reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No to pieknie! Dziecki zdrowe i niech rosną! Pilnuj sie kochana! Wirusa nam nie trzeba teraz!! A robisz nifty czy nie?
Ciąża mogą jest przeciwwskazaniem do nifty...
To trzeba miec od razu duzo ciuszkow az
Do 68?? Boze! Ja myslalam ze tylko 56!
A po ile sztuk kazdego elementu z jednego rozmiaru masz??
Ja kupowałam 50 bo moja mała na prawdę mała była.
Ja dostałam sporo fajnych rzeczy od siostry ale też kupiłam kilka pak z vinted, i tam się trafiło kilka do wywalenia. Swoją drogą to vinted te samo zło 😂
U mnie chłopczyk będzie. Ciągle bezimienny ale już jakaś mini listę imion stworzyliśmy 😜
Super że już po prenatalnych jesteś ❤️. Jak swoje sobie przypomnę i ten stres, te ja dziękuję 😱.
A lekarz określił już płeć?
Ja dla synka noszę imię w sercu od kiedy 15 lat skończyłam... To większe dziecię to na 70% dziewczynka. A drugie się kryło tak ze mimo ze najpierw mówi dziewczynka to potem sie wycofał i mówi że jest 50/50.
Wow, nie wiedziałam 😱. Ale za to ciuch jakie miękkie i prawie wyprasowane się wyciaga, achhhhh😍
Powiem Ci ze u mnie tak nie wzrosły rachunki. A wygoda jaka...

tez mam te komode, spox jest 😁 i tez mam tak poukladane choc jesi masz moejsce, ja bym je mniej skladala. Czemu? Bo teraz masz mase czasu na prasowanie a skladanie, potem bedzie mniej wiec im
mniej skladania tym lepiej 🤪
W rozmiarze 56 jest miejsce... Rozmiar 62 mam w dwóch szufladach 😂. A 68 się wcale nie zmieścił i trzymam poprasowane w worku próżniowym 😜
Jak dziecko się urodzi to będę tam po prostu wrzucać jak leci coś czuję 😂

wyprasowane??? Moje nie wychodza wyprasowane, miekkie i cieplutkie tak, aw wyprasowane to chyba jak sie po 5 sztuk wrzuca 😂
U siostry widziałam jak lumpy wyciągała i większości były prawie nie pogniecione 🤔. Ona ma osobno suszarkę, nie wiem czy to ma coś do rzeczy czy nie 🤔
Aha, i ona ma jakiś bardzo duży wsad, mówiła 🤔

W rozmiarze 56 jest miejsce... Rozmiar 62 mam w dwóch szufladach 😂. A 68 się wcale nie zmieścił i trzymam poprasowane w worku próżniowym 😜
Jak dziecko się urodzi to będę tam po prostu wrzucać jak leci coś czuję 😂
u mnie 50-56 to byl miesiac i przeskakiwaly dalej, 62 nosily ciut dluzej, ponad 2 miesiace i potem 68 tez ciut dluzej.
Ja bez prasowania nie moge, wszytsko musze, niestety to z suszarki wg mnie tez nie wyglada na wyprasowane, ale jakbym wkladala mniej to kto wie…

Najmniejszy mam roz 56🤔. Najwyżej dzieć przez miesiąc będzie goły leżał pod kocem 😜
Kupiłam sobie te komodę hemnes z Ikea i jest fajna bo ma dużo szuflad. Tylko nie wiem czy kupować jakieś organizery na te ciuszki czy wystarczy jak są tak poukładane w piramidki 🤔.
Nie śmiać się z moich rysunków 😜
Spokojnie wystarczy taka ilość ubranek. Ja nie miałam nic, ZERO, kupiłam jakieś małe rozmiary przez neta ale córka urodziła się 54 cm i założyła może dwa razy. Przyznam, że system kupowania rzeczy na bieżąco sprawdził się rewelacyjnie, miałam tylko potrzebne rzeczy.
U nas mąż kąpał dzieci, potem ja ubierałam i do karmienia, a on prał tych kilka ciuszków. Moje dzieci rzadko wymiotowały ani jakoś specjalnie nic im nie przeciekało.
Fredzia już za chwilę, już za momencik będziesz mamą :) jak ten czas zleciał.

Ciąża mogą jest przeciwwskazaniem do nifty...

Ja kupowałam 50 bo moja mała na prawdę mała była.

Ja dla synka noszę imię w sercu od kiedy 15 lat skończyłam... To większe dziecię to na 70% dziewczynka. A drugie się kryło tak ze mimo ze najpierw mówi dziewczynka to potem sie wycofał i mówi że jest 50/50.

Powiem Ci ze u mnie tak nie wzrosły rachunki. A wygoda jaka...
o super wieści. Życzę spokojnej ciązy.

U siostry widziałam jak lumpy wyciągała i większości były prawie nie pogniecione 🤔. Ona ma osobno suszarkę, nie wiem czy to ma coś do rzeczy czy nie 🤔
Aha, i ona ma jakiś bardzo duży wsad, mówiła 🤔
Ja m w suszarce dodatkową funkcje, właśnie prasowanie. Ale trzeba wyjąć od razu po skończeniu (może być dużo). Wtedy naprawdę fajnie wygląda

Ja mam już lumpy do rozmiaru 74😂. Ale nie, nie musisz tego wszystkiego teraz kupować. Ja po prostu sporo od siostry dostałam i dlatego mam więcej.
Na YouTube mówią żeby kupic po 3 szt z każdego rodzaju ciuszka, czyli 3 pajacyki, 3 body itd. Dla mnie to trochę nierealne bo przecież to chyba codziennie byś prała 🤔. Już nawet @Kasiekt pisała że bardzo często pr

Spokojnie wystarczy taka ilość ubranek. Ja nie miałam nic, ZERO, kupiłam jakieś małe rozmiary przez neta ale córka urodziła się 54 cm i założyła może dwa razy. Przyznam, że system kupowania rzeczy na bieżąco sprawdził się rewelacyjnie, miałam tylko potrzebne rzeczy.
U nas mąż kąpał dzieci, potem ja ubierałam i do karmienia, a on prał tych kilka ciuszków. Moje dzieci rzadko wymiotowały ani jakoś specjalnie nic im nie przeciekało.
Fredzia już za chwilę, już za momencik będziesz mamą :) jak ten czas zleciał.
Właśnie u mnie też mały nie wymiotował kupy nie przeciekały i wcale dużo tych ubranek na początek nie trzeba było ale wiadomo zależy jakie dziecko się trafi. Więcej ubrań zużywamy od czasu rozszerzania diety i raczkowania🙈 a na początku to chyba po te trzy komplety by nam wystarczyło ale dostałam używane więc było ich więcej 😅

reklama
@fredka84 A rajtuski na 56 też kupowałaś? Ja mam dwie pary(dostałam od przyjaciółki) i zastanawiam się czy na takie maleństwo potrzeba więcej? Przecież mam tyle tych pół śpiochów i pajacyków 🤷 u mnie szuflada na 56 wygląda tak... Te dwie rzeczy od góry w nieładzie to przygotowane do szpitala na wyjście do ewentualnego dopakowania 😜
Na róż 50 mam trzy ubranka w razie w. (ps większość ubranek dostałam od siostry i przyjaciółki, parę sztuk tylko dokupiłam bodziakow)

Załączniki

• IMG_20220120_120946.jpg
    IMG_20220120_120946.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 67
Do góry