reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie raczej .Ja bym się na to nie zgodziła nawet.Napewno to zrobimy Ale jak córcia zadecyduje że je chce jakoś nie jestem za przebijaniem nie świadomie.
U nas to standard. Ja w szpitalu nie chcialam, ale Lila miala 5 miesiecy jak jej przebilismy. Jak tu przyjechalam to wydawalo mi sie nie do pomyslenia, ale zmienilam zdanie.

reklama
Te przewijaki są super pewnie jakbym miała miejsce też bym to miała.Wanienka z ikea to był zakup w 10 mam do tej pory wisi sobie nad wanna i czeka na kolejnego klijenta hehe.Oczywiscie widziałam wypasione wanienki z wyprofilowane bratowej miała Ale tak ...ciezsze były i mi zbędna.Dla synka na początku kupiłam ta gabke i to na niej jadłam na samym poczatku żeby nabrać wprawy.Potem wyrzuciłam bo to tez siedlisko bakterii po jakimś czasie dlatego trzeba często je wymieniać.Teraz myślę że pójdzie prosto już czlowiek doswiadczony
Ja nie chcialam gabki ze wzgledu na bakterie wlasnie I kupilismy cos takiego, bardzo sie sprawdzilo i uzywalismy chyba z pol roku. Teraz tez bede
Screenshot_20200425_170410_com.android.chrome.jpeg

Te przewijaki są super pewnie jakbym miała miejsce też bym to miała.Wanienka z ikea to był zakup w 10 mam do tej pory wisi sobie nad wanna i czeka na kolejnego klijenta hehe.Oczywiscie widziałam wypasione wanienki z wyprofilowane bratowej miała Ale tak ...ciezsze były i mi zbędna.Dla synka na początku kupiłam ta gabke i to na niej jadłam na samym poczatku żeby nabrać wprawy.Potem wyrzuciłam bo to tez siedlisko bakterii po jakimś czasie dlatego trzeba często je wymieniać.Teraz myślę że pójdzie prosto już czlowiek doswiadczony
U nas mamy zwykłą wanienkę, bez niczego. Mąż zawsze kąpał dzieci. Wielka męska ręka doskonale podtrzymuje główkę noworodka. Początkowo zawsze owijam w pieluszkę tetrową bo dzieci boją się, czasem płaczą. Po krótkim czasie i z tego rezygnuję. Wanienka u nas służy długo bo dzieci kochają wodę , a ja też kocham jak maz siedzi na stołeczku obok , a ja mam wolne :)

A mnie cyc w ciąży nie rósł nic a nic. Jak był mały tak jest. Przy kp tylko się napełniły, więc staniki do karmienia kupiłam dokładnie takie same jak nosiłam przed ciążą. Duży cyc nie jest mi dany [emoji22] ale mleka mam dużo. [emoji13]

Ja przytyłam 17 kg w pierwszej a w drugiej ciut więcej. Teraz jestem na etapie "chce schudnąć" [emoji23] i słabo mi to idzie. Głównie wszystko zalega mi na brzuszku.

Dziewczyny po cc. Czy wy też macie taki schodek nad blizną? [emoji17] Po pierwszej cc tak nie miałam...
Po drugiej cc na końcu blizny mam takie zgrubienie/wybrzuszenie. Miałam zapytać ginekologa, ale wstyd powiedzieć, bo byłam u gina 3,5 tygodnia po porodzie, a później już nie.
Ta druga blizna ogólnie gorzej wygląda niż pierwsza, która jest prawie niewidoczna.

Po drugiej cc na końcu blizny mam takie zgrubienie/wybrzuszenie. Miałam zapytać ginekologa, ale wstyd powiedzieć, bo byłam u gina 3,5 tygodnia po porodzie, a później już nie.
Ta druga blizna ogólnie gorzej wygląda niż pierwsza, która jest prawie niewidoczna.
Zaslugujesz na oklep. Jak juz sie ustabilizuje sytuacja - idz do lekarza. Kto jak kto laski, ale my naprawde nie powinnhsmy zaniedbywac wizyt u Gina, nawet bedac juz matkami.
Ja przez pierwszy rok po porodzie mialam nakaz pokazywania sie co 3 miechy, badana co pol roku.

Dziewczyny chyba od dziś mogę się nazywać łowca okazji :-D przez moje uzależnienie od sprawdzania olx i wyprawki dla dziecka znalazłam to ogłoszenie
I byłam pierwsza bo kilka minut później już masa zapytań.
314 sztuk ubranek, z tego odjelam ok 70 skarpetek, śliniakow i czapeczek co daje ok 240 za 200 złotych więc lepiej niż na szmatach :) kobieta pisze, że są po 1 dziecku w dobrym stanie z a dzięki takiemu zakupowi będę mogla sobie pozwolić na kilka droższych , ładniejszych kompletów 😊

Hmmm...ale że są 2 blizny 🤔 .
A ja myślałam, że przy drugiej cc tą pierwszą bliznę jakoś wycinają😅.

Dziewczyny chyba od dziś mogę się nazywać łowca okazji :-D przez moje uzależnienie od sprawdzania olx i wyprawki dla dziecka znalazłam to ogłoszenie
I byłam pierwsza bo kilka minut później już masa zapytań.
314 sztuk ubranek, z tego odjelam ok 70 skarpetek, śliniakow i czapeczek co daje ok 240 za 200 złotych więc lepiej niż na szmatach :) kobieta pisze, że są po 1 dziecku w dobrym stanie z a dzięki takiemu zakupowi będę mogla sobie pozwolić na kilka droższych , ładniejszych kompletów [emoji4]
Wow, niezla okazja. Ciekawe jaka jakosc, ale cena súper jak za taka ilosc.

reklama
Do góry