reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak wiecie u mnie w domu tragedia - juz nawet nie bede tego opisywac. Spimy po dwie godziny na dobe na zmiane z mezem. Nawet nie mam jak i kiedy jechac na kontrole dzisiaj jeste dokladnie 6 tygodni po cieciu i dostalam normalny okres - nie wiem czy to jest okres, jak to sie odbywa, czy tak moze byc czy to moze oznaczac ze cos sie dzieje? Dodam ze mialam dlugo plamienie po cieciu i w sumie nie dawno sie skonczylo dlatego jestem tak zaniepokojona tym - okresem?
Nie karmisz wiec okres szybko przyszedł tez tak było u mnie e 2 ciąży. Jestem czesto myślami z twoja rodzina duzi siły dla was.

reklama
Dziewczyny jak wiecie u mnie w domu tragedia - juz nawet nie bede tego opisywac. Spimy po dwie godziny na dobe na zmiane z mezem. Nawet nie mam jak i kiedy jechac na kontrole dzisiaj jeste dokladnie 6 tygodni po cieciu i dostalam normalny okres - nie wiem czy to jest okres, jak to sie odbywa, czy tak moze byc czy to moze oznaczac ze cos sie dzieje? Dodam ze mialam dlugo plamienie po cieciu i w sumie nie dawno sie skonczylo dlatego jestem tak zaniepokojona tym - okresem?
Mysle, ze to mozliwe, bo nie kp, ale jednak to bardzo szybko. Jesli masz mozliwosc pojechsc do lekarza nie wiem, koncem tygodnia, czy w następnym to ja bym sie umowila. Tak na wszelki wypadek. Albo chociaż na teleporade zeby powiedzial czy moze tks byc czy to trzeba sprawdzic.

Hmmm... To ja się nie przyznałam tu? Wybaczcie :) tak. 22tc bedzie drugi chłop :) i ciąża naturalna :)

Gratulacje!!! Bardzo się cieszę 🤗🥳

Hej ja co prawda już zaraz powinnam rodzić, ale tak mnie zastanawia, którą datę porodu u was brali pod uwagę z usg I trym. czy z daty punkcji / zapłodnienia komórek, u mnie wszędzie posługują się datą z usg a TP z usg mam wcześniej niż z daty zapłodnienia co prawda różnica 3 dni to tyle co nic, ale ciekawa jestem. Pytanie też jeżeli miałyście cesarkę to miałyście zaleconą heparyne przed i po cięciu (nie chodzi mi o przyjmowanie na stałe w czasie ciąży)? Dawkę mam profilaktyczną neoparin 04, ale i tak boję się, że może być jakiś krwotok.

U mnie zawsze data transferu była brana pod uwagę. Co do heparyny to pewnie 24h przed każą co odstawić.
Ja rodziłam naturalnie i ostatniego zastrzyku nie bralam (co prawda za drugim razem nie były to 24h ale i tak było ok, bez krwotoku). Mi anastezjolog na wywiadzie mówił, że oni sobie poradzą i z heparyna tylko muszą znać dawkę i godzinę o której był ostatni zastrzyk.

Ja dostałam dokładnie pięć tygodni po porodzie gdzie ja przecież karmię piersią 🤷🏻‍♀️ lekarz na wizycie po połogowej powiedział, że to się zdarza dość często i to nic takiego. Najlepiej skontroluj jak będziesz mogła, zrób USG, ale to raczej normalny okres.

Hej ja co prawda już zaraz powinnam rodzić, ale tak mnie zastanawia, którą datę porodu u was brali pod uwagę z usg I trym. czy z daty punkcji / zapłodnienia komórek, u mnie wszędzie posługują się datą z usg a TP z usg mam wcześniej niż z daty zapłodnienia co prawda różnica 3 dni to tyle co nic, ale ciekawa jestem. Pytanie też jeżeli miałyście cesarkę to miałyście zaleconą heparyne przed i po cięciu (nie chodzi mi o przyjmowanie na stałe w czasie ciąży)? Dawkę mam profilaktyczną neoparin 04, ale i tak boję się, że może być jakiś krwotok.
Ja brałam heparynę w ciąży, odstawili mi na parę dni przed CC, a potem kazali brać znowu przez miesiąc.

reklama
Odradza ale jak jest jakiś problem immunologiczny. Juz nie pamietam o co to chodziło ale tez go pytalam o krztusiec 3 lata temu choc u nas to nie jest standardem w Polsce
A mówił co się może dziać po takiej szczepionce ? Problem immunologiczny to chyba trudno jednoznacznie stwierdzić. Jak wiele innych podchodzilam do transferu na różnych lekach immuno ale wyników nie miałam jakiś tragicznych... Także jakoś watpie żeby to było przeciwwskazanie no ale za późno abym mogła to z docentem konsultować bo jestem już po tym szczepieniu

Do góry