reklama
Justi92
Fanka BB :)
Kangurowanie po cesarce? - Z Ekspertem o Dzieciach
Czy kontakt skóra do skóry jest możliwy także po cesarskim cięciu? Tak jest możliwy i warto o tym informować przyszłych rodziców, bo w obecnych czasach cięć cesarskich wykonuje się naprawdę dużo. Ten odsetek waha się od 50 do nawet 80 procent w zależności od stopnia referencyjności ośrodka...
zekspertemodzieciach.pl
Ja chce żeby mój kangurowal Hanię po CC, na szczęście mój szpital na to pozwala
nieagatka
a Ty nie mozesz? W sensie oczywiscie dobry i tata, ale Tobie nie pozwola? U nnie zaraz po wyjeciu dali mi ja do policzka, zabrali zeby zwazyc i przyniesli i polozyli na mnie. I przez 2h byla caly czas na mnie. Potem dostal ja Tata jak mnie do mojej sali przenosili i znowu do mnie. A z druga corka to wogole juz w trakcie cc polozna zapytala czy chce kp i jak powoedzialam, ze tak to od razu podczas zszywania mnie przystawila mi ja do piersi.Kangurowanie po cesarce? - Z Ekspertem o Dzieciach
Czy kontakt skóra do skóry jest możliwy także po cesarskim cięciu? Tak jest możliwy i warto o tym informować przyszłych rodziców, bo w obecnych czasach cięć cesarskich wykonuje się naprawdę dużo. Ten odsetek waha się od 50 do nawet 80 procent w zależności od stopnia referencyjności ośrodka...zekspertemodzieciach.pl
Ja chce żeby mój kangurowal Hanię po CC, na szczęście mój szpital na to pozwala
nieagatka
masakra. Niekudzkie.Mnie po operacji usunięcia ciąży pozamacicznej na pooperacyjnej położyli z laską po cesarce. Z dzieckiem które pierwszy raz przystawiała do piersi. [emoji15]
Dopiero moje wycie chyba uświadomiło pielęgniarkom co zrobiły.
Bo jedna przyszła i stwierdziła że zabierze ja "do innych szczęśliwych mamuś ". No dzięki... [emoji19]
annemarie
System zdrowotny w pl osiagnal juz takie dno,ze jak czlowiek mysli ,ze to faktyczne dno to sie okazuje ,ze da sie jeszcze glebiej.Ja mam to szczescie ,ze zyje w kraju ,gdzie za 90% rzeczy kasa chorych,odsetek osob ubezpieczonch prywatnie jest bardzo maly ,bo malo kto tego potrzebuje, ale do brzegu...
W zeszlym roku umarla moja mama,pozostawiajac 85 letniego mojego tate ,ktory przez dobre 75 lat nigdy nie byl powaznie chory,jedynie dentyste odwiedzal.Jeszcze za zycia mamy mial potwornie rozlegly zawal,potem posypaly mu sie kolana i oczy( zacma) .Zostal z tym wszystkim sam.Rozmawiam z nim dosyc czesto ,wysluchujac ile musi sie nalat,naprosic,********i narzucac,zeby ktos sie nim fachowo zajal,nie proponowal EKG za 3 lata bo takie terminy.Jest mi go strasznie zal.Jego cale zajecie polega na jezdzeniu po przychodniach,szpitalach i blaganie zeby go ktos w koncu przyjal i przebala.Masakra!!!!i to w tym wszystkim nie jest jeszcze najgorsze,chociaz by sie wydawalo ze " dno" zostalo juz osiagniete.Nie.jeszcze nie...musi za wszystkie wizyty , na kontrole musi chodzic prywatnie,bo by sie w zyciu ich nie doczekal.Nie wiem jakby to sfinansowal ,gdyby nie moja i siory pomoc.Dziadek,wdowiec,ktory placil cale zycie skladki na tych pieprzonych zlodzieji ma 1600 zl renty,ogarnac miesiecznie co najmniej drugie tyle za wizyty i leki.Jest mi go potwornie zal i wsciekam sie potwornie jak o tym juz mysle.Qvo vadis Polsko????
Macie opcje ,myslcie o sobie,o swoich dzieciach i wiejcie gdzie pieprz rosnie.Jesli cos w tym kraju w koncu nie pierdoline i sie nie zmieni ,to biedni ci ludzie.
W zeszlym roku umarla moja mama,pozostawiajac 85 letniego mojego tate ,ktory przez dobre 75 lat nigdy nie byl powaznie chory,jedynie dentyste odwiedzal.Jeszcze za zycia mamy mial potwornie rozlegly zawal,potem posypaly mu sie kolana i oczy( zacma) .Zostal z tym wszystkim sam.Rozmawiam z nim dosyc czesto ,wysluchujac ile musi sie nalat,naprosic,********i narzucac,zeby ktos sie nim fachowo zajal,nie proponowal EKG za 3 lata bo takie terminy.Jest mi go strasznie zal.Jego cale zajecie polega na jezdzeniu po przychodniach,szpitalach i blaganie zeby go ktos w koncu przyjal i przebala.Masakra!!!!i to w tym wszystkim nie jest jeszcze najgorsze,chociaz by sie wydawalo ze " dno" zostalo juz osiagniete.Nie.jeszcze nie...musi za wszystkie wizyty , na kontrole musi chodzic prywatnie,bo by sie w zyciu ich nie doczekal.Nie wiem jakby to sfinansowal ,gdyby nie moja i siory pomoc.Dziadek,wdowiec,ktory placil cale zycie skladki na tych pieprzonych zlodzieji ma 1600 zl renty,ogarnac miesiecznie co najmniej drugie tyle za wizyty i leki.Jest mi go potwornie zal i wsciekam sie potwornie jak o tym juz mysle.Qvo vadis Polsko????
