reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiecie co dziewczyny, ogólnie to coraz częściej nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małego. Bez porodu 🤦. Tego nie widzę w moich wizjach 😜.
A dziś w nocy obudziło mnie pierdnięcie (serio, nie śmiać się, ja bardzo czujnie śpię i mam na wyposażeniu szafki nocnej odświeżać powietrza) męża i wtedy jakiegoś olśnienia doznałam. Mianowicie chodziło o to, że się obudziłam taka mega niewyspana i sobie pomyślałam że jak ja będę wstawać taka niedojebana do dziecka 😱. A to przecież trzeba wstawać kilka razy, co nie? Ale będzie mi ciężko 🙄
I tak o tym dziś od rana myślę, że chyba najgorszy to będzie brak snu 🤔

reklama
Hej,
Ja przez mięśniaki niestety CC (mieśniak blokuje wyjście 😭), planowane na 10 lutego, bo wcześniej zmienił się termin przewidywanego porodu na 14 lutego ❤

Końcówka ciąży cudowna, oczywiście poza zmęczeniem, nieprzespanymi nocami, dodatkowymi kg i dużym brzuchem, ale co to dla nas skoro przed tyle przeszłyśmy, żeby dzisiaj właśnie zachwycać się rozstępami i porządnymi kopniakami.

A co u Ciebie? @fredka84, a jak Ty się czujesz?
Ja bym chyba wolała CC bo się bardzo boję porodu. CC też ciulowe ale odbieram to jako mniejsze zło 🤔.
Ja się czuję dość dobrze. Nie mogę za bardzo narzekać. Trochę mnie psiocha i noga w tyłku boli, a tak to całkiem dobrze ❤️
A ile przytylaś? Ja już prawie 12...

Ja bardzo długo dzieci ubierałam tak: body kopertowe, pajac i skarpetki. Powiem wam że nic nie ciśnie dziecka, wygodnie sir przebiera i zmienia pieluchy. Rajtuzki kupiłam dopiero jak dobrze raczkowały. I zdrowe wyrosły 🙃.
Także mimo, że dla mnie nie czas jeszcze na wyprawkę to na 99% ciuszkow będę miała dość bo romantyczką że mnie i zachowałam wszystkie ciuszki po dzieciach...
to samo tylko wybieralam pajace ze stopkami. Body, pajac i mega wygodne. A jak bylo cieplej to sam pajac, w lecie samo body.

Wiecie co dziewczyny, ogólnie to coraz częściej nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małego. Bez porodu 🤦. Tego nie widzę w moich wizjach 😜.
A dziś w nocy obudziło mnie pierdnięcie (serio, nie śmiać się, ja bardzo czujnie śpię i mam na wyposażeniu szafki nocnej odświeżać powietrza) męża i wtedy jakiegoś olśnienia doznałam. Mianowicie chodziło o to, że się obudziłam taka mega niewyspana i sobie pomyślałam że jak ja będę wstawać taka niedojebana do dziecka 😱. A to przecież trzeba wstawać kilka razy, co nie? Ale będzie mi ciężko 🙄
u mnie dzis - 10 pobudek, co 45min placz. Nie wiem czemu. Brak snu to jest masakra.

Niby o tym wcześniej pisalyscie ale dopiero dziś w nocy to do mnie dotarło. Jeszcze jak chodziłam do pracy to byłam przyzwyczajona do jakiegoś rygoru, a na chorobowym to się całkiem rozleniwiłam🤦
ja o tym pisze tu od dawna, tylko Ty bylas malo aktywna 😂 Niestety o ile Lila spala spoko, o tyle jej siostra to jest naprawde ciezko przypadek. Nie wyrabiam czasami ze zmeczenia. Ale co zrobic? Kiedys zacznie spac…

Ja bym chyba wolała CC bo się bardzo boję porodu. CC też ciulowe ale odbieram to jako mniejsze zło 🤔.
Ja się czuję dość dobrze. Nie mogę za bardzo narzekać. Trochę mnie psiocha i noga w tyłku boli, a tak to całkiem dobrze ❤️
A ile przytylaś? Ja już prawie 12...
Ach ja się boję długiego powrotu do formy po tym cc ale dam radę. 13 kg już mam za sobą, a jeszcze 3 tygodnie 🙈😁

Spakowana do szpitala? Mnie zaskoczyła ilość rzeczy, które trzeba zabrać, nie ma szans, żebym zamknęła walizkę 🤦‍♀️

Ach ja się boję długiego powrotu do formy po tym cc ale dam radę. 13 kg już mam za sobą, a jeszcze 3 tygodnie 🙈😁

Spakowana do szpitala? Mnie zaskoczyła ilość rzeczy, które trzeba zabrać, nie ma szans, żebym zamknęła walizkę 🤦‍♀️
No tak, CC to też ileś dni w bólu 🙄. Ja to myślę,że bym dała jakoś radę bo kilka operacji już miałam i mogę sobie zwizualizować ten ból po CC. A poród naturalny to cholera wie czego się spodziewać. Wszystko jest nieznane i różnie może się potoczyć 🤔
Walizkę będę pakować jakoś w przyszłym tygodniu. U mnie w szpitalu jest taki plus, że dla dziecka muszę mieć tylko mokre chusteczki i pampersy. Nic więcej. A na wypis to mężowi w domu przygotuję ubranka

reklama
Bingo moja droga, ja doprawdy nie wiem po co natura wymyśliła budzenie nocne. Gdyby nie ten brak snu to macierzyństwo byłoby prostsze o 80%.

Do góry