reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jednak blondi teraz sprawdziła swój krem z hippa i nie skomentuje:) to najpierw ten spróbuje bo jesr tanszy:)

My mamy ten i powiem szczerze, że jest rewelacyjny, 8zł :-) a Martyna ma kosmicznie sucha buzie przez te alergię. Dermatolog też potwierdziła, że dobry z fajnym składem
20181124_151623.jpg

Załączniki

• 20181124_151623.jpg
    20181124_151623.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 798
reklama
Dziewczyny od kiedy pielęgnacja pierwszych ząbków? Czego używacie? Wczoraj zauważyłam, że wychodzi nam pierwszy ząbek [emoji85] Do łagodzenia bólu mamy dentinox i nurofen forte. Dobry zestaw? Czy macie coś lepszego?
Jak zauważyłaś że już zaczyna wychodzić możesz już myć zabka szczoteczka , my tak robilismy jak zaczynał wychodzić pierwszy ząbek kolo 4-5 miesiaca a , w 6 miesiącu u nas w przychodni mieliśmy pierwsza wizytę stomatologiczna i w 8 miesiącu druga , dentysta nam mówił by już pielęgnować jak zaczyna się po pojawiać zabek i przemywac dziaselka rumiankiem i do tej pory przemywamy dziaselka rumiankiem , a ząbki myjemy szczoteczka z pastą dla dzieci .A do łagodzenia bólu bie używamy niczego bo mały masz nie marudzi w ogóle nawet przy ząbkowaniu ,dentysta polecił nam na złagodzenie bólu żel lub roztwór "Camilla"

Ostatnia edycja:
Dziewczyny od kiedy pielęgnacja pierwszych ząbków? Czego używacie? Wczoraj zauważyłam, że wychodzi nam pierwszy ząbek [emoji85] Do łagodzenia bólu mamy dentinox i nurofen forte. Dobry zestaw? Czy macie coś lepszego?
Od 1 zęba myjemy po sniadaniu i po kolacji szczoteczką i wodą po roku kupimy pastę elmex

To nie jest ta zabawka. My piszemy o gryzaku. Nasz przelezal 2 miesiace w szafie, bo jak go dostala to nawet nie wiedzialam co to. Potem poczytalam i mialam zdanie jak Ty. Ale wyciagnelam i jej dalam. I zmienilam zdanie [emoji4]
Zobacz załącznik 919122

A my dostaliśmy tę żyrafę w prezencie ale córkę w ogóle nie interesuje ta zabawka. A jak naciskamy żeby piszczala to w ogóle zaczyna płakać...hmm.

Ostatnia edycja:
Ja swiruje ale moj Hubert nie chce jesc:( jadl o 6 a poten dopiero o 11. Nastepnie ok 15. Jak rano chcialam mu dac cyca albo mm to okropny placz:( on skonczyl 3 miesiace. Tez mleka mi chyba ubywa i jade na laktatorze i szału nie ma a jeszcze tydzien temu jak włączyłam laktator to w nocy piersi mi sikaly:/ ile wasze dzieci w tym wieku jadly i jak czesto? Do lekarzw pojde pod koniec tygodnia jak bede miec wyniji posiewu moczu no chyba ze bedzie jałowy to wyniki jutro. Jeszcze niedawni jadł co chwile:(((

Ja swiruje ale moj Hubert nie chce jesc:( jadl o 6 a poten dopiero o 11. Nastepnie ok 15. Jak rano chcialam mu dac cyca albo mm to okropny placz:( on skonczyl 3 miesiace. Tez mleka mi chyba ubywa i jade na laktatorze i szału nie ma a jeszcze tydzien temu jak włączyłam laktator to w nocy piersi mi sikaly:/ ile wasze dzieci w tym wieku jadly i jak czesto? Do lekarzw pojde pod koniec tygodnia jak bede miec wyniji posiewu moczu no chyba ze bedzie jałowy to wyniki jutro. Jeszcze niedawni jadł co chwile:(((
A ile zjada? U nas zawsze i to na mm były przerwy 3-4h ewentualnie noc bez jedzenia.

W nocy mamy min 2 karmienia i przy tym pierwszym je najwięcej, jest duzo mleka to tylko polyka:) o tej 11 byl na cycu, kolo 8 wczesniej zjadł 20 ml mojego wiec to pomijam. O tej 16 wypil 80 mm i cyc. Teraz tez wypil gdzieś 70 mm i cyc. Jemu rano ciężko jest jesc a ja szukam przyczyn jego złego przybierania

W nocy mamy min 2 karmienia i przy tym pierwszym je najwięcej, jest duzo mleka to tylko polyka:) o tej 11 byl na cycu, kolo 8 wczesniej zjadł 20 ml mojego wiec to pomijam. O tej 16 wypil 80 mm i cyc. Teraz tez wypil gdzieś 70 mm i cyc. Jemu rano ciężko jest jesc a ja szukam przyczyn jego złego przybierania
To ile masz karmień na dobę? Ile z cyca może wypijać? Wiem że pierś na żądanie ale jednAk mm pije też. U nas jak miała 3mce było 6x120 ml. potem po 4mcu 150 ml tak jest do dziś z tym, że nie zawsze wszystko wypije chociaŻ te 120 ml jest zawsze. A ważyłaś go ostatnio? Moze jak zaczniesz rozszerzać dietę będzie lepiej. A co lekarka na to ? Robiłaś morfologie?

reklama
Według mnie je normalnie. Już jest starszy dlatego je rzadziej. Grunt żeby porcje były odpowiednie do wieku.

Do góry