reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To ile masz karmień na dobę? Ile z cyca może wypijać? Wiem że pierś na żądanie ale jednAk mm pije też. U nas jak miała 3mce było 6x120 ml. potem po 4mcu 150 ml tak jest do dziś z tym, że nie zawsze wszystko wypije chociaŻ te 120 ml jest zawsze. A ważyłaś go ostatnio? Moze jak zaczniesz rozszerzać dietę będzie lepiej. A co lekarka na to ? Robiłaś morfologie?
łącznie z nocą to wyjdzie nam gdzieś 6 albo 7 karmień w piątek na wizycie ważył 5 kg 920 g czyli w przeciągu tygodnia w przybrał 120 g morfologii miał robioną wynik najlepszy nie jest ale tragiczny też nie jest i przepisała nam na to jakieś kropelki z witaminą C A czekamy jeszcze na wynik posiewu moczu. A co do tego ile może wypijać z piersi to nie mam zielonego pojęcia. Mleko modyfikowane dostaje dlatego że przybiera za mało

reklama
Teraz potez kapieli chwilka cyc i 70ml mojego. Mialam jeszxze 30 ale jak tylko wkladalan mu do buzi butle to wyplówa. Kozwa chyba umiwie się jeszcze do innego pediatry bo co innego gdyby on zjadl np ze 150 ml ale on wg mnie malutko zjada:( jak byl malutki to ile bym mu nie dala to wszystko zjadl a teraz takie cyrki:( i jeszcze przy karmieniu najczesciej musi isc suszarka bo bez tego ani rusz:(
Jeszcze co do morgologi to doktorka mówiła ze po 3 miesiacu jest fizjologiczna anemia czt jakos tak. Te kupki tez czasem sa mega rzadkie i moze by jeszcze zbadac kal. Juz kozwa nie mam pomyslu:(

Teraz potez kapieli chwilka cyc i 70ml mojego. Mialam jeszxze 30 ale jak tylko wkladalan mu do buzi butle to wyplówa. Kozwa chyba umiwie się jeszcze do innego pediatry bo co innego gdyby on zjadl np ze 150 ml ale on wg mnie malutko zjada:( jak byl malutki to ile bym mu nie dala to wszystko zjadl a teraz takie cyrki:( i jeszcze przy karmieniu najczesciej musi isc suszarka bo bez tego ani rusz:(
Jeszcze co do morgologi to doktorka mówiła ze po 3 miesiacu jest fizjologiczna anemia czt jakos tak. Te kupki tez czasem sa mega rzadkie i moze by jeszcze zbadac kal. Juz kozwa nie mam pomyslu:(
Misis 150ml to bardzo duzo jak na takiego malucha. Moja tyle jadla chyba jak gdzies pol roku miala. Nie stresuj sie tak. To juz nie noworodek, nie musi tak duzo przybierac. Nie placze czyli glodny nie jest.

reklama
Do góry