reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, my chyba naprawdę żyjemy w innych światach 🤔. Wg mnie taka kwota jest nie do zaakceptowania za jedną noc 🤷.
Więcej do powiedzenia będę miała jak sama urodzę, bo to co mówią moje koleżanki czy siostra wcale tak strasznie nie brzmi jak wy to czasem opisujecie. Przekonam się na własnej skórze jak będzie z tą opieką i z samym porodem i napewno się z wami podzielę moimi wrażeniami 😉
Fredka mam wrażenie, że myślimy bardzo podobnie 😜🙏

reklama
Ale dzieci są różne… jedne się odnajdą w zlobku inne nie. I sam zlobek, żłobkowo nie równy.
Dla przykładu mój syn raczej radził sobie w ośrodkach opiekuńczych i teraz poszedł do szkoły. Klasa jest totalnie nie trafiona. Nic co inne dzieci interesuje nie kręci mojego syna i w drugą stronę. Wychowawca świetny i będzie mi żal ale chyba go przeniosę, bo ma w klasie chłopca co kopie i dusi inne dzieci. A rodzice karierowicze z narcystycznym ego- „empatia a po co to komu” - serio to cytat matki😱
Zatem mój syn żłobkowy - a nawet podwójnie żłobkowy. Bo chodził do prywatnego a potem państwowego zlobka, potem do przedszkola nr 1 a potem specjalistycznego. No nie trafił z klasą…

A w ogóle z tym żłobkiem .. jak powiedziałam na neonatologii ze chce je do zlobka puścić jak będą miały rok to mnie kobieta tak tam zjadła. Ze ona jako specjalista by dziecka w życiu do zlobka nie oddała. Nie chciałam się kłócić ale jeszcze minuta i bym jej pojechała. Ze nie każdego stać na nianie i to chyba nie jest opinia specjalisty bo zdania są podzielone. Ale co ja będę dyskutować. Ona swoje a ja swoje…
ja zyje w innych realiach. Moja starsza ma niecale 5 lat, os poltora roku jest w „szkole” i jest super. Fakt szkola prywatna, na dalszym etapie ponoc wymagajaca, ale pierwzzy rok montesori, teraz juz ida projektami. Mam wrazenie, ze poki co podchodza dosc indywidualnie. Widze ze uczy sie duzo i chetnie.
Szkola jest katolicka, bardzo kladzie nacisk na tolerancje i empatie, paycholog raz w tygodniu wpada na pogadanki, sprawdzic czy jakies dziecko czegos nie potrzebuje

ja zyje w innych realiach. Moja starsza ma niecale 5 lat, os poltora roku jest w „szkole” i jest super. Fakt szkola prywatna, na dalszym etapie ponoc wymagajaca, ale pierwzzy rok montesori, teraz juz ida projektami. Mam wrazenie, ze poki co podchodza dosc indywidualnie. Widze ze uczy sie duzo i chetnie.
Szkola jest katolicka, bardzo kladzie nacisk na tolerancje i empatie, paycholog raz w tygodniu wpada na pogadanki, sprawdzic czy jakies dziecko czegos nie potrzebuje
No to mój ideał szkoły 🤣 ale niestety nie wyszło w PL rządzącym.
Mój syn chodzi do zerówki teraz skonczyl 6 lat w listopadzie. Trochę podobnie do twojej corki. Ja puściłam państwowo bo do LO czy technikum w tym samym systemie będzie w PL nie masz wyboru zbytniego jezeki chodzi o prywatne szkoły średnie. Dobre szkoły średnie to państwowe a to przedłużenie patologii podstawowej.
Ja ostatnio mam coraz większą frustrę i żałuje ze nie wyjechałam jak mogłam. W PL pedagoga dobrego to ze świecą szukać. Szkoła i kształcenie rodem z PRL. A jeszcze teraz Czar.nek zrobił co zrobił i szkoła jest partyjna. Dyrektorzy będą się bali uczyć. Za stara się robie na wyjazd ale widzę co czeka moje dzieci w tym kraju 😥

