reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja siostra po drugiej cesarce zbyt szybko się podniosła i potem miała problemy coś tam z kręgosłupem 🤔 w kazdym bądź razie po 2miesiacach po porodzie okazało się że jej się siatkówki na oczach otkleily i lekarz okulista do którego chodziła mówił że to po cc że za szybko wstała i wg. 🤷
Udało mi się wcisnąć dzisiaj na wizytę do mojego profesorka, idę się skontrolować bo od soboty mnie dalej trzyma. Pewnie okaże się że jest wszystko ok ale wolę się upewnić 🙏
pewnie lepiej sto razy sprawdzić jak o raz za mało

reklama
Moja siostra po drugiej cesarce zbyt szybko się podniosła i potem miała problemy coś tam z kręgosłupem 🤔 w kazdym bądź razie po 2miesiacach po porodzie okazało się że jej się siatkówki na oczach otkleily i lekarz okulista do którego chodziła mówił że to po cc że za szybko wstała i wg. 🤷
Udało mi się wcisnąć dzisiaj na wizytę do mojego profesorka, idę się skontrolować bo od soboty mnie dalej trzyma. Pewnie okaże się że jest wszystko ok ale wolę się upewnić 🙏
w PL podaje sie jakies inne znieczulenie. Ja po ZZO normalnie moglam siedziec (pollezaco) tuz po tym jak mnie zamkneli, a w PL czesto kaza lezec poziomo 12h. Tak samo jest z jedzeniem, tu po 6h dostajesz pelen, cieply posilek. Po pierwszej cc o 19h00 o 2h w nocy wjechala pielegniarka z ryzem z owocami moza i pieczona ryba i ziemniakami, 2 gorace dania i mowi - jedz, urodzilas, musisz miec sily 😆
A tu dziewczyny pisaly o sucharkach przez 24h…
Pomijajac juz ze dla mnie to znieczulenie w kregoslup bylo prawie bezbolesne, a tu tez rozne rzeczy dziewczyny opisywaly.

w PL podaje sie jakies inne znieczulenie. Ja po ZZO normalnie moglam siedziec (pollezaco) tuz po tym jak mnie zamkneli, a w PL czesto kaza lezec poziomo 12h. Tak samo jest z jedzeniem, tu po 6h dostajesz pelen, cieply posilek. Po pierwszej cc o 19h00 o 2h w nocy wjechala pielegniarka z ryzem z owocami moza i pieczona ryba i ziemniakami, 2 gorace dania i mowi - jedz, urodzilas, musisz miec sily 😆
Pomijajac juz ze dla mnie to znieczulenie w kregoslup bylo prawie bezbolesne, a tu tez rozne rzeczy dziewczyny opisywaly.
Z owocami morza? To widzę że u was to rarytasy dają u nas w pl to ryż na wodzie zabarwionej mlekiem 🤮

A to w Polsce też różnie bo ja miałam robione znieczulenie w kręgosłup w dwóch różnych szpitalach i nic nie bolało , jedzenie też wcześniej dostałam niż 24 h, co prawda nie takie wypasy jak i Ciebie ale sucharków też nie 🤭

Z owocami morza? To widzę że u was to rarytasy dają u nas w pl to ryż na wodzie zabarwionej mlekiem 🤮
tak, bardzo dobrze wspominam jedzenie.
Tu moje snaidanie po porodzie - bagietka z szynka hiszpanska (marzenie kazdej ciezarnej, bo w ciazy jej jesc nie mozna), croissant z czekolada, toblerone i kawa z mlekiem 😁
A no i gratulacje dla Mamy 😁

Załączniki

• IMG_3211.jpg
    IMG_3211.jpg
    175 KB · Wyświetleń: 75
Czy aby to napewno szpital @nieagatka? Może hotel a się pomyliłaś 🤣🤣🤣
pojedynczy pokoj, lozko dla Taty, pani ktora to lozko scielila i codziennie scierala kurze i podloge, sniadanie o 9h, obiad o 13h30, podwieczorek o 17h i kolacja o 21h00 (obiad i kolacja na goraco i do wyboru zawsze 2 zestawy).
W sumie troche brzmi hotelowo 😂😂

Tak. Kurczenie macicy po porodzie. Jak ja rodziłam to nie było jeszcze morfiny. Dawali mi zastrzyki i kroplowke a ja i tak z bólu im odlatywałam. Okazało się ze mam szybki metabolizm na leki i zewnątrzoponowe szybko zeszło. Za szybko.

Chce pracować ile się da ale powiem wam, że coraz trudniej mi sie wstaje. Nie ważne o której spać pójdę wstawanie to koszmar.
U mnie to samo... Mogę spać na stojąco a w poprzedniej ciąży było pod tym względem dużo lepiej. A który u Ciebie TC ?

reklama
A nie balas sie spac z dzieckiem ? (Przygniecenie). To brzmi bardzo kusząco ale boje sie ze przygniotlabym dziecko:(
A jakie to emocje Toba targaly??

to tez fakt trzeba pamietac o tym co moze wyjsc PO urodzeniu dziecka… zycze sobie takiego pologu:)

super masz dziadkow:) to luksus!
Ja też się na początku bałam, ale jak zaczęłam chodzić na rzęsach z niewyspania bo mały budził się co godzinę, dwie na cycka, a ja go brałam karmiłam i odkładałam, to wtedy mi się zmieniło 🤣 i odtąd spał z nami 😋

Do góry