reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Na fb jest fajna grupa "mama karmiąca na diecie eliminacyjnej", tam czasami są wrzucane przepisy i różne rady dot.alergii. Polecam. Poza tym strona z przepisami: mamaalergikagotuje.pl a ja dziś np.piekłam chleb z Link do: Na dobry początek :) Chleb gryczano - kukurydziany - Na bezglutenowym talerzu
A na Šwięta robię ciasto Link do: Makowiec z samego maku
Wielkie dzięki za podpowiedź:).
A u Was po diecie eliminacyjnej się poprawiło? Do kiedy będziesz ją stosować?

A mówią że nie ma diety matki karmiącej:sorry2:.

Misis a jak się robi te badania?

Bo nie ma :p mnie się po prostu trafił alergik mały :-) chociaż ja czuje po kościach, że to czekolada/kakao, bo w ciąży jadłam tylko lody i żelki, po porodzie bałam się zaparć, a po miesiącu poszło w ruch ptasie mleczko, ciasta czekoladowe itd i mniej więcej w tym okresie pojawiła się wysypka, a jej największe nasilenie plus kupy nastąpiły po moim weekendzie czekoladowym u rodziny oraz znajomych

Dziewczyny udało Wam się zrzucić zbędne kg po ciazy, jeśli tak to ile Wam to zajęło? Ja niestety przytyłam bardzo dużo około 24 kg, 1/3 wciąż ze mną i od 10 tyg waga stoi :(

Dziewczyny udało Wam się zrzucić zbędne kg po ciazy, jeśli tak to ile Wam to zajęło? Ja niestety przytyłam bardzo dużo około 24 kg, 1/3 wciąż ze mną i od 10 tyg waga stoi :(
Mi waga stanęła (dosłownie-padły baterie:)) jak miałam +4. A że ostatnimi czasy mam straszne ssanie to wolę ich nie wymieniać:p.

Ja jestem mało wiarygodna, bo dzisiaj osiągnęłam wagę sprzed ciąży, minęło 2.5 miesiąca, przytyłam 15, ale to przez nerwy, stres, wymuszoną dietę i branie euthyroxu, ewentualnie pomogły codzienne spacery z dzieckiem.

Ja jestem mało wiarygodna, bo dzisiaj osiągnęłam wagę sprzed ciąży, minęło 2.5 miesiąca, przytyłam 15, ale to przez nerwy, stres, wymuszoną dietę i branie euthyroxu, ewentualnie pomogły codzienne spacery z dzieckiem.
Ty jesteś mało wiarygodna to co ja mam powiedzieć? Do końca ciąży 1kg na minusie a 1,5 miesiąca po porodzie - 12kg na wadze. Z wagi 81kg na początku ciąży ważę teraz 68. W środę mam wizytę u ginekologa-endokrynologa zobaczymy co powie na wyniki badań.

reklama
Ty jesteś mało wiarygodna to co ja mam powiedzieć? Do końca ciąży 1kg na minusie a 1,5 miesiąca po porodzie - 12kg na wadze. Z wagi 81kg na początku ciąży ważę teraz 68. W środę mam wizytę u ginekologa-endokrynologa zobaczymy co powie na wyniki badań.

O matko... Gdybyś się odchudzała to powiedziałabym, że zazdroszczę, ale w takim przypadku ciekawe o co chodzi

Do góry