reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

W nocy mamy min 2 karmienia i przy tym pierwszym je najwięcej, jest duzo mleka to tylko polyka:) o tej 11 byl na cycu, kolo 8 wczesniej zjadł 20 ml mojego wiec to pomijam. O tej 16 wypil 80 mm i cyc. Teraz tez wypil gdzieś 70 mm i cyc. Jemu rano ciężko jest jesc a ja szukam przyczyn jego złego przybierania
Misis nie wiem czy nie za dużo tego mm, u nas na początku po wlaczeniu 120 ml mm przyrosty wzrosły z 20 do 35 g dziennie. Przerwy 5 godzinne na tym etapie dla twojej laktacji nie są tez korzystne. Może mniej a częściej? Ja proponuje malej o 12, 16, 18 po 30 ml lub 2 razy po 50 ml i rzadko tyle zje. Odpowiadając na Twoje pytanie moja je czesciej , co 1.5/2 h w dzien i co 3 lub 4 h w nocy- karmię na spiocha. W wieku 3 miesięcy powinno być więcej karmien, chyba nadal 8 to minimum u dzieci kp.

Ostatnia edycja:
reklama
I jeszcze jedno przyrost 120 g w ciągu 7 dni u 3 miesięcznego dziecka jest prawidłowy. Norma to 17-18 g na dobe od 3 do 6 miesiąca.

Misis nie wiem czy nie za dużo tego mm, u nas na początku po wlaczeniu 120 ml mm przyrosty wzrosły z 20 do 35 g dziennie. Przerwy 5 godzinne na tym etapie dla twojej laktacji nie są tez korzystne. Może mniej a częściej? Ja proponuje malej o 12, 16, 18 po 30 ml lub 2 razy po 50 ml i rzadko tyle zje. Odpowiadając na Twoje pytanie moja je czesciej , co 1.5/2 h w dzien i co 3 lub 4 h w nocy- karmię na spiocha. W wieku 3 miesięcy powinno być więcej karmien, chyba nadal 8 to minimum u dzieci kp.
On skonczyl 3 miesiace. Ja chetniej bym go karnila ale on nie chce:( jade na laktatorze gdzieś 4 razy dziennie

I jeszcze jedno przyrost 120 g w ciągu 7 dni u 3 miesięcznego dziecka jest prawidłowy. Norma to 17-18 g na dobe od 3 do 6 miesiąca.
Kozwa ostarnio mamaginekolog wrzucila na instagrama zdjecie ile powinno przybierac dziecko i nie ma już tego:( wiem ze do 3 miesiaca bylo cos 26-36 gram dobowo czy w tych granicach a on przybral zdecydowanie mniej. Przepraszam ze Wam tak dupy truje:(

Ja swiruje ale moj Hubert nie chce jesc:( jadl o 6 a poten dopiero o 11. Nastepnie ok 15. Jak rano chcialam mu dac cyca albo mm to okropny placz:( on skonczyl 3 miesiace. Tez mleka mi chyba ubywa i jade na laktatorze i szału nie ma a jeszcze tydzien temu jak włączyłam laktator to w nocy piersi mi sikaly:/ ile wasze dzieci w tym wieku jadly i jak czesto? Do lekarzw pojde pod koniec tygodnia jak bede miec wyniji posiewu moczu no chyba ze bedzie jałowy to wyniki jutro. Jeszcze niedawni jadł co chwile:(((
Kochana mój to dopiero na mm przystopował z jedzeniem. Około 3 miesiąca budził się w nocy co 2 godziny, czasami przerwy były do 4, ale to sporadycznie. W dzień jadł zwykle co 2,5 - 3 h.

reklama
Tylko wszystko byloby ok gdyby wyniki były dobre:/ teraz ns wynik morfologi patrzyła moja znajoma z dziedziny medycyny i faktycznie mowi ze ma anemie i kazała mi powtorzyc wynik

Do góry