reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Byłam dziś u dr z tymi jego śluzowymi kupami. Jestem od 3 tyg na diecie beznabiałowej i średnio to coś pomogło. Kazał odstawić dodatkowo surowe owoce i warzywa i na wszelki wypadek dał jeszcze skierowanie na posiew moczu. No i przed karmieniem mam odciągać ok 20ml mleka i dopiero przystawiać Jaśka. I jakkolwiek to nie zabrzmi ograniczyć mu jedzenie, tzn min 2,5h przerwy. Tylko jak on w nocy nie je to w dzień co 1,5h chce. Jak to nie pomoże to nutramigen będę musiała wprowadzić:(.
Jakby tego było mało dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.
Ja bym prxystswiala jak chce bo KP jest na rzadanie. Co innego gdyby był na mm. Ale to ja bym tak zrobiła. A rehabilitacja z jakiego powodu? Jak będziesz robić posiew moczu to koniecznie zrób badanie ogólne moczu tez

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bym prxystswiala jak chce bo KP jest na rzadanie. Co innego gdyby był na mm. Ale to ja bym tak zrobiła. A rehabilitacja z jakiego powodu?
Dr powiedział że lepiej dawać rzadziej a więcej. W lecie pewnie bym się nie odważyła ograniczać mu picia, ale teraz spróbuję jego zaleceń. Zresztą mówi się że kp jest na żądanie, ale też że nie ma diety matki karmiącej, a ja już nie wiem co jeść. Święta tuż tuż, a ja w menu ziemniaki z gotowanym kurczakiem i bułka z bananem:sorry2:.
A rehabilitacja przez tą jego lewostronność.

Dr powiedział że lepiej dawać rzadziej a więcej. W lecie pewnie bym się nie odważyła ograniczać mu picia, ale teraz spróbuję jego zaleceń. Zresztą mówi się że kp jest na żądanie, ale też że nie ma diety matki karmiącej, a ja już nie wiem co jeść. Święta tuż tuż, a ja w menu ziemniaki z gotowanym kurczakiem i bułka z bananem:sorry2:.
Jeśli to posiew to musisz kupić specjalny pojemnik na mocz do posiewu i wtedy łapać mocz. Posiew nie może być w woreczki

A duzo tego sluzu macie? Mieliście probiotyk?

U nas roczek .
Pozdrawiamy
20181207_092028.jpg

Załączniki

• 20181207_092028.jpg
    20181207_092028.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 592
  • 20181207_091536.jpg
    20181207_091536.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 95
Byłam dziś u dr z tymi jego śluzowymi kupami. Jestem od 3 tyg na diecie beznabiałowej i średnio to coś pomogło. Kazał odstawić dodatkowo surowe owoce i warzywa i na wszelki wypadek dał jeszcze skierowanie na posiew moczu. No i przed karmieniem mam odciągać ok 20ml mleka i dopiero przystawiać Jaśka. I jakkolwiek to nie zabrzmi ograniczyć mu jedzenie, tzn min 2,5h przerwy. Tylko jak on w nocy nie je to w dzień co 1,5h chce. Jak to nie pomoże to nutramigen będę musiała wprowadzić:(.
Jakby tego było mało dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.

Jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy, to ja byłam wczoraj u pediatry, bo do zielonych, wodnistych kup dołączyły krople krwi i mogę jeść tylko gotowane mięso i warzywa... Nic więcej... Do picia woda. A mleko krowie zastapic roślinnym. Mamy zrobić usg brzucha i morfologię, crp oraz układ krzepnięcia. Plus taki ze Młoda pięknie rośnie, nie marudzi, nic jej nie jest oprócz tych kup. A ja nie mam pomysłów, co bym mogła jeść.

reklama
Dziewczyny - jako prezent dla 3 miesięcznej niedługo Anastazji- żyrafa SOPHIE. tylko która? Czym się różnią? Wartą ją kupić? Czy nie za wcześnie? Anastazja się ślini trochę i wkłada rączki do buzi ale czy będzie zainteresowana gyzakiem?
Dlaczego jedna jest w takiej jakby "ósemce"? Która lepsza i czym się różnią?
1. Link do: Żyrafa Sophie w pudełku timeless
2. Link do: Zestaw Żyrafa Sophie z gryzaczkiem
3. Link do: Gryzak miękki Żyrafa Sophie So'Pure 0+ gryzaczek
Ja bym zestaw wzięła tylko zwróć uwagę żeby ta mniejsza była miekka bo są też twarde ale ponoć nie sa dobre.

Do góry