reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hejka! Lolitko mi piersi poki co tez nie urosły tylko zrobiły sie jeszcze bardziej jedrne przez co moj maz mowi, ze sa wieksze ale staniki nosze te same...wow 10 kg w ciazy blizniaczej..tez bym tak chciała..ja poki co mam 3 kg na minusie..ale nie narzekam...czuje sie juz coraz lepiej..w srode usg prenatalne !!!!!!!!!

Napiszcie mi kochane mamusie w którym tygodniu poczułyście 1 ruchy dzidzi? Ja gdzieś przeczytałam, że przy 2 dziecku lub jak się jest bardzo szczupłym (do mnie tylko to 1 pasuje :) to można je poczuć już w 14tc... wszędzie jednak podają, ze ruchy czuje się tak ok 16-20 tc. A jak u Was jest/ było? Będę baaaardzo wdzięczna za info.

Szarlotka z tego co czytałam to jakieś 2kg m/c to norma, ale tak od 4 miesiąca zaczyna się tyć, bo wcześniej mdłości itd... ja jak na razie schudłam 6kg, ale już 1kg nadrobiony :)

Ostatnia edycja:
lolitka200 ja jem za troje, serio. I nie oszczędzam sobie niczego, więc i słodycze, lody i nieraz fastfoody idą w ruch. Dzieciaki wszystko ze mnie zjadają. Ale rzeczywiście wszystko poszło w brzuch, jest bardzo duży, mam już rozstępy i 105cm. Myślę, że zostanie mi brzuchol po ciąży, ale cóż..przeżyję.. :)

kahaa - dotarlo dotarlo ale jakos obaw duzo ze do konca to nie wariuje ze szczescia.

kwiatek
- to fajnie masz z ta wage i obzerstwem. ja prawie nic sie nie obzeram a waga powoli w gore

ja przytylam na razie 1.5kg. ja nigdy nie wymiotowalam a mniej sie ruszam wiec stad waga nie w dol ale lekko w gore. zobaczymy co bedzie dalej

szarlotka - czytalam ze powinno sie tyc w I trymestrze max 2 kg, w II trymestrze ok 0.5kg na tydzien, a w III trymestrze nieco mniej (jak se wyliczylam to wyszlo ze ok 0.4kg na tydzien). no ale to statystyki....

Asiiek trzymam kciuki za usg prenatalne,będzie dobrze:-)
Iniia ja pierwsze delikatne rychy dziecka poczułam pod koniec 17 tc
Szarlotka no to współczuje ci zalania mieszkania:-(dodatkowe sprzatanie i wydatki.
Ja dzisiaj miałam 2 usg prenatalne,synek ma wszystkie narządy prawidłowo rozwinięte,otwierał buzię i ssał kciuka:-D

szarlotka no to masz roboty teraz,powoli i nie przemeczaj sie.....
kasia30 super ,ze synek zdrowy :tak:
asiiek powodzenia na badaniach,napewno synek zdrowy,duzy i slicznusi;-)

U mnie w rodzinie nowy czlonek . Szwagierka urodzila 2 dni temu,przez cesarke,po 12 godzinach porodu. Synek prawie 5 kg:szok: i 55cm,czyli taki maly klusek hehe.

A u mnie na spokojnie.Leniwy dzien.Na obiad nie wiem co:baffled:
Co do ruchow dziecka,to pierwsze poczulam w 21-22tc.Troche pozno,a to dlatego,ze mam lozysko na przdniej scianie.Ale za to teraz jak mi synek dowali,to czasami od 3 w nocy nie spie:tak: Ale co tam,wspaniale uczucie:tak:

Ostatnia edycja:
kahaaa dziękuję za kalkulator....według niego mam 2 kg za mało:(buuuuuu:(...ale nie mam ochoty na jedzenie za bardzo:(

iniiia ja mam już córę i powinnam niby czuć ruchy wcześniej....a takie niepewne czułam w 16 tygodniu, w 17 już wiedziałam że to jest to:):)

Dziewczynki remont mi jutro przychodzą robić ...i do piątku...:(A potem po nich poprawiać trzeba odmalować itp.....i dopiero sprzątanie....:(:(

Szarlotka trzymam kciuki za szybki i sprawny remont:-)
Czarnykot to twoja szwagierka musiała się namęczyć przy porodzie:szok:a czemu od razu nie zrobili jej cc skoro dzidziuś tyle waży?
Według kalkulatora ciaży moja waga jest prawidłowa:-)

reklama
kasia30 ona byla na usg jakies 2 tygodnie temu,i powiedzieli jej ze dzidzius ma jakies 3700 plus,minus 0,5kg.No ale najwidoczniej sie pomylili :-) Wczesniej nie zrobili cesarki,bo porod szedl ku dobremu.Miala 2 cm rozwarcia jak przyjechala,po 5 godz. 5cm rozwarcia i dostala epidural,no i na 7cm wszystko sie zatrzymalo_Ogolnie czekali 12 godz. i zrobili jej cesarke. Bardzo chciala urodzic naturalnie,ale jak jej powiedzieli ze maluch ma 5kg to w sumie ucieszyla sie ,ze jej cesarke zrobili:-D

Do góry