reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Byłam dziś u dr z tymi jego śluzowymi kupami. Jestem od 3 tyg na diecie beznabiałowej i średnio to coś pomogło. Kazał odstawić dodatkowo surowe owoce i warzywa i na wszelki wypadek dał jeszcze skierowanie na posiew moczu. No i przed karmieniem mam odciągać ok 20ml mleka i dopiero przystawiać Jaśka. I jakkolwiek to nie zabrzmi ograniczyć mu jedzenie, tzn min 2,5h przerwy. Tylko jak on w nocy nie je to w dzień co 1,5h chce. Jak to nie pomoże to nutramigen będę musiała wprowadzić:(.
Jakby tego było mało dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.
Ja bym prxystswiala jak chce bo KP jest na rzadanie. Co innego gdyby był na mm. Ale to ja bym tak zrobiła. A rehabilitacja z jakiego powodu? Jak będziesz robić posiew moczu to koniecznie zrób badanie ogólne moczu tez

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bym prxystswiala jak chce bo KP jest na rzadanie. Co innego gdyby był na mm. Ale to ja bym tak zrobiła. A rehabilitacja z jakiego powodu?
Dr powiedział że lepiej dawać rzadziej a więcej. W lecie pewnie bym się nie odważyła ograniczać mu picia, ale teraz spróbuję jego zaleceń. Zresztą mówi się że kp jest na żądanie, ale też że nie ma diety matki karmiącej, a ja już nie wiem co jeść. Święta tuż tuż, a ja w menu ziemniaki z gotowanym kurczakiem i bułka z bananem:sorry2:.
A rehabilitacja przez tą jego lewostronność.

Dr powiedział że lepiej dawać rzadziej a więcej. W lecie pewnie bym się nie odważyła ograniczać mu picia, ale teraz spróbuję jego zaleceń. Zresztą mówi się że kp jest na żądanie, ale też że nie ma diety matki karmiącej, a ja już nie wiem co jeść. Święta tuż tuż, a ja w menu ziemniaki z gotowanym kurczakiem i bułka z bananem:sorry2:.
Jeśli to posiew to musisz kupić specjalny pojemnik na mocz do posiewu i wtedy łapać mocz. Posiew nie może być w woreczki

A duzo tego sluzu macie? Mieliście probiotyk?

U nas roczek .
Pozdrawiamy
20181207_092028.jpg

Załączniki

• 20181207_092028.jpg
    20181207_092028.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 598
  • 20181207_091536.jpg
    20181207_091536.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 98
Byłam dziś u dr z tymi jego śluzowymi kupami. Jestem od 3 tyg na diecie beznabiałowej i średnio to coś pomogło. Kazał odstawić dodatkowo surowe owoce i warzywa i na wszelki wypadek dał jeszcze skierowanie na posiew moczu. No i przed karmieniem mam odciągać ok 20ml mleka i dopiero przystawiać Jaśka. I jakkolwiek to nie zabrzmi ograniczyć mu jedzenie, tzn min 2,5h przerwy. Tylko jak on w nocy nie je to w dzień co 1,5h chce. Jak to nie pomoże to nutramigen będę musiała wprowadzić:(.
Jakby tego było mało dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.

Jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy, to ja byłam wczoraj u pediatry, bo do zielonych, wodnistych kup dołączyły krople krwi i mogę jeść tylko gotowane mięso i warzywa... Nic więcej... Do picia woda. A mleko krowie zastapic roślinnym. Mamy zrobić usg brzucha i morfologię, crp oraz układ krzepnięcia. Plus taki ze Młoda pięknie rośnie, nie marudzi, nic jej nie jest oprócz tych kup. A ja nie mam pomysłów, co bym mogła jeść.

reklama
Dziewczyny - jako prezent dla 3 miesięcznej niedługo Anastazji- żyrafa SOPHIE. tylko która? Czym się różnią? Wartą ją kupić? Czy nie za wcześnie? Anastazja się ślini trochę i wkłada rączki do buzi ale czy będzie zainteresowana gyzakiem?
Dlaczego jedna jest w takiej jakby "ósemce"? Która lepsza i czym się różnią?
1. Link do: Żyrafa Sophie w pudełku timeless
2. Link do: Zestaw Żyrafa Sophie z gryzaczkiem
3. Link do: Gryzak miękki Żyrafa Sophie So'Pure 0+ gryzaczek
Ja bym zestaw wzięła tylko zwróć uwagę żeby ta mniejsza była miekka bo są też twarde ale ponoć nie sa dobre.

Do góry