Mój syn chodzi do zerówki teraz skonczyl 6 lat w listopadzie. Trochę podobnie do twojej corki. Ja puściłam państwowo bo do LO czy technikum w tym samym systemie będzie w PL nie masz wyboru zbytniego jezeki chodzi o prywatne szkoły średnie. Dobre szkoły średnie to państwowe a to przedłużenie patologii podstawowej.
Ja ostatnio mam coraz większą frustrę i żałuje ze nie wyjechałam jak mogłam. W PL pedagoga dobrego to ze świecą szukać. Szkoła i kształcenie rodem z PRL. A jeszcze teraz Czar.nek zrobił co zrobił i szkoła jest partyjna. Dyrektorzy będą się bali uczyć. Za stara się robie na wyjazd ale widzę co czeka moje dzieci w tym kraju 😥
no ja wybieralam tu na czuja. Do 15 r.z bedzie w niej jak mnie bedzie stac zeby ja oplacac 😂😂
A Cz.arnek to jest taka masakra, ze nie mam slow. No ale coz - praca u podstaw i ksztaltowanie elektoratu z klapkami ma oczach. Przykre.

Moj syn chodzi do prywatnej szkoły. Szkoła jak szkoła, ma swoje problemy. Ogromny plus brak agresji. Świetlica indywidualnie dla każdego z roczników. Nauczyciele różni. Jeszcze nie wiem czy córka będzie chodziła do prywatnej placówki.
U nas szkoła montessori to porażka kompletna, chodzą tam dzieci niedostosowane, często panuje agresja i wyzwiska. Przedszkola i żłobki tego typu to inna bajka.

Dziewczyny, my chyba naprawdę żyjemy w innych światach 🤔. Wg mnie taka kwota jest nie do zaakceptowania za jedną noc 🤷.
Więcej do powiedzenia będę miała jak sama urodzę, bo to co mówią moje koleżanki czy siostra wcale tak strasznie nie brzmi jak wy to czasem opisujecie. Przekonam się na własnej skórze jak będzie z tą opieką i z samym porodem i napewno się z wami podzielę moimi wrażeniami 😉
U nas w mieście nie mozna mieć wynajętej położnej, jest zakaz od kilku lat, choć teraz nie dam sobie głowy uciąć. Ponoć był taki bałagan, że w końcu ordynator zakazał takich praktyk.
Czekamy na relacje, oby to był dobry poród.

U nas w mieście nie mozna mieć wynajętej położnej, jest zakaz od kilku lat, choć teraz nie dam sobie głowy uciąć. Ponoć był taki bałagan, że w końcu ordynator zakazał takich praktyk.
Czekamy na relacje, oby to był dobry poród.
Tak, oby to były dobre wspomnienia... Jakby co, to potrafię się przyznać do błędu i koloryzować nie będę😜

Moj syn chodzi do prywatnej szkoły. Szkoła jak szkoła, ma swoje problemy. Ogromny plus brak agresji. Świetlica indywidualnie dla każdego z roczników. Nauczyciele różni. Jeszcze nie wiem czy córka będzie chodziła do prywatnej placówki.
U nas szkoła montessori to porażka kompletna, chodzą tam dzieci niedostosowane, często panuje agresja i wyzwiska. Przedszkola i żłobki tego typu to inna bajka.
hmm myslalam, ze Montesori to jest tylko do zlobkow i przedszkoli. Nie wiedzialam, ze istnieja takie szkoly.
Ja wybieralam prywatne placowki zeby moc walczyc o hiszpasnki, no i ze wzgledu na poziom

reklama
U nas ewidentnie takie zachowanie było związane ze żłobkiem. Po powrocie odreagowanie, płacz. Teraz jest dużo lepiej. Nadal jednak przeżywa żłobek, ostatnio trzyma mnie za nogi i nie chce wejść do sali. Niby jest zadowolona,.wcześniej biegła w podskokach, teraz jakiś kryzys. Czekam z utęsknieniem na przedszkole, uważam to za lepsze rozwiązanie, brak leżakowania , starsze dzieci.
Czyli jednak może być z tym związane, zobaczymy bo pochodzi jeszcze pewnie góra z miesiąc a potem go wypisuje bo ja i tak będę w domu siedzieć na l4, mam nadzieję że mu wtedy przejdzie 😋

Do góry