reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@zylwia @walczaca o szczescie co u Was, opiwiadajcie? Jak dzieciaczki?
Hej ❤ a Lenka rośnie mi jak na drożdżach- dosłownie!! :-D dzis mijają 4miesiace :o nie wiem kiedy to zleciało... :rofl2: w nocy jakbym dziecka nie miała a w dzień to różnie bywa :D dłużej sama leży ale też czasem chce sobie na raczkach u mamy posiedzieć :-D

A U Was jak tam ? ❤

Jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy, to ja byłam wczoraj u pediatry, bo do zielonych, wodnistych kup dołączyły krople krwi i mogę jeść tylko gotowane mięso i warzywa... Nic więcej... Do picia woda. A mleko krowie zastapic roślinnym. Mamy zrobić usg brzucha i morfologię, crp oraz układ krzepnięcia. Plus taki ze Młoda pięknie rośnie, nie marudzi, nic jej nie jest oprócz tych kup. A ja nie mam pomysłów, co bym mogła jeść.
No nie pociesza bo wolałabym, żeby wszystkie dzieci były zdrowe. U nas też żadnych innych objawów. Młody rośnie, przybiera, ma apetyt, dobrze śpi, skóra idealna. Tylko te nieszczęsne kupy.
A u Was dr ma jakieś podejrzenia? Święta tuż, tuż a my na super diecie:sad:. Oby to tylko pomogło maluszkom.

No nie pociesza bo wolałabym, żeby wszystkie dzieci były zdrowe. U nas też żadnych innych objawów. Młody rośnie, przybiera, ma apetyt, dobrze śpi, skóra idealna. Tylko te nieszczęsne kupy.
A u Was dr ma jakieś podejrzenia? Święta tuż, tuż a my na super diecie:sad:. Oby to tylko pomogło maluszkom.

Wiesz co my jesteśmy pod opieką dermatologa, bo Młodą ponad miesiąc temu strasznie wysypało tylko wokół ust, było fatalnie teraz jest takie 25% z tego co było i się utrzymuje, miałam wykluczyć z diety kakao, czekoladę, orzechy itp co może alergizować. Po tygodniu zaczęły się zielone kupy, potem zielone wodnista, a przedwczoraj krew, więc doszły inne produkty. We wtorek mam kolejną kontrolę u dermatologa i zobaczymy co powie, bo prócz tej buzi, to ciało ma idealne

Jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy, to ja byłam wczoraj u pediatry, bo do zielonych, wodnistych kup dołączyły krople krwi i mogę jeść tylko gotowane mięso i warzywa... Nic więcej... Do picia woda. A mleko krowie zastapic roślinnym. Mamy zrobić usg brzucha i morfologię, crp oraz układ krzepnięcia. Plus taki ze Młoda pięknie rośnie, nie marudzi, nic jej nie jest oprócz tych kup. A ja nie mam pomysłów, co bym mogła jeść.
Ja zielone kupy miałam przy tym adenowirusie. Weź jej zrób badanie w tym kierunku i rota

Hej ❤ a Lenka rośnie mi jak na drożdżach- dosłownie!! :-D dzis mijają 4miesiace :o nie wiem kiedy to zleciało... :rofl2: w nocy jakbym dziecka nie miała a w dzień to różnie bywa :D dłużej sama leży ale też czasem chce sobie na raczkach u mamy posiedzieć :-D

A U Was jak tam ? ❤
To wspaniale. U nas dobrze albo zaakceptowałam budzenie Marceliny w nocy. Chodzimy do bawialni i na zajecia umuzykalniające. Uwielbia dzieci, a jak Pani puszczała bańki to była zachwycona. Dzieciaczki rosną nawet nie wiadomo kiedy. Rączki mamusi najlepsze, wiem to z autopsji hihi

Wiesz co my jesteśmy pod opieką dermatologa, bo Młodą ponad miesiąc temu strasznie wysypało tylko wokół ust, było fatalnie teraz jest takie 25% z tego co było i się utrzymuje, miałam wykluczyć z diety kakao, czekoladę, orzechy itp co może alergizować. Po tygodniu zaczęły się zielone kupy, potem zielone wodnista, a przedwczoraj krew, więc doszły inne produkty. We wtorek mam kolejną kontrolę u dermatologa i zobaczymy co powie, bo prócz tej buzi, to ciało ma idealne
A mówią że nie ma diety matki karmiącej:sorry2:.
Ja zielone kupy miałam przy tym adenowirusie. Weź jej zrób badanie w tym kierunku i rota
Misis a jak się robi te badania?

reklama

Na fb jest fajna grupa "mama karmiąca na diecie eliminacyjnej", tam czasami są wrzucane przepisy i różne rady dot.alergii. Polecam. Poza tym strona z przepisami: mamaalergikagotuje.pl a ja dziś np.piekłam chleb z Link do: Na dobry początek :) Chleb gryczano - kukurydziany - Na bezglutenowym talerzu
A na Šwięta robię ciasto Link do: Makowiec z samego maku

Do góry