reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mi w ogóle piersi nie rosną, nie wiem czy się martwić czy nie. Tylko ze ja mam sporych gabarytów - 90D. W sumie to nawet się ciesze ze nie rosną bo ciężkie są skubane. Ale już widać na nich zaschnięte krople pokarmu, jak wychodzę z pod prysznica to całe sutki w białej dziwnej lepiącej mazi
Ale mi tez sie wydawalo, ze nie rosna I w sumie w tej ciazy rosna jeszcze mniej, ale po porodzie to byla masakra. Nagle nie mialam stanikow (poza sportowymi do karmienia) I musiala na szybko kombinowac.

reklama
A mi w ogóle piersi nie rosną, nie wiem czy się martwić czy nie. Tylko ze ja mam sporych gabarytów - 90D. W sumie to nawet się ciesze ze nie rosną bo ciężkie są skubane. Ale już widać na nich zaschnięte krople pokarmu, jak wychodzę z pod prysznica to całe sutki w białej dziwnej lepiącej mazi
A mi wlasnie urosły. Staniki w których chodziłam przed ciążą są za małe. No i staly się takie żylaste. Ja smaruje się zwykłymi balsamami, żadnymi takimi typowo na ciaze. Zobaczymy czy coś z rozstępów wyjdzie. Szybko Ci ta siara leci, jak pytałam ostatnio koleżanki to mi mówiła,że leci dopiero jak już brzuch duzy. Chyba jednak u każdej jest inaczej ;)

To ciesz się, że Ci nie rosną i waga stoi w miejscu :) chyba nie chciałabyś mieć 90F [emoji2957]
Podobno kilogramy w ciąży są uzależnione od wagi wyjściowej przed ciążą i jak ja miałam BMI 19, to powinnam prawidłowo przytyć 11-16kg, a osoby o większym BMI czy za wysokim BMI w ciąży nie powinny przytyć w ogóle, bo po prostu dzieciaczki mają miejsce w brzuszku [emoji846]
Ja mam teraz 80E, a 10 lat temu mialam ledwo B.
A co do tycia to w pierwszej ciazy przytylam 18kg, bardzo duzo. Rok po porodzie mialam 1 czy 2 kg na plusie, wszystko spadlo samo. Teraz wyglada na to, ze bede miec jakies 11-12kg wiec mam nadzieja, ze szybciej to spadnie.

Ja mam teraz 80E, a 10 lat temu mialam ledwo B.
A co do tycia to w pierwszej ciazy przytylam 18kg, bardzo duzo. Rok po porodzie mialam 1 czy 2 kg na plusie, wszystko spadlo samo. Teraz wyglada na to, ze bede miec jakies 11-12kg wiec mam nadzieja, ze szybciej to spadnie.
Ja już mam 8Kg a to dopiero 23Tc 🙄 ale ciul, też liczę, że to spadnie po porodzie, ja jestem panikarą i się stresuje, a jak się stresuje to nie jem, więc pewnie z samego stresu zostanie ze mnie wiórka :p

Ja już mam 8Kg a to dopiero 23Tc [emoji849] ale ciul, też liczę, że to spadnie po porodzie, ja jestem panikarą i się stresuje, a jak się stresuje to nie jem, więc pewnie z samego stresu zostanie ze mnie wiórka :p
Po wyjsciu ze szpitala spada jakies 8kg wiec spokojnie. Stres, brak snu, karmienia piersia - to wszystko przyspiesza process chudniecia. A jesc raczej bedziesz, zwlaszcza przy kp wiekszosc kobiet odczuwa spory good, bo spalasz ogromne ilosci kalorii.

A mnie cyc w ciąży nie rósł nic a nic. Jak był mały tak jest. Przy kp tylko się napełniły, więc staniki do karmienia kupiłam dokładnie takie same jak nosiłam przed ciążą. Duży cyc nie jest mi dany [emoji22] ale mleka mam dużo. [emoji13]

Ja przytyłam 17 kg w pierwszej a w drugiej ciut więcej. Teraz jestem na etapie "chce schudnąć" [emoji23] i słabo mi to idzie. Głównie wszystko zalega mi na brzuszku.

Dziewczyny po cc. Czy wy też macie taki schodek nad blizną? [emoji17] Po pierwszej cc tak nie miałam...

A mnie cyc w ciąży nie rósł nic a nic. Jak był mały tak jest. Przy kp tylko się napełniły, więc staniki do karmienia kupiłam dokładnie takie same jak nosiłam przed ciążą. Duży cyc nie jest mi dany [emoji22] ale mleka mam dużo. [emoji13]

Ja przytyłam 17 kg w pierwszej a w drugiej ciut więcej. Teraz jestem na etapie "chce schudnąć" [emoji23] i słabo mi to idzie. Głównie wszystko zalega mi na brzuszku.

Dziewczyny po cc. Czy wy też macie taki schodek nad blizną? [emoji17] Po pierwszej cc tak nie miałam...
Nie, ja nie mam nic. Ale u mnie raz ze blizna mala, a dwa ze goila sie ekspresowo. Pokazywalas ginekologowi?

Ja miałam laparatomie przy cp, czyli takie cc, i mimo,ze mialam płaski brzuch to zroslo mi sie średnio ladnie i tez mam taki schodek. Nawet przez gacie go widac A minęło już ponad 2 lata. Generalnie chyba tak mi sie goją rany, po laparoskopii tez mam blizne widoczną.

Nie, ja nie mam nic. Ale u mnie raz ze blizna mala, a dwa ze goila sie ekspresowo. Pokazywalas ginekologowi?

Nie pokazywałam. [emoji849]
Generalnie to nie jest na bliźnie tylko nad i jak teraz na nią patrzę to chyba tylko po jednej stronie [emoji848]

Ja miałam laparatomie przy cp, czyli takie cc, i mimo,ze mialam płaski brzuch to zroslo mi sie średnio ladnie i tez mam taki schodek. Nawet przez gacie go widac A minęło już ponad 2 lata. Generalnie chyba tak mi sie goją rany, po laparoskopii tez mam blizne widoczną.

O ja płaskiego brzucha nie mam teraz, ale może masz foto brzuszka jak to wyglądało? Zresztą, napisze do Ciebie na priv [emoji8][emoji8]

reklama
Nie pokazywałam. [emoji849]
Generalnie to nie jest na bliźnie tylko nad i jak teraz na nią patrzę to chyba tylko po jednej stronie [emoji848]

O ja płaskiego brzucha nie mam teraz, ale może masz foto brzuszka jak to wyglądało? Zresztą, napisze do Ciebie na priv [emoji8][emoji8]
Ale boli Cie albo jest zaczerwienione?
Bo jesli to tylko zgrubienie to OK, ale ja bym jednak gin przy okazji pokazala na wszelki wypadek.
Ja mojej blizny dawno nie widzialam [emoji23][emoji23]

Do góry