nieagatka
Fanka BB :)
ja mowie o Rzszowie, w Wawie pewnie sporo wiecej…Wiesz oni sobie moga wymyslic co chca(( z telewizja pojdziesz rodzic???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja mowie o Rzszowie, w Wawie pewnie sporo wiecej…Wiesz oni sobie moga wymyslic co chca(( z telewizja pojdziesz rodzic???
Tez mi sie tak wydajerodzilam 6h bez znieczulenia i pierwsze 5h bylo spoko, a ostatnia godz musialam czekac na anastezjologa, bo byl przy naglej cc i powiem Ci tyle: nie chcesz rodzic bez, wierz mi
Ale ja nie pisze że dzieci mają siedzieć w domu. Moja córka zaczęła męczyć się w żłobku. Ona już nie chce spać w dzień, maluszki wręcz przeciwnie. Przez dwie godziny siedzi cicho bo inne dzieci śpią. Niestety nie ma rozwiązania, w każdym malutkim żłobku jest tak samo. Nie planuje prywatnego przedszkola więc jakoś musimy się męczyć, byle do czerwca. Wcześniej biegła jak ma skrzydłach, po powrocie do domu czasem płakała. Potem przeszło,.a teraz nie chce oderwać się od moich nóg. Staram się tłumaczyć, nic ma siłę, ale jestem zdecydowana i w końcu idzie bez płaczu. Jak odbieram jest zadowolona, w domu też jest ok.a ja uwazam dokladnie odwrotnie. Moje w zlobku od 9 miesiaca zycia, ani jeden raz zostanie w zlobku nie bylo problemem. Ani po sweitach, po chorobie czy wakacjach. Obie bardzo lubily/lubia byc miedzy dziecmi i sa zzyte z opiekunami. Starsze dziecko, zwlaszcza takie ktore latami jest w domu z mama wiaodmo ze ma trudniej zeby ogarnac ze juz z nia w domu siedziec nie bedzie.
wspolczuje, u nas spia te, ktore chca. Moja zrezygnowala z drzemki jak miala ciut ponad 2,5 roku. Ukladala wtedy puzzle, rysowala, w dni kiedy mieli basen decydowala sie na drzemke.Ale ja nie pisze że dzieci mają siedzieć w domu. Moja córka zaczęła męczyć się w żłobku. Ona już nie chce spać w dzień, maluszki wręcz przeciwnie. Przez dwie godziny siedzi cicho bo inne dzieci śpią. Niestety nie ma rozwiązania, w każdym malutkim żłobku jest tak samo. Nie planuje prywatnego przedszkola więc jakoś musimy się męczyć, byle do czerwca. Wcześniej biegła jak ma skrzydłach, po powrocie do domu czasem płakała. Potem przeszło,.a teraz nie chce oderwać się od moich nóg. Staram się tłumaczyć, nic ma siłę, ale jestem zdecydowana i w końcu idzie bez płaczu. Jak odbieram jest zadowolona, w domu też jest ok.
W Warszawie masz poród prywatny za 8900 w szpitalu Medicover,.CC za 12900. Choć nie wiem czy warto. Za to płacić. Można spokojnie znaleźć szpital który oferuje znieczulenie. U mnie w okolicy są dwa malutkie szpitale w których rzeczywiście można znieczulenie otrzymać, starają się aby jakoś porodówki utrzymać, dzieci rodzi się coraz mniej więc muszą oferować więcej niż duże jednostki. Rodziłam w takim szpitalu syna, było naprawdę dobrze. Znieczulenie, opieka po porodzie super, położne wszystko robiły, nawet dziecko ubrały na wyjście ze szpitala. Uczyły mnie przewijać, jedna w nocy przyniosła mi herbatę, porozmawiała i uspokoiła i być może dzięki niej kp tak długo.U sporo ciekawe jak w waw
Moj tez nie bral terminu transferu tylko jak przy naturalnej ciazy-ostatni okresDziewczyny jak lekarze Wam liczą bądź liczyli termin porodu? Bo mój liczył mi z USG i nie brał pod uwagę transferu ani terminu z OM
2000 za asystę przy porodzie i trzymanie za rękę . No bez jaj. W mojej okolicy ludzie tyle na miesiąc mająpodobno ok 2000zl ale to pewnie zalezy od tego gdzie w pl i czy zostaje z Toba tez po porodzie czy jest tylko na porod.
Moja chyba przeżywa ten czas spania innych dzieci. Ma specjalną lampkę może bawić się po cichu , ale tak dzień po dniu musi być dla niej męczące.wspolczuje, u nas spia te, ktore chca. Moja zrezygnowala z drzemki jak miala ciut ponad 2,5 roku. Ukladala wtedy puzzle, rysowala, w dni kiedy mieli basen decydowala sie na drzemke.
Oj makabrycznie :-) kobiety rodziły od wieków. Rekordzistka ma 69 dzieci.Makabrycznie brzmi. Tylko sie modlic…. Zeby bylo dobrze
Słuchaj ja chciałam pomoc do bliźniaków w nocy. I tylko za jedną noc położna za pomoc chciała 600-700zl. Od 20 do 6ej rano. I ja kumam, ale przecież tych nocy w szpitalu masz 2-3 to ogrom kasyja mowie o Rzszowie, w Wawie pewnie sporo wiecej…