reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

3 lata. U mnie byl jeden jajowod niedrozny a drugi subdrozny i problemy immunilogiczne. W następnym cyklu mial byc transfer acw głowie juz byls wizja 6 procedury bo pierwsze dziecko udało się dopiero po 5 procedurze
Super gratulacje 😊aż serce rośnie jak się czyta takie wiadomości 😊 a z ciekawości zapytam co to znaczy, że jajowod subdrożny, bo też mam niedrożne jajowody ale nigdy nie spotkałam się z takim określeniem. 😉

reklama
Hej ja co prawda już zaraz powinnam rodzić, ale tak mnie zastanawia, którą datę porodu u was brali pod uwagę z usg I trym. czy z daty punkcji / zapłodnienia komórek, u mnie wszędzie posługują się datą z usg a TP z usg mam wcześniej niż z daty zapłodnienia co prawda różnica 3 dni to tyle co nic, ale ciekawa jestem. Pytanie też jeżeli miałyście cesarkę to miałyście zaleconą heparyne przed i po cięciu (nie chodzi mi o przyjmowanie na stałe w czasie ciąży)? Dawkę mam profilaktyczną neoparin 04, ale i tak boję się, że może być jakiś krwotok.

Mówimy mu często o braciszku i poki co nieraz sam mówi że będzie go huśtał, będzie się z nim bawil ale życie wszystko zwerufikuje. Mam nadzieję ze bedzie super starszym bratem :) ja na prawde myslalam ze Wam mowilam a to wychodzi na to ze tylko na siłaczkach. I w tej ciąży czuje się o niebo lepiej, funkcjonuje normalnie tylko mam problemy z rwa kurszowa która czasem sobie daje znać
Będzie dobrze, to dobry znak takie zainteresowanie [emoji4] My Pucia uzywalismy, zeby tlumaczyc, bo tam tez sie braciszek rodzi. I na Netflixe jest Frytka i Kartofelcia i tez gdzies tam mama jest w ciąży i rodzi sie siostrzyczka [emoji16] Zdzialalo cuda [emoji4][emoji4]

Załączniki

• IMG_20210403_132527__01.jpeg
    IMG_20210403_132527__01.jpeg
    56,1 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Hej ja co prawda już zaraz powinnam rodzić, ale tak mnie zastanawia, którą datę porodu u was brali pod uwagę z usg I trym. czy z daty punkcji / zapłodnienia komórek, u mnie wszędzie posługują się datą z usg a TP z usg mam wcześniej niż z daty zapłodnienia co prawda różnica 3 dni to tyle co nic, ale ciekawa jestem. Pytanie też jeżeli miałyście cesarkę to miałyście zaleconą heparyne przed i po cięciu (nie chodzi mi o przyjmowanie na stałe w czasie ciąży)? Dawkę mam profilaktyczną neoparin 04, ale i tak boję się, że może być jakiś krwotok.
U mnie lekarz brał pod uwagę datę zapłodnienia, a z usg wychodzilo mi zawsze wcześniej nawet o tydzień. Ja brałam neoparin dopiero po cc 10 dni ale u mnie cc nie było planowane. A u Ciebie jest planowane ? Wiesz ja niestety miałam krwotok pomimo tego że nie brałam. Ale skoro ci zalecają to na pewno biorą to pod uwagę, będzie dobrze😊na kiedy masz termin?

Ostatnia edycja:
U mnie zawsze data porodu byla liczona na pdostawie transferu. Nikt nigdy jej nie zmienil, bo dzien zaplodnienia jest dokladnie znany.
Heparyny w ciazy nie brałam. Dostalam ja po cc przez 3 dni i tyle.

@Niedługo mama, @nieagatka a któraś z Was miała mutację Mthfr lub protrombiny? Ja mam obie i podobno dlatego powinnam brać przed cc i po, Aptt też mi wyszło 25 a norma jest od 26. Dziecko zapowiada się około 4kg i dlatego sugestia że jak będzie po terminie to żeby zrobić cesarkę.

U mnie lekarz brał pod uwagę datę zapłodnienia, a z usg wychodzilo mi zawsze wcześniej nawet o tydzień. Ja brałam neoparin dopiero po cc 10 dni ale u mnie cc nie było planowane. A u Ciebie jest planowane ? Wiesz ja niestety miałam krwotok pomimo tego że nie brałam. Ale skoro ci zalecają to na pewno biorą to pod uwagę, będzie dobrze😊na kiedy masz termin?
Termin z usg mam na 01.05 z transferu na 04.05. Wolałabym uniknąć cięcia, ale wydaje mi się, że waga około 4kg to dużo.

@Niedługo mama, @nieagatka a któraś z Was miała mutację Mthfr lub protrombiny? Ja mam obie i podobno dlatego powinnam brać przed cc i po, Aptt też mi wyszło 25 a norma jest od 26. Dziecko zapowiada się około 4kg i dlatego sugestia że jak będzie po terminie to żeby zrobić cesarkę.
Ja te geny mam prawidłowe, więc to pewnie dlatego. Wiesz cesarka nie jest zła, wszystko zależy jak kto to przechodzi, porody naturalne tez są różne😉. Mi się wydaje, że szybko doszłam do siebie zresztą maluszek bardzo motywuje😉nooo 4 kg to ładnie😊 ja miałam wywoływany poród ale mały nie chciał zejść do kanału rodnego a później zaczął się kręcić i był ułożony najpierw skośne, a na cc już poprzecznie.

Super gratulacje 😊aż serce rośnie jak się czyta takie wiadomości 😊 a z ciekawości zapytam co to znaczy, że jajowod subdrożny, bo też mam niedrożne jajowody ale nigdy nie spotkałam się z takim określeniem. 😉
To znaczy ze jest niby drożny ale z bardzo dużymi oporami. Potwierdziła to laparoskopia w 2014 roku i w tedy ordynator mowil mi ze jesli zajde w ciążę naturalnie na co sa bardzo małe szanse to najprawdopodobniej będzie to ciąża pozamaciczna

reklama
Dziewczyny jak wiecie u mnie w domu tragedia - juz nawet nie bede tego opisywac. Spimy po dwie godziny na dobe na zmiane z mezem. Nawet nie mam jak i kiedy jechac na kontrole dzisiaj jeste dokladnie 6 tygodni po cieciu i dostalam normalny okres - nie wiem czy to jest okres, jak to sie odbywa, czy tak moze byc czy to moze oznaczac ze cos sie dzieje? Dodam ze mialam dlugo plamienie po cieciu i w sumie nie dawno sie skonczylo dlatego jestem tak zaniepokojona tym - okresem?

Do góry