reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak złapać siury do badań od Bejbika? Otworzyć pampa i czekać aż panniczowi się zechce?
Możesz albo woreczek użyć albo łapać mocz do pojemnika ten drugi sposob bardziej wiarygodny. Musisz dziecko napoić, mozesz puścic wodę w kranie, polozyc mokra pieluszke na brzuszek itp. Mi się dopiero 4 dnia udało pobrać, u dziewczynek trudniej.

reklama
Dziewczyny jak złapać siury do badań od Bejbika? Otworzyć pampa i czekać aż panniczowi się zechce?
Kup woreczek na mocz dla chłopca. Jego przyklejasz i tu ważne. Wcześniej dokładnie mu umyj dupke i cały interes woda z mydłem - ja używam szarego. Wytrzyj świeża pieluszka tetroww, spsikaj dokładnie octaniseptem i nalep. A jeśli chcesz zrobić posiew to dodatkowo zsun napletek delikatnie i tak samo przemyj i spsikaj oktaniseptem

Tylko dr wyraźnie zaznaczył że ma być środkowy strumień, a do woreczka wleci cały. Są jakieś inne patenty?
No to możesz łapać do kubeczka. Wogole na posiew są takie specjalne pojemniki z płytka - dostałam u nas w przychodni jak mi babka mówiła że na posiew to tylko do tych pojemniczkow bo woreczki mogą fauszowac wynik. W szpitalu nsklejali woreczek. Chcesz Jasia przebadac czy coś cię niepokoi?

Dziewczyny po kp. Jak to jest z miesiączką? Może być na starcie nieregularna? Albo jakiś dłuższy okres pomiędzy nimi?

Dziewczyny po kp. Jak to jest z miesiączką? Może być na starcie nieregularna? Albo jakiś dłuższy okres pomiędzy nimi?
Miesiąc po odstąpieniu cyca dostałam bardzo intensywnego okresu przez 6 dni i czekam na następny zobaczymy kiedy przyjdzie.Mowia ze może być różnie raz na 2 tygodnie raz na 2 miesiące i z czasem się reguluje

reklama
No to możesz łapać do kubeczka. Wogole na posiew są takie specjalne pojemniki z płytka - dostałam u nas w przychodni jak mi babka mówiła że na posiew to tylko do tych pojemniczkow bo woreczki mogą fauszowac wynik. W szpitalu nsklejali woreczek. Chcesz Jasia przebadac czy coś cię niepokoi?
Byłam dziś u dr z tymi jego śluzowymi kupami. Jestem od 3 tyg na diecie beznabiałowej i średnio to coś pomogło. Kazał odstawić dodatkowo surowe owoce i warzywa i na wszelki wypadek dał jeszcze skierowanie na posiew moczu. No i przed karmieniem mam odciągać ok 20ml mleka i dopiero przystawiać Jaśka. I jakkolwiek to nie zabrzmi ograniczyć mu jedzenie, tzn min 2,5h przerwy. Tylko jak on w nocy nie je to w dzień co 1,5h chce. Jak to nie pomoże to nutramigen będę musiała wprowadzić:(.
Jakby tego było mało dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.

Do góry