reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja polecam ciuszki z lidla. Oni maja zawyzone numeracjr
Moj synek urodził sie duzy a dosc dlugi wchodzil w ich rozmiar 56.do rozmiaru bodajze 68 sa mega jakościowo a potem niewiedzac czemu lipa. Ale te niskie rozmiary polecam gorąco, nam tylko te zapinane kopertowe nie podeszły ale przez głowę wkladane rewelka i super cena a teraz jak sa te zakupy online u nich to juz wogole
Lidlowskie body to nawet rosną z dzieckiem :) bawełna fajna ale te kopertowe do bani, rozciąga się to strasznie, pół klatki piersiowej widać hehe. Ja lubię ze smyka, cool club. Tylko trzeba patrzeć aby materiał był ten w prążki, bo te gładka też są do kitu.

reklama
A mnie cyc w ciąży nie rósł nic a nic. Jak był mały tak jest. Przy kp tylko się napełniły, więc staniki do karmienia kupiłam dokładnie takie same jak nosiłam przed ciążą. Duży cyc nie jest mi dany [emoji22] ale mleka mam dużo. [emoji13]

Ja przytyłam 17 kg w pierwszej a w drugiej ciut więcej. Teraz jestem na etapie "chce schudnąć" [emoji23] i słabo mi to idzie. Głównie wszystko zalega mi na brzuszku.

Dziewczyny po cc. Czy wy też macie taki schodek nad blizną? [emoji17] Po pierwszej cc tak nie miałam...
Ja mam . Też po jednej stronie ale u mnie to wynik tego że dwa razy puściły mi szwy.... zresztą dodatkowo to efekt tego że dr przy szyciu załapał powięź...

To ciesz się, że Ci nie rosną i waga stoi w miejscu :) chyba nie chciałabyś mieć 90F 🤪
Podobno kilogramy w ciąży są uzależnione od wagi wyjściowej przed ciążą i jak ja miałam BMI 19, to powinnam prawidłowo przytyć 11-16kg, a osoby o większym BMI czy za wysokim BMI w ciąży nie powinny przytyć w ogóle, bo po prostu dzieciaczki mają miejsce w brzuszku 🙂
Ja mam bmi 30... teraz udało się odzyskać wagę sprzed ciąży - w sumie nie chce dużo przytyć, chce tylko wiedzieć ze maleństwo ma wszystko czego potrzebuje

Dziewczyny a jak to z rozstępami na piersiach u Was w ciąży? Ja przed ciążą miałam małe 80B, teraz jakoś strasznie nie urosły może na 90C, ale jednak.
Należę do wysokich i szczupłych osób i jestem przerażona tym, że wydaje mi się że dookoła brodawek sutkowych widzę już takie kreski czerwone i to chyba są rozstępy a to dopiero 23 tydzień :( w ogóle myślałam że one się robią wysoko na piersiach, prawie na dekolcie. W sumie lepiej że w tak mało widocznym miejscu, ale nie chce myśleć jak one będą wyglądać w 40 TC :-(
I na to raczej nic nie poradzisz.Ja trochę mam Ale mało widoczne na piersiach wcale i brzuchu narazie i mam nadzieję że już się nie pojawia.

A mi wlasnie urosły. Staniki w których chodziłam przed ciążą są za małe. No i staly się takie żylaste. Ja smaruje się zwykłymi balsamami, żadnymi takimi typowo na ciaze. Zobaczymy czy coś z rozstępów wyjdzie. Szybko Ci ta siara leci, jak pytałam ostatnio koleżanki to mi mówiła,że leci dopiero jak już brzuch duzy. Chyba jednak u każdej jest inaczej ;)
Nom mi np w 1 ciąży zaczęła lecieć w 22 tc A teraz już prawie koniec A tu ani kropelki

Ale boli Cie albo jest zaczerwienione?
Bo jesli to tylko zgrubienie to OK, ale ja bym jednak gin przy okazji pokazala na wszelki wypadek.
Ja mojej blizny dawno nie widzialam [emoji23][emoji23]
To na pewno zgrubienie. Tak sie zroslo od środka po prostu. Moja dr powiedziała,ze "brzydko" się zroslo po prostu.
A nie dziwne,że nie widzisz hahaha[emoji23]

Aaa dziewczyny u mnie chyba pierwszy zakup dla maluszka sfinalizowany. Trafiła nam się cudowna okazja na używane mebelki, ale praktycznie wygladaja jak nowe. Jutro odbieramy i będą czekac [emoji3059] a w poniedziałek jedziemy oglądać cztery koła w typowo dziecięcym sklepie [emoji4] w końcu humor bardziej mi się poprawi
Nooo, bez zdjecia sie nie liczy [emoji23][emoji16]
Ogladaj ile sie da, to súper etap.
Ja wlasnie koncze kompletowac wyprawke. Zostal mi laktator i jakas dodatkowa komoda, pewnie z ikea.
Reszte chyba mam. Chyba [emoji38]

Nooo, bez zdjecia sie nie liczy [emoji23][emoji16]
Ogladaj ile sie da, to súper etap.
Ja wlasnie koncze kompletowac wyprawke. Zostal mi laktator i jakas dodatkowa komoda, pewnie z ikea.
Reszte chyba mam. Chyba [emoji38]
No jutro będą rozkręcone wiec nie porobie zdjęć ale zapisałam sobie zdjęcia z ogłoszenia 😊 jedyny mankament to delikatnie szafa zmieniła kolor od słońca i na komodzie ryski po przewijaku, będziemy coś z tym kombinować jeszcze. A są bardzo ciężkie mąż miał problem podnieść łóżeczko, wiec stabilne 😊

Załączniki

• 61309145-1EAF-49C2-992E-D35D6E08FA42.jpeg
    61309145-1EAF-49C2-992E-D35D6E08FA42.jpeg
    236,3 KB · Wyświetleń: 72
  • 3F19C64D-7B19-41E6-9676-B4FA98E8287E.jpeg
    3F19C64D-7B19-41E6-9676-B4FA98E8287E.jpeg
    183,7 KB · Wyświetleń: 75
  • 0EF6C964-67C5-4FD9-B5EC-3E3D9253A339.jpeg
    0EF6C964-67C5-4FD9-B5EC-3E3D9253A339.jpeg
    202,4 KB · Wyświetleń: 70
reklama
No jutro będą rozkręcone wiec nie porobie zdjęć ale zapisałam sobie zdjęcia z ogłoszenia [emoji4] jedyny mankament to delikatnie szafa zmieniła kolor od słońca i na komodzie ryski po przewijaku, będziemy coś z tym kombinować jeszcze. A są bardzo ciężkie mąż miał problem podnieść łóżeczko, wiec stabilne [emoji4]
Wygladaja na mega solidne i bardzo ciezkie [emoji4] Fajnie, ze juz cos macie. Oby tak dalej [emoji4]

Do góry