pewnie lepiej sto razy sprawdzić jak o raz za małoMoja siostra po drugiej cesarce zbyt szybko się podniosła i potem miała problemy coś tam z kręgosłupem w kazdym bądź razie po 2miesiacach po porodzie okazało się że jej się siatkówki na oczach otkleily i lekarz okulista do którego chodziła mówił że to po cc że za szybko wstała i wg.
Udało mi się wcisnąć dzisiaj na wizytę do mojego profesorka, idę się skontrolować bo od soboty mnie dalej trzyma. Pewnie okaże się że jest wszystko ok ale wolę się upewnić
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
w PL podaje sie jakies inne znieczulenie. Ja po ZZO normalnie moglam siedziec (pollezaco) tuz po tym jak mnie zamkneli, a w PL czesto kaza lezec poziomo 12h. Tak samo jest z jedzeniem, tu po 6h dostajesz pelen, cieply posilek. Po pierwszej cc o 19h00 o 2h w nocy wjechala pielegniarka z ryzem z owocami moza i pieczona ryba i ziemniakami, 2 gorace dania i mowi - jedz, urodzilas, musisz miec silyMoja siostra po drugiej cesarce zbyt szybko się podniosła i potem miała problemy coś tam z kręgosłupem w kazdym bądź razie po 2miesiacach po porodzie okazało się że jej się siatkówki na oczach otkleily i lekarz okulista do którego chodziła mówił że to po cc że za szybko wstała i wg.
Udało mi się wcisnąć dzisiaj na wizytę do mojego profesorka, idę się skontrolować bo od soboty mnie dalej trzyma. Pewnie okaże się że jest wszystko ok ale wolę się upewnić
A tu dziewczyny pisaly o sucharkach przez 24h…
Pomijajac juz ze dla mnie to znieczulenie w kregoslup bylo prawie bezbolesne, a tu tez rozne rzeczy dziewczyny opisywaly.
Justi92
Z owocami morza? To widzę że u was to rarytasy dają u nas w pl to ryż na wodzie zabarwionej mlekiemw PL podaje sie jakies inne znieczulenie. Ja po ZZO normalnie moglam siedziec (pollezaco) tuz po tym jak mnie zamkneli, a w PL czesto kaza lezec poziomo 12h. Tak samo jest z jedzeniem, tu po 6h dostajesz pelen, cieply posilek. Po pierwszej cc o 19h00 o 2h w nocy wjechala pielegniarka z ryzem z owocami moza i pieczona ryba i ziemniakami, 2 gorace dania i mowi - jedz, urodzilas, musisz miec sily
Pomijajac juz ze dla mnie to znieczulenie w kregoslup bylo prawie bezbolesne, a tu tez rozne rzeczy dziewczyny opisywaly.
Niedługo mama
A to w Polsce też różnie bo ja miałam robione znieczulenie w kręgosłup w dwóch różnych szpitalach i nic nie bolało , jedzenie też wcześniej dostałam niż 24 h, co prawda nie takie wypasy jak i Ciebie ale sucharków też niew PL podaje sie jakies inne znieczulenie. Ja po ZZO normalnie moglam siedziec (pollezaco) tuz po tym jak mnie zamkneli, a w PL czesto kaza lezec poziomo 12h. Tak samo jest z jedzeniem, tu po 6h dostajesz pelen, cieply posilek. Po pierwszej cc o 19h00 o 2h w nocy wjechala pielegniarka z ryzem z owocami moza i pieczona ryba i ziemniakami, 2 gorace dania i mowi - jedz, urodzilas, musisz miec sily
nieagatka
tak, bardzo dobrze wspominam jedzenie.Z owocami morza? To widzę że u was to rarytasy dają u nas w pl to ryż na wodzie zabarwionej mlekiem
Tu moje snaidanie po porodzie - bagietka z szynka hiszpanska (marzenie kazdej ciezarnej, bo w ciazy jej jesc nie mozna), croissant z czekolada, toblerone i kawa z mlekiem
A no i gratulacje dla Mamy
Załączniki
Czy aby to napewno szpital @nieagatka? Może hotel a się pomyliłaśtak, bardzo dobrze wspominam jedzenie.
Tu moje snaidanie po porodzie - bagietka z szynka hiszpanska (marzenie kazdej ciezarnej, bo w ciazy jej jesc nie mozna), croissant z czekolada, toblerone i kawa z mlekiem
A no i gratulacje dla Mamy
nieagatka
pojedynczy pokoj, lozko dla Taty, pani ktora to lozko scielila i codziennie scierala kurze i podloge, sniadanie o 9h, obiad o 13h30, podwieczorek o 17h i kolacja o 21h00 (obiad i kolacja na goraco i do wyboru zawsze 2 zestawy).Czy aby to napewno szpital @nieagatka? Może hotel a się pomyliłaś
W sumie troche brzmi hotelowo
U mnie to samo... Mogę spać na stojąco a w poprzedniej ciąży było pod tym względem dużo lepiej. A który u Ciebie TC ?Tak. Kurczenie macicy po porodzie. Jak ja rodziłam to nie było jeszcze morfiny. Dawali mi zastrzyki i kroplowke a ja i tak z bólu im odlatywałam. Okazało się ze mam szybki metabolizm na leki i zewnątrzoponowe szybko zeszło. Za szybko.
Chce pracować ile się da ale powiem wam, że coraz trudniej mi sie wstaje. Nie ważne o której spać pójdę wstawanie to koszmar.
Mnie też tylko przy karmieniu, taki ból ja na okres.mnie bolalo przy karmieniu, ale bol do zniesienia. Tez mam podobno spory prog bolu. Po pierwszej cc sama „przenioslam sie” z lozka operacyjnego na zwykle. Pielegniarki malo zawalu nie dostaly
reklama
Ja też się na początku bałam, ale jak zaczęłam chodzić na rzęsach z niewyspania bo mały budził się co godzinę, dwie na cycka, a ja go brałam karmiłam i odkładałam, to wtedy mi się zmieniło i odtąd spał z namiA nie balas sie spac z dzieckiem ? (Przygniecenie). To brzmi bardzo kusząco ale boje sie ze przygniotlabym dziecko
A jakie to emocje Toba targaly??
to tez fakt trzeba pamietac o tym co moze wyjsc PO urodzeniu dziecka… zycze sobie takiego pologu
super masz dziadkow to luksus!