szybko (bo wiek)...także niekoniecznie pragnę...ale strategicznie chcę.
Poza tym, współczuję, jednak może mąż może wziąć kilka dni wolnego żebyś odsapnęła?

U nas tak było 2 tyg temu, Bartuś przestał jesc zupełnie stale pokarmy, pił tylko z piersi a i to rzadko. Jeden dzień (a wlasciwie noc) miał temperaturę 38.7, strasznie marudny, no nie nasz Bartuś. Po tygodniu przeszlo. Wg pediatry to moglo byc zwiazane z pęcherzem (mocz najlepiej pobrać jak dziecko moczy i rączki i nóżki), z ząbkami lub lekka infekcja rotawirusowa. Dzieci zaszczepione potrafią to tak lagodnie przejść. Grunt, ze dziecko pije mleko.
Moja to juz i mleka noe chce.Jak zjadla wczoraj przed snem ok.19 to do tej pory-a mamy 9.11 zjadla raptem 50ml.Masakra

reklama
Moja to juz i mleka noe chce.Jak zjadla wczoraj przed snem ok.19 to do tej pory-a mamy 9.11 zjadla raptem 50ml.Masakra

A pije wodę z bidonu?
Jak nie to szukaj pediatry albo jedzcie na pomoc nocną/świąteczną, tam w weekendy zawsze ktoś jest i musi musi przyjąć. Zazwyczaj tam jest internista, natomiast u nas taka pomoc jest przy szpitalu wiec do niemowląt wołają zawsze pediatre.

Do góry