reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak złapać siury do badań od Bejbika? Otworzyć pampa i czekać aż panniczowi się zechce?
Możesz albo woreczek użyć albo łapać mocz do pojemnika ten drugi sposob bardziej wiarygodny. Musisz dziecko napoić, mozesz puścic wodę w kranie, polozyc mokra pieluszke na brzuszek itp. Mi się dopiero 4 dnia udało pobrać, u dziewczynek trudniej.

reklama
Dziewczyny jak złapać siury do badań od Bejbika? Otworzyć pampa i czekać aż panniczowi się zechce?
Kup woreczek na mocz dla chłopca. Jego przyklejasz i tu ważne. Wcześniej dokładnie mu umyj dupke i cały interes woda z mydłem - ja używam szarego. Wytrzyj świeża pieluszka tetroww, spsikaj dokładnie octaniseptem i nalep. A jeśli chcesz zrobić posiew to dodatkowo zsun napletek delikatnie i tak samo przemyj i spsikaj oktaniseptem

Tylko dr wyraźnie zaznaczył że ma być środkowy strumień, a do woreczka wleci cały. Są jakieś inne patenty?
No to możesz łapać do kubeczka. Wogole na posiew są takie specjalne pojemniki z płytka - dostałam u nas w przychodni jak mi babka mówiła że na posiew to tylko do tych pojemniczkow bo woreczki mogą fauszowac wynik. W szpitalu nsklejali woreczek. Chcesz Jasia przebadac czy coś cię niepokoi?

Dziewczyny po kp. Jak to jest z miesiączką? Może być na starcie nieregularna? Albo jakiś dłuższy okres pomiędzy nimi?

Dziewczyny po kp. Jak to jest z miesiączką? Może być na starcie nieregularna? Albo jakiś dłuższy okres pomiędzy nimi?
Miesiąc po odstąpieniu cyca dostałam bardzo intensywnego okresu przez 6 dni i czekam na następny zobaczymy kiedy przyjdzie.Mowia ze może być różnie raz na 2 tygodnie raz na 2 miesiące i z czasem się reguluje

reklama
No to możesz łapać do kubeczka. Wogole na posiew są takie specjalne pojemniki z płytka - dostałam u nas w przychodni jak mi babka mówiła że na posiew to tylko do tych pojemniczkow bo woreczki mogą fauszowac wynik. W szpitalu nsklejali woreczek. Chcesz Jasia przebadac czy coś cię niepokoi?
Byłam dziś u dr z tymi jego śluzowymi kupami. Jestem od 3 tyg na diecie beznabiałowej i średnio to coś pomogło. Kazał odstawić dodatkowo surowe owoce i warzywa i na wszelki wypadek dał jeszcze skierowanie na posiew moczu. No i przed karmieniem mam odciągać ok 20ml mleka i dopiero przystawiać Jaśka. I jakkolwiek to nie zabrzmi ograniczyć mu jedzenie, tzn min 2,5h przerwy. Tylko jak on w nocy nie je to w dzień co 1,5h chce. Jak to nie pomoże to nutramigen będę musiała wprowadzić:(.
Jakby tego było mało dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.

Do góry