reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja też śpi z nami, ale jakoś we trójkę jeszcze się miescimy. Gorzej, że ostatnio zaczęła się przekręcać i śpi w poprzek łóżka, ale nóżki są zawsze na tacie a on nie narzeka póki co 😂
Też jest mi wygodniej mieć ją obok siebie w nocy, ona czasem się budzi co godzinę na cycka...
Wcześniej usypial ją tylko tatuś, teraz jej się odmieniło i zasypia tylko przy cycku (i z cyckiem w buzi), więc wszystkie drzemki i nocne usypianie załatwiam ja. Myślałam że to taki etap i jej przejdzie za jakiś czas...
Przejdzie za dwa lata hene

reklama
Moja poszla do swojego pokoju jak miala 7 miesiecy i wtedy zaczela lepiej spac i ona i ja. A z normalnego lozka czasmi w nocy wychodzi i przychodzi do nas, w ciagu dnia wie, ze nie wolno.
Moja do dzisiaj słabo spi. W tej kwestii mało sie zmieniło. Sa noce gdzie obudzi sie raz, a są tez takie że obudzi się i płacze godzine albo budzi sie co 2h.

Moja do dzisiaj słabo spi. W tej kwestii mało sie zmieniło. Sa noce gdzie obudzi sie raz, a są tez takie że obudzi się i płacze godzine albo budzi sie co 2h.
Uff to moje dziecko jednak przesypia całe noce, ale nie ma drzemek w ciągu dnia [emoji30]
To u nas tez jedna pobudka prawie zawsze, ale jak jest chora, zabkuje czy cos jest nie tak to pobudki sa co chwile. To chyba norma.
A teraz wlasnie chyba rezygnuje z drzemki. Niestety. W weekendy czasami nawet 3h spala wiec moglam duzo zrobic, a teraz skonczy sie dobre.

To u nas tez jedna pobudka prawie zawsze, ale jak jest chora, zabkuje czy cos jest nie tak to pobudki sa co chwile. To chyba norma.
A teraz wlasnie chyba rezygnuje z drzemki. Niestety. W weekendy czasami nawet 3h spala wiec moglam duzo zrobic, a teraz skonczy sie dobre.
To u nas tyle ze w dzień Marcjanka śpi 1,5-2h. Niby juz jesteśmy przyzwyczajeni ale czasem chcialoby sie wypocząć.

U nas młody zwiększył mocno nocne karmienia, jak ograniczyłam te dzienne. Budził się co 1,5h, a od 5 do 7 to już się go oderwać nie dało. Ale odkąd odstawiłam nocne karmienia i zaczęłam przekładać go do jego łóżeczka to już śpi super. Ja się bardziej budziłam ze stresu. Teraz budzi się o 5-6 i przechodzi do mnie, czasem jeszcze zaśnie, czasem już się trzeba bawić:).
Zasypia niestety tylko ze mną i tylko przy cycku😑. To już nasze jedyne karmienie i po Świętach trzeba się będzie i z tym zmierzyć.
Ach...już się boję. Najgorsze, że on się nie potrafi zrelaksować do snu. Jak nie zaśnie od razu przy cycku to godzina z głowy. Wulkan energii/płacz i zgrzytanie zębami ze zmęczenia. Ale się nie położy. Bajki szarpie, masowanie plecaków złe, kołysanki, przytulasy ma w nosie. spinkala mi z łóżka.
Jakieś rady? 😅

U nas od powrotu ze szpitala w swoim pokoju, w swoich lozeczkach. Szczebelki jakoś po 13 miesiącu jak zaczczeli chodzić wyjelam. A na łóżko zmieniliśmy im jak skończyli 20 miesięcy. Z tym ze oni od początku ładnie spali.
Dziewczyny planujemy za jakiś czas odstawić młodego do jego pokoju. Od kiedy można zostawić wyciągnięte szczebelki w łóżeczku? Zamierzamy wszystkie meble w pokoiku poprzykręcać, no ale ...

U nas sami po powrocie latem z wakacji zrezygnowali z spania w dzień. I fajne to bo wieczorem szybciej zasypiaja i rano dłużej śpią. I nie fajne bo w dzień już wszystko z nimi trzeba robić. I spokojnie kawy się nie napije. A jak się czujesz?

reklama
U nas sami po powrocie latem z wakacji zrezygnowali z spania w dzień. I fajne to bo wieczorem szybciej zasypiaja i rano dłużej śpią. I nie fajne bo w dzień już wszystko z nimi trzeba robić. I spokojnie kawy się nie napije. A jak się czujesz?
Juz dobrze choc jeszcze 2tyg temu roznie bylo. Teraz dolegliwosci minely i czas pomyslec o imieniu choc latwo nie bedzie... [emoji6]

Do góry