reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No tak, CC to też ileś dni w bólu 🙄. Ja to myślę,że bym dała jakoś radę bo kilka operacji już miałam i mogę sobie zwizualizować ten ból po CC. A poród naturalny to cholera wie czego się spodziewać. Wszystko jest nieznane i różnie może się potoczyć 🤔
Walizkę będę pakować jakoś w przyszłym tygodniu. U mnie w szpitalu jest taki plus, że dla dziecka muszę mieć tylko mokre chusteczki i pampersy. Nic więcej. A na wypis to mężowi w domu przygotuję ubranka
No to rewelacja, ja dla dziecka pampersy, 10 pieluch tetrowych, 6 kompletów ubranek, koc, rożek itd. To jest jakieś szaleństwo 🤯

reklama
@fredka84 co do porodu SN i bólu a myślisz że jak Ci pisioche natną przy porodzie to szybciej dojdziesz do siebie? 😁 To dopiero ból przy sikaniu😁🙈 wszystko ma plusy i minusy... Ja nigdy pod uwagę nie brałam SN bo od zawsze wiedziałam że jak będzie kiedyś poród to i tak Cc🤷nie ma wyjścia i tyle... Ostatnio oglądałam filmiki z przebiegu CC- wygląda to hardkorowo jeszcze jak Ci rozrywają ręka te warstwy bo wtedy szybciej się ponoć goją 😁 ale co tam 😜 @DagLer 14 luty też piękna data- to będziesz mieć Wodnika 😁

@fredka84 co do porodu SN i bólu a myślisz że jak Ci pisioche natną przy porodzie to szybciej dojdziesz do siebie? 😁 To dopiero ból przy sikaniu😁🙈 wszystko ma plusy i minusy... Ja nigdy pod uwagę nie brałam SN bo od zawsze wiedziałam że jak będzie kiedyś poród to i tak Cc🤷nie ma wyjścia i tyle... Ostatnio oglądałam filmiki z przebiegu CC- wygląda to hardkorowo jeszcze jak Ci rozrywają ręka te warstwy bo wtedy szybciej się ponoć goją 😁 ale co tam 😜 @DagLer 14 luty też piękna data- to będziesz mieć Wodnika 😁
Ja trzymam kciuki, żeby niczego nie musieli je nacinać ✊ A jak Wasze dzieciaki, ile już ważą?

Kuwa Justi, ty jesteś jak moja mama normalnie 🤦. Jak jedzie ze mną autem to ja nigdy nie patrzę na biedne przejechane zwierzątka😥. A ona zawsze mi gada ze szczegółami gada że flaki na wierzchu, futerko tylko zostało itd 🤦. Normalnie jak ty, z tym rozrywaniem, jprdl 😂

ja tylko powiem, ze przy poerwszym cc mialam chyba z deka za malo znieczulenia i to rozrywanie czulam. Nie szarpanie tylko bol - nie polecam. Przy drugim czulam tylko ze cos tam grzebia i to juz byl luzik 😂

Kuwa Justi, ty jesteś jak moja mama normalnie 🤦. Jak jedzie ze mną autem to ja nigdy nie patrzę na biedne przejechane zwierzątka😥. A ona zawsze mi gada ze szczegółami gada że flaki na wierzchu, futerko tylko zostało itd 🤦. Normalnie jak ty, z tym rozrywaniem, jprdl 😂
Tak, ja też z tych wrażliwców 😂😂 Ja się nawet kikuta boję 😂😂 Ale mam nadzieję, że jakoś go ogarnę 🙈

Rodziłam sn i CC. Zdecydowanie lepiej wspominam sn. Po porodzie sobie wstałam i poszłam pod prysznic. Dużo łatwiej opiekować się dzieckiem i ogólnie nie odczuwasz bólu, w zasadzie wszystko mija jak urodzisz. Po CC ból utrzymuje się przez kilka dni, nie można tak sobie zeskoczyć z łóżka jak maluch płacze. Jeśli miałabym wybór to chyba opcja sn ze znieczuleniem jest ok.

reklama
Ja bardzo długo dzieci ubierałam tak: body kopertowe, pajac i skarpetki. Powiem wam że nic nie ciśnie dziecka, wygodnie sir przebiera i zmienia pieluchy. Rajtuzki kupiłam dopiero jak dobrze raczkowały. I zdrowe wyrosły 🙃.
Także mimo, że dla mnie nie czas jeszcze na wyprawkę to na 99% ciuszkow będę miała dość bo romantyczką że mnie i zachowałam wszystkie ciuszki po dzieciach...
Tak mi cos sie wydaje ze pajac luzniejszy niz spodenki w pasie :) kazda rada cenna dzieki!:)

Do góry