reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Na pierwsze buciki polecam emel roczki sznurowane. Naprawdę super buciki. W sklepach stacjonarnych mają takie specjalne modele do określenia rozmiaru, no ale teraz pozamykane. Myślałam że jak znów wezmę emel to trafię z rozmiarówką. Za szybko ta stopa rośnie[emoji28].
Popieram, Emele sa bardzo fajne i maja ogromny wybor choc ja wolalam bez sznurowek, bo ciagle rozwiazywala.
Ja w ciagu pierwszego pol roku (Lila zaczela chodzic tydzien przed urodzinami) musiala jej kupic 4 pary butow. Zaczela od 18 w marcu, a we wrzesniu miala juz 22.[emoji23]

reklama
Oni raczej będą namawiać bo to dla nich kasa. Teoretycznie pacjentki raczej o siebie dbają. Ja się bardziej martwię o lekarzy, którzy pracują też w szpitalach i skąd wezmę utrogestan jak granice zamknięte[emoji19]. Daj znać, żebyśmy wiedziały kiedy kciuki trzymać[emoji6].

Nie sadze, podobno kliniki nie rozpoczynaja nowych procedur ani nie robia crío (wiekszosc).

No wiesz co ja mówiłam te body 56, a pajace 62, mam nadzieję, że będą ok 🤷 ale mam takie wątpliwości jak Ty, bo moje dziecko rośnie albo zgodnie z normą albo ponad normę. No ale może będą ok, a jak nie to będę po prostu do porodu się nimi zachwycać 😅 my łóżko dostaniemy od mojej siostry, laktator nowy od szwagierki, a wózek i fotelik mamy już upatrzony. Póki co największe wyzwanie i koszt przed nami pokój, bo póki co stały w nim regały z Castoramy i na nich książki i dokumenty i na meble pod zabudowę wydamy ok 5000 złotych 😬
My stwierdziliśmy że w tym roku nie robimy dla młodego pokoju, i tak spał będzie z nami w sypialni, także nas ten wydatek czeka w przyszłym roku 😉

Przydadza sie. I 50-52 tez warto miec.
Moja corka urodzila sie 3kg i 62 zaczela nosic jak miala 3 miesiace... Mialam bardzo malo ciuszkow na 50cm i to byl Blas, bo jednak miesiac je nosila. Musialam doslownie codziennie prac. Teraz jestem lepiej przygotowana i mam wiecej. Mala bedzie podobna wielkosciowo, w 32tc miala 1880g wiec jest okolo 50 centyla.
Kurcze to muszę zacząć porządnie szukać bo faktycznie, tak jak pisała @Dakita30 ciuszków w rozmiarze 56 jest jak na lekarstwo...

Popieram, Emele sa bardzo fajne i maja ogromny wybor choc ja wolalam bez sznurowek, bo ciagle rozwiazywala.
Ja w ciagu pierwszego pol roku (Lila zaczela chodzic tydzien przed urodzinami) musiala jej kupic 4 pary butow. Zaczela od 18 w marcu, a we wrzesniu miala juz 22.[emoji23]
Fizjo nam poleciła sznurówki bo się but lepiej dopasowuje do stopy. Przynajmniej na początku. Janek zaczął chodzić ok 16m więc sporo zaoszczedziliśmy😛.

Fizjo nam poleciła sznurówki bo się but lepiej dopasowuje do stopy. Przynajmniej na początku. Janek zaczął chodzić ok 16m więc sporo zaoszczedziliśmy[emoji14].
Moja jak miala prawie 2 lata, bylam w PL I kupilam 2 pary cudnych Emeli, zostawilam prawie 500zl w sklepie. A w domu miala fioletowe New Balance. Za kazdym razem jak chcialam zalozyc inne buty, byl ryk, bo o a chce fioletowe i na rzepy. Od tamtej por chodzi w sportowych, glownie wlasnie NB albo Nike. Nie bede sie z koniem kopac. [emoji1787][emoji12]

reklama
Moja jak miala prawie 2 lata, bylam w PL I kupilam 2 pary cudnych Emeli, zostawilam prawie 500zl w sklepie. A w domu miala fioletowe New Balance. Za kazdym razem jak chcialam zalozyc inne buty, byl ryk, bo o a chce fioletowe i na rzepy. Od tamtej por chodzi w sportowych, glownie wlasnie NB albo Nike. Nie bede sie z koniem kopac. [emoji1787][emoji12]
Dla mnie te sznurowane też niewypały. Na spacerach zawsze rozwiązywał czy siedział czy leżał, czy chodził. Musiały być rozwiązane, więc my buty kupujemy na rzepy i patrzymy aby podeszwa była ok. Jedne z pierwszych to były Geox.

Co do ubranek i rozmiarów. Przy pierwszym dziecku 56 miałam tyle co nic i to był błąd. Kupowaliśmy na szybko, przy drugim już 56 były dobre tylko na start. Rośnie mi jak na drożdżach mój klusek [emoji23] Także dziecko dziecku nierówne. [emoji1745]

Do góry