Co do wózków ja chciałam Kinderkraft Veo- fajny, 2w1 i co ważne przy mieszkaniu- gondola zmienia się w spacerówkę, lekki, rączka teleskopowa, podwójna amortyzacja. No i cena 999zl za nowy wózek.
Kup teraz na Allegro.pl za 999 zł - Wózek wielofunkcyjny spacerowy Kinderkraft VEO 2w1 (8499111498). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
allegro.pl
Na wątku sierpniowki 2020 dziewczyny mi doradziły wózek nie na amortyzacji- bo jest sztywny, tylko na paskach czyli starego typu, który łatwo się kołysze na bok i przód/tył co pomaga w usypianiu dziecka.
Ale ostatecznie i tak chyba wezmę używany od siostry [emoji1745]
A ja dziś po wizycie kontrolnej.
Niestety mam cukrzycę ciążowa- na czczo 98, po 1h 190 i po 2h 115. Norma przekroczona z pomiaru po 1h- max do 180 powinno być.
Aktualnie jestem w 23+3 i przytyłam 8kg i teraz mnie czeka diabetolog, dieta i pomiary cukru. Trudno, dam rade.
Poprosiłam o zbadanie szyjki nauczona waszymi radami. Powiedział, że jak będzie niejasne lub mało to robimy przezpochwowo. Jednak przez brzuch szyjka 3.8cm, zamknięta więc mówi, że nie ma potrzeby jest dobrze [emoji846]
Poza tym synek waży już 684 gramy, jest zdrowy, ślicznie się pokazuje i sobie dalej rośniemy [emoji4]
Aaa i jeszcze pytanie- lekarz zapytał jak rodzimy i mam się zastanowić. Nie mam wskazań do CC. Ale mówi że po tylu przejściach, jeśli chce to mi zrobi.
Zastanawiam się, ja się bólu k porodu nie boje, bardziej myślę o tym, że powikłania dla dziecka w razie komplikacji są gorsze przy sn niż CC. Doświadczone mamy doradzcie coś