reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No tak, CC to też ileś dni w bólu 🙄. Ja to myślę,że bym dała jakoś radę bo kilka operacji już miałam i mogę sobie zwizualizować ten ból po CC. A poród naturalny to cholera wie czego się spodziewać. Wszystko jest nieznane i różnie może się potoczyć 🤔
Walizkę będę pakować jakoś w przyszłym tygodniu. U mnie w szpitalu jest taki plus, że dla dziecka muszę mieć tylko mokre chusteczki i pampersy. Nic więcej. A na wypis to mężowi w domu przygotuję ubranka
No to rewelacja, ja dla dziecka pampersy, 10 pieluch tetrowych, 6 kompletów ubranek, koc, rożek itd. To jest jakieś szaleństwo 🤯

reklama
@fredka84 co do porodu SN i bólu a myślisz że jak Ci pisioche natną przy porodzie to szybciej dojdziesz do siebie? 😁 To dopiero ból przy sikaniu😁🙈 wszystko ma plusy i minusy... Ja nigdy pod uwagę nie brałam SN bo od zawsze wiedziałam że jak będzie kiedyś poród to i tak Cc🤷nie ma wyjścia i tyle... Ostatnio oglądałam filmiki z przebiegu CC- wygląda to hardkorowo jeszcze jak Ci rozrywają ręka te warstwy bo wtedy szybciej się ponoć goją 😁 ale co tam 😜 @DagLer 14 luty też piękna data- to będziesz mieć Wodnika 😁

@fredka84 co do porodu SN i bólu a myślisz że jak Ci pisioche natną przy porodzie to szybciej dojdziesz do siebie? 😁 To dopiero ból przy sikaniu😁🙈 wszystko ma plusy i minusy... Ja nigdy pod uwagę nie brałam SN bo od zawsze wiedziałam że jak będzie kiedyś poród to i tak Cc🤷nie ma wyjścia i tyle... Ostatnio oglądałam filmiki z przebiegu CC- wygląda to hardkorowo jeszcze jak Ci rozrywają ręka te warstwy bo wtedy szybciej się ponoć goją 😁 ale co tam 😜 @DagLer 14 luty też piękna data- to będziesz mieć Wodnika 😁
Ja trzymam kciuki, żeby niczego nie musieli je nacinać ✊ A jak Wasze dzieciaki, ile już ważą?

Kuwa Justi, ty jesteś jak moja mama normalnie 🤦. Jak jedzie ze mną autem to ja nigdy nie patrzę na biedne przejechane zwierzątka😥. A ona zawsze mi gada ze szczegółami gada że flaki na wierzchu, futerko tylko zostało itd 🤦. Normalnie jak ty, z tym rozrywaniem, jprdl 😂

ja tylko powiem, ze przy poerwszym cc mialam chyba z deka za malo znieczulenia i to rozrywanie czulam. Nie szarpanie tylko bol - nie polecam. Przy drugim czulam tylko ze cos tam grzebia i to juz byl luzik 😂

Kuwa Justi, ty jesteś jak moja mama normalnie 🤦. Jak jedzie ze mną autem to ja nigdy nie patrzę na biedne przejechane zwierzątka😥. A ona zawsze mi gada ze szczegółami gada że flaki na wierzchu, futerko tylko zostało itd 🤦. Normalnie jak ty, z tym rozrywaniem, jprdl 😂
Tak, ja też z tych wrażliwców 😂😂 Ja się nawet kikuta boję 😂😂 Ale mam nadzieję, że jakoś go ogarnę 🙈

Rodziłam sn i CC. Zdecydowanie lepiej wspominam sn. Po porodzie sobie wstałam i poszłam pod prysznic. Dużo łatwiej opiekować się dzieckiem i ogólnie nie odczuwasz bólu, w zasadzie wszystko mija jak urodzisz. Po CC ból utrzymuje się przez kilka dni, nie można tak sobie zeskoczyć z łóżka jak maluch płacze. Jeśli miałabym wybór to chyba opcja sn ze znieczuleniem jest ok.

reklama
Ja bardzo długo dzieci ubierałam tak: body kopertowe, pajac i skarpetki. Powiem wam że nic nie ciśnie dziecka, wygodnie sir przebiera i zmienia pieluchy. Rajtuzki kupiłam dopiero jak dobrze raczkowały. I zdrowe wyrosły 🙃.
Także mimo, że dla mnie nie czas jeszcze na wyprawkę to na 99% ciuszkow będę miała dość bo romantyczką że mnie i zachowałam wszystkie ciuszki po dzieciach...
Tak mi cos sie wydaje ze pajac luzniejszy niz spodenki w pasie :) kazda rada cenna dzieki!:)

Do góry