reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mi w ogóle piersi nie rosną, nie wiem czy się martwić czy nie. Tylko ze ja mam sporych gabarytów - 90D. W sumie to nawet się ciesze ze nie rosną bo ciężkie są skubane. Ale już widać na nich zaschnięte krople pokarmu, jak wychodzę z pod prysznica to całe sutki w białej dziwnej lepiącej mazi
Ale mi tez sie wydawalo, ze nie rosna I w sumie w tej ciazy rosna jeszcze mniej, ale po porodzie to byla masakra. Nagle nie mialam stanikow (poza sportowymi do karmienia) I musiala na szybko kombinowac.

reklama
A mi w ogóle piersi nie rosną, nie wiem czy się martwić czy nie. Tylko ze ja mam sporych gabarytów - 90D. W sumie to nawet się ciesze ze nie rosną bo ciężkie są skubane. Ale już widać na nich zaschnięte krople pokarmu, jak wychodzę z pod prysznica to całe sutki w białej dziwnej lepiącej mazi
A mi wlasnie urosły. Staniki w których chodziłam przed ciążą są za małe. No i staly się takie żylaste. Ja smaruje się zwykłymi balsamami, żadnymi takimi typowo na ciaze. Zobaczymy czy coś z rozstępów wyjdzie. Szybko Ci ta siara leci, jak pytałam ostatnio koleżanki to mi mówiła,że leci dopiero jak już brzuch duzy. Chyba jednak u każdej jest inaczej ;)

To ciesz się, że Ci nie rosną i waga stoi w miejscu :) chyba nie chciałabyś mieć 90F [emoji2957]
Podobno kilogramy w ciąży są uzależnione od wagi wyjściowej przed ciążą i jak ja miałam BMI 19, to powinnam prawidłowo przytyć 11-16kg, a osoby o większym BMI czy za wysokim BMI w ciąży nie powinny przytyć w ogóle, bo po prostu dzieciaczki mają miejsce w brzuszku [emoji846]
Ja mam teraz 80E, a 10 lat temu mialam ledwo B.
A co do tycia to w pierwszej ciazy przytylam 18kg, bardzo duzo. Rok po porodzie mialam 1 czy 2 kg na plusie, wszystko spadlo samo. Teraz wyglada na to, ze bede miec jakies 11-12kg wiec mam nadzieja, ze szybciej to spadnie.

Ja mam teraz 80E, a 10 lat temu mialam ledwo B.
A co do tycia to w pierwszej ciazy przytylam 18kg, bardzo duzo. Rok po porodzie mialam 1 czy 2 kg na plusie, wszystko spadlo samo. Teraz wyglada na to, ze bede miec jakies 11-12kg wiec mam nadzieja, ze szybciej to spadnie.
Ja już mam 8Kg a to dopiero 23Tc 🙄 ale ciul, też liczę, że to spadnie po porodzie, ja jestem panikarą i się stresuje, a jak się stresuje to nie jem, więc pewnie z samego stresu zostanie ze mnie wiórka :p

Ja już mam 8Kg a to dopiero 23Tc [emoji849] ale ciul, też liczę, że to spadnie po porodzie, ja jestem panikarą i się stresuje, a jak się stresuje to nie jem, więc pewnie z samego stresu zostanie ze mnie wiórka :p
Po wyjsciu ze szpitala spada jakies 8kg wiec spokojnie. Stres, brak snu, karmienia piersia - to wszystko przyspiesza process chudniecia. A jesc raczej bedziesz, zwlaszcza przy kp wiekszosc kobiet odczuwa spory good, bo spalasz ogromne ilosci kalorii.

A mnie cyc w ciąży nie rósł nic a nic. Jak był mały tak jest. Przy kp tylko się napełniły, więc staniki do karmienia kupiłam dokładnie takie same jak nosiłam przed ciążą. Duży cyc nie jest mi dany [emoji22] ale mleka mam dużo. [emoji13]

Ja przytyłam 17 kg w pierwszej a w drugiej ciut więcej. Teraz jestem na etapie "chce schudnąć" [emoji23] i słabo mi to idzie. Głównie wszystko zalega mi na brzuszku.

Dziewczyny po cc. Czy wy też macie taki schodek nad blizną? [emoji17] Po pierwszej cc tak nie miałam...

A mnie cyc w ciąży nie rósł nic a nic. Jak był mały tak jest. Przy kp tylko się napełniły, więc staniki do karmienia kupiłam dokładnie takie same jak nosiłam przed ciążą. Duży cyc nie jest mi dany [emoji22] ale mleka mam dużo. [emoji13]

Ja przytyłam 17 kg w pierwszej a w drugiej ciut więcej. Teraz jestem na etapie "chce schudnąć" [emoji23] i słabo mi to idzie. Głównie wszystko zalega mi na brzuszku.

Dziewczyny po cc. Czy wy też macie taki schodek nad blizną? [emoji17] Po pierwszej cc tak nie miałam...
Nie, ja nie mam nic. Ale u mnie raz ze blizna mala, a dwa ze goila sie ekspresowo. Pokazywalas ginekologowi?

Ja miałam laparatomie przy cp, czyli takie cc, i mimo,ze mialam płaski brzuch to zroslo mi sie średnio ladnie i tez mam taki schodek. Nawet przez gacie go widac A minęło już ponad 2 lata. Generalnie chyba tak mi sie goją rany, po laparoskopii tez mam blizne widoczną.

Nie, ja nie mam nic. Ale u mnie raz ze blizna mala, a dwa ze goila sie ekspresowo. Pokazywalas ginekologowi?

Nie pokazywałam. [emoji849]
Generalnie to nie jest na bliźnie tylko nad i jak teraz na nią patrzę to chyba tylko po jednej stronie [emoji848]

Ja miałam laparatomie przy cp, czyli takie cc, i mimo,ze mialam płaski brzuch to zroslo mi sie średnio ladnie i tez mam taki schodek. Nawet przez gacie go widac A minęło już ponad 2 lata. Generalnie chyba tak mi sie goją rany, po laparoskopii tez mam blizne widoczną.

O ja płaskiego brzucha nie mam teraz, ale może masz foto brzuszka jak to wyglądało? Zresztą, napisze do Ciebie na priv [emoji8][emoji8]

reklama
Nie pokazywałam. [emoji849]
Generalnie to nie jest na bliźnie tylko nad i jak teraz na nią patrzę to chyba tylko po jednej stronie [emoji848]

O ja płaskiego brzucha nie mam teraz, ale może masz foto brzuszka jak to wyglądało? Zresztą, napisze do Ciebie na priv [emoji8][emoji8]
Ale boli Cie albo jest zaczerwienione?
Bo jesli to tylko zgrubienie to OK, ale ja bym jednak gin przy okazji pokazala na wszelki wypadek.
Ja mojej blizny dawno nie widzialam [emoji23][emoji23]

Do góry