Mi to nic nie mowili ze duza.No ale co mieli mówić pije butle a przybiera tak a nie inaczejWracam do Twojego posta, bo własnie wczoraj byłam na bilansie na 4 miesiące - 6680 i 63 cm I wg pediatry jest ogromna [emoji86][emoji16]
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Je w nocy co godzinę więc cóż [emoji2358][emoji2358]A co masz niedobory snu[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo ja już gryzę, u nas bez zmian, jesteśmy na etapie prawie noworodka.
Mój będzie miał pewnie tyle na 3 miesiąceWracam do Twojego posta, bo własnie wczoraj byłam na bilansie na 4 miesiące - 6680 i 63 cm I wg pediatry jest ogromna [emoji86][emoji16]
ilmenau
A co masz niedobory snu bo ja już gryzę, u nas bez zmian, jesteśmy na etapie prawie noworodka.
Aż się boję pochwalić, ale u nas od dwóch nocy tylko jedno karmienie i dwie pobudki na potrzymanie cycy... Z czego jedna czasem do godziny trwa ale myślę że za jakiś czas jej przejdzie. Więc mamy 2 karmienia na dobę - jedno do wieczornego usypiania a drugie w nocy. Oby się jej nie odmieniło!!!
Ananasowa93
Cześć dziewczynki przychodzę do Was z pytanie bo od wczoraj spac nie mogę. Chodzi o to, ze na ostatnim usg Pani doktor była zachwycona mówiła ze wszystko jest dobrze, serduszko bije i w ogóle. Ale przyjzalam się zdjęciom z usg i widzę ze ciąża wyglada na 5w6d a z wyliczeń od transferu powinno być 6w3d czyli wychodzi na to ze zarodek jest o 4 dni opóźniony boje się ze coś jest nie tak. Chyba po in vitro nie ma prawa być rozbieżności co do wieku ciazy?
Jak myślicie ? Czy któraś z was tez miała różnice kilku dni ?
Tak się stresuje ze chyba poproszę dziś o konsultacje telefoniczna z lekarzem
Tak się stresuje ze chyba poproszę dziś o konsultacje telefoniczna z lekarzem
nieagatka
Taka różnica to nie różnica. Co nie ma prawa się różnić to data porodu - tu mamy jasnosc, bo wiemy dokładnie kiedy było zaplodnienie. Natomiast takie różnice jak Twoja wynikają z prędkości rośniencia zarodka. Tak jak później jedno dziecię rodzi się 3kg a inne 4700g. Spokojnie, póki to nie jest duża rozbieżność, nie ma co się martwić. Lekarz był spokojny więc zrób przysługę swemu dziecku i Ty też bądź [emoji6]Cześć dziewczynki przychodzę do Was z pytanie bo od wczoraj spac nie mogę. Chodzi o to, ze na ostatnim usg Pani doktor była zachwycona mówiła ze wszystko jest dobrze, serduszko bije i w ogóle. Ale przyjzalam się zdjęciom z usg i widzę ze ciąża wyglada na 5w6d a z wyliczeń od transferu powinno być 6w3d [emoji24][emoji24][emoji24] czyli wychodzi na to ze zarodek jest o 4 dni opóźniony [emoji24][emoji24] boje się ze coś jest nie tak. Chyba po in vitro nie ma prawa być rozbieżności co do wieku ciazy?
Tak się stresuje ze chyba poproszę dziś o konsultacje telefoniczna z lekarzem [emoji3064][emoji3064]
Ananasowa93
Dziekuje. Jednak cały czas się martwie bo chyba na tak wczesnym etapie zazwyczaj ciąże rozwijają się tak samo. Moja pani doktor będzie dopiero w poniedzialek wiec nici z konsultacji. Staram się być spokojna ale to nie takie łatwe. Najpierw martwiłam się niską beta a teraz tym trudno muszę czekać i czas pokaże co będzieTaka różnica to nie różnica. Co nie ma prawa się różnić to data porodu - tu mamy jasnosc, bo wiemy dokładnie kiedy było zaplodnienie. Natomiast takie różnice jak Twoja wynikają z prędkości rośniencia zarodka. Tak jak później jedno dziecię rodzi się 3kg a inne 4700g. Spokojnie, póki to nie jest duża rozbieżność, nie ma co się martwić. Lekarz był spokojny więc zrób przysługę swemu dziecku i Ty też bądź [emoji6]
Vinszka
Eeee nie ma co się przejmować. Dzieci rozwijają się tak samo tylko do etapu serduszkowego z tego co mi wiadomo dlaczego termin porodu jest wyliczany tylko z tego USG. Później już każde inaczej i pamiętaj jeszcze jedno. To wszystko to są wyliczenia, a gin też na miarkę nie wyznacza dokładnie płodu. Spokojnie.Dziekuje. Jednak cały czas się martwie bo chyba na tak wczesnym etapie zazwyczaj ciąże rozwijają się tak samo. Moja pani doktor będzie dopiero w poniedzialek wiec nici z konsultacji. Staram się być spokojna ale to nie takie łatwe. Najpierw martwiłam się niską beta a teraz tym [emoji3064][emoji3064] trudno muszę czekać i czas pokaże co będzie
Ananasowa93
No to jest właśnie etap serduszka. Pierwszy raz je zobaczyłam i cieszyłam się ze wszystko dobrze a tu taka roznica. Niby niewiele 4 dni. A jednak ryzyko już jest większe. Kolejna wizyta za dwa tygodnie i mam nadzieje ze serduszko nadal będzie biło a maluszek nadrobi zaległościEeee nie ma co się przejmować. Dzieci rozwijają się tak samo tylko do etapu serduszkowego z tego co mi wiadomo dlaczego termin porodu jest wyliczany tylko z tego USG. Później już każde inaczej i pamiętaj jeszcze jedno. To wszystko to są wyliczenia, a gin też na miarkę nie wyznacza dokładnie płodu. Spokojnie.
reklama
Agnieś191
Jeszcze niedawno o to samo martwila sie Bazylia a jest juz w 13 tyg ciąży Ta różnica może byc to nic takiego.Dziekuje. Jednak cały czas się martwie bo chyba na tak wczesnym etapie zazwyczaj ciąże rozwijają się tak samo. Moja pani doktor będzie dopiero w poniedzialek wiec nici z konsultacji. Staram się być spokojna ale to nie takie łatwe. Najpierw martwiłam się niską beta a teraz tym trudno muszę czekać i czas pokaże co będzie