Macie opcje ,myslcie o sobie,o swoich dzieciach i wiejcie gdzie pieprz rosnie.Jesli cos w tym kraju w koncu nie pierdoline i sie nie zmieni ,to biedni ci ludzie.
Ostatnia edycja:
nieagatka
amen. Mysle w 100% tak samo. Nienawidze patrzec na to czym staje sie teraz miejsce, ktore kiedys bylo domem.System zdrowotny w pl osiagnal juz takie dno,ze jak czlowiek mysli ,ze to faktyczne dno to sie okazuje ,ze da sie jeszcze glebiej.Ja mam to szczescie ,ze zyje w kraju ,gdzie za 90% rzeczy kasa chorych,odsetek osob ubezpieczonch prywatnie jest bardzo maly ,bo malo kto tego potrzebuje, ale do brzegu...
W zeszlym roku umarla moja mama,pozostawiajac 85 letniego mojego tate ,ktory przez dobre 75 lat nigdy nie byl powaznie chory,jedynie dentyste odwiedzal.Jeszcze za zycia mamy mial potwornie rozlegly zawal,potem posypaly mu sie kolana i oczy( zacma) .Zostal z tym wszystkim sam.Rozmawiam z nim dosyc czesto ,wysluchujac ile musi sie nalat,naprosic,********i narzucac,zeby ktos sie nim fachowo zajal,nie proponowal EKG za 3 lata bo takie terminy.Jest mi go strasznie zal.Jego cale zajecie polega na jezdzeniu po przychodniach,szpitalach i blaganie zeby go ktos w koncu przyjal i przebala.Masakra!!!!i to w tym wszystkim nie jest jeszcze najgorsze,chociaz by sie wydawalo ze " dno" zostalo juz osiagniete.Nie.jeszcze nie...musi wszystkie wizyty ,kontrole musi chodzic prywatnie,bo by sie w zyciu ich nie doczekal.Nie wiem jakby to sfinansowal ,gdyby nie moja i siory pomoc.Dziadek,wdowiec,ktory placil cale zycie skladki na tych pieprzonych zlodzieji na ma 1600 zl renty,ogarnac miesiecznie co najmniej drugie tyle za wizyty i leki.Jest mi go potwornie zal i wsciekam sie potwornie jak o tym juz mysle.Qvo vadis Polsko????
Riddikulus
Niestety ale opieka publiczna to dno. Sama teraz czuję to na własnej dooopie.
Jak mi tato zachorował to też było latania i starania żeby go ratować.
Ja dzisiaj wreszcie coś wiem. Jutro wychodzę. Ale po kolei. Dzisiaj rzeczywiście mną lekarz sir zajął. Przychodzi do mnie doktorek pomocnik, że hematolodzy chcą dokumentację medyczną dlaczego dostałam accofil. Więc ja mu grzecznie mówię, ze nie mam takiej dokumentacji bo ja accofil dostałam tylko w związku z leczeniem niepłodności. Poszedł. Po chwili wraca mój jaśnie pan i dr pomocnik i myślą. No i stanęło że mam odstawić accofil i za 2 tygodnie morfologię zrobić czy jest poprawa
Przez to że miałam tak długo wysokie leukocyty to mam mieć usg brzucha żeby ocenić stan wątroby i śledzony. Tyle leżenia w szpitalu żeby on mi rację przyznał. Jakieś pytania?
Ja dzisiaj wreszcie coś wiem. Jutro wychodzę. Ale po kolei. Dzisiaj rzeczywiście mną lekarz sir zajął. Przychodzi do mnie doktorek pomocnik, że hematolodzy chcą dokumentację medyczną dlaczego dostałam accofil. Więc ja mu grzecznie mówię, ze nie mam takiej dokumentacji bo ja accofil dostałam tylko w związku z leczeniem niepłodności. Poszedł. Po chwili wraca mój jaśnie pan i dr pomocnik i myślą. No i stanęło że mam odstawić accofil i za 2 tygodnie morfologię zrobić czy jest poprawa
Przez to że miałam tak długo wysokie leukocyty to mam mieć usg brzucha żeby ocenić stan wątroby i śledzony. Tyle leżenia w szpitalu żeby on mi rację przyznał. Jakieś pytania?
annemarie
Ja mialam po accofilu taka dyskusje z onkologiem ,ze mi w piety poszlo .Odstawiaj to jak najszybciej.Niestety ale opieka publiczna to dno. Sama teraz czuję to na własnej dooopie.
Trzymam kciuki
reklama
nieagatka
aha czyli zafundowal Ci tydzien w szpitalu tylko dlatego, ze Cie nie slucha. Bosko. I lekow tez nie umie odstawic kiedy powinien, bo proga tez za duzo bierzesz jak na ten etap… No slabo.Niestety ale opieka publiczna to dno. Sama teraz czuję to na własnej dooopie.