reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A dobrze 🥰 królewna rośnie, ale nie z taką prędkością co Twój Kubuś 😱
Mamy tylko i aż 3800 gr ;)
Ogólnie to uważam, że moja córcia mało śpi 🤔 po nocy śpi do Ok 10-12, wtedy może jakaś godzinowa drzemka i dopiero Ok 19 idzie lulać na noc 🧐
Ale to nic, najważniejsze, że w nocy śpi 🥳
W piątek kończy 6 tyg, kiedy to minęło ?!

reklama
I chyba u mnie będzie tak samo... Tak się zapowiada. Szyjka mi się skracała od 25tc. Leżeć, lezec, luteina i magnez. Jak byłam na wizycie 17tego to szyjka już 10mm i główka nisko... Wróżyła mi,że nie wytrzymam tygodnia.. odstawiła magnez i luteinę. Leżałam i modliłam się, by mąż zdarzył wrócić. Czułam się okropnie, bolało wszystko, noce nie przespane. Mąż wrócił i wszystko jak ręką odjął.
A dziś mamy 38+5. Wczoraj miałam wizytę, badanie bolalo jak cholera. Rozwarcie na 2cm, szyjka mierzona palcami ok 1.5 , mała już tak nisko,że nie mogła jej dobrze zmierzyć. Przy badaniu coś specjalnie naruszyła i powiedziała,że będę plamić i mam się tym nie martwic. Kazała dużo chodzić, wszystko robić i przyjechać rodzic. No i plamie. Nad ranem chyba odszedł czop i tyle. Nic się nie dzieje. Wieczorkiem idziemy na długi spacer- będę się czołgać jak pingwinek ;) jutro moja dr ma dyżur a potem dopiero 9pazdziernika, więc liczę na to,że jutro tam trafię 😂😂😂
Mnie też straszyli, że urodzę wcześniej a tutaj 40 + 3 🤷🏼‍♀️

Ja pitole. No cóż. Czekamy.
Ok pociesze Cie. Moja bratowa - termin na 15.12 jej urodziny. Jestem akurat w PL więc byłam u niej, gadamy co i jak, zła jak osa, bo już siebie widzi w Święta w szpitalu, nic się nie dzieje, zero objawów porodu. I tak cały dzień, urodziny miała slabe, bo cały czas się o te Święta martwiła. O 6h00 dnia następnego obudził mnie SMS od brata - jedziemy, odeszły wody [emoji16] o 16h00 bratanica była na świecie [emoji4]
Tak więc jeszcze dziś wszytko możliwe [emoji16]

Ok pociesze Cie. Moja bratowa - termin na 15.12 jej urodziny. Jestem akurat w PL więc byłam u niej, gadamy co i jak, zła jak osa, bo już siebie widzi w Święta w szpitalu, nic się nie dzieje, zero objawów porodu. I tak cały dzień, urodziny miała slabe, bo cały czas się o te Święta martwiła. O 6h00 dnia następnego obudził mnie SMS od brata - jedziemy, odeszły wody [emoji16] o 16h00 bratanica była na świecie [emoji4]
Tak więc jeszcze dziś wszytko możliwe [emoji16]
Czyli wyszła w moje urodziny 16.12 hehe.Moja bratowa ma termin w moje urodziny ciekawe....a w dodatku robia sobie niespodziankę jeśli chodzi o plec ,maja 2 córki wiadomo ze liczą na synka zreszta wszyscy liczymy.Oby było zdrowe reszta sie nie liczy

Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.
Wracam do Twojego posta, bo własnie wczoraj byłam na bilansie na 4 miesiące - 6680 i 63 cm I wg pediatry jest ogromna [emoji86][emoji16]

reklama
Do góry