reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Misis wpisz w google tempo wzrastania dzieci karmionych piersia mp, masz tam dobowe przyrosty do roku, nie sugeruj sie innymi dziećmi bo każde je inaczej, jest taki wzór 150 razy kg masy ciała, Twoje dziecko wazy 5.9 powinno zjadać około 880 ml mleka dobowo, jedne zjedzą 120 na 1 karmienie inne będą jadły po 70 ml. Mi doradca radziła wazyc przed i po karmieniu i ja tak sprawdziłam ile dziecko zjadło przez dobe i ile jej brakowało do tego wzoru. Ja myślę, ze jeśli źle wyszła morfologia to już znasz przyczyne, czemu dziecko nie ma apetytu i gorzej przybieralo.

Dziewczyny macie jakiś pomysł, żeby mój kochany leniuszek zechciał ćwiczyć podnoszenie głowy? Martyna ma 2 msc i w sumie od początku jak ja położymy z mężem to albo wcina rękę albo to na czym leży i jej się podoba. Po czasie zaczyna się jej nudzić i drze się, ale głowy nie podniesie. Już kładziemy ja w różnych miejscach, na różnych podłożach, gadamy, dotykamy, śpiewamy, tańczymy, dajemy zabawki przed nos, obserwujemy w ciszy z ukrycia NIC... idziemy do fizykoterapeutki, ale może mamy takie leniwe dziecko(?).

Dziewczyny macie jakiś pomysł, żeby mój kochany leniuszek zechciał ćwiczyć podnoszenie głowy? Martyna ma 2 msc i w sumie od początku jak ja położymy z mężem to albo wcina rękę albo to na czym leży i jej się podoba. Po czasie zaczyna się jej nudzić i drze się, ale głowy nie podniesie. Już kładziemy ja w różnych miejscach, na różnych podłożach, gadamy, dotykamy, śpiewamy, tańczymy, dajemy zabawki przed nos, obserwujemy w ciszy z ukrycia NIC... idziemy do fizykoterapeutki, ale może mamy takie leniwe dziecko(?).
Kladłam na przewijak na łóżeczku była wyżej, ja kucałam i brałam jej ulubioną zabawke. I podnosiła. Tylko że u nas nie było z tym problemu ale tk był mój sposób na dzień lenia u Marceliny.

Spróbujcie wieczorem ze światłem. Nam Jaś od początku podnosił głowę w stronę okna. Teraz żeby go zainteresować na dłużej ustawiamy przed głową kontrastowe karty.
A jak ją nosicie w pionie to trzyma sama główkę?

Spróbujcie wieczorem ze światłem. Nam Jaś od początku podnosił głowę w stronę okna. Teraz żeby go zainteresować na dłużej ustawiamy przed głową kontrastowe karty.
A jak ją nosicie w pionie to trzyma sama główkę?

Ona uwielbia być trzymana na rękach jak do odbicia i pięknie trzyma głowę, coraz rzadziej jej już ucieka, ale na brzuchu nie ma mowy, tak jej wygodnie, Ona się męczyć nie będzie :p jak była mniejsza to zasypiała w takiej pozycji na mnie

Za chwile mogę zostać zlinczowana ale sprobuj ja poloozyc przed tv. I kupilabym pilkie do fitnesu i na niej ja kladla i kolysala

Załączniki

• IMG_20181126_143338.jpg
    IMG_20181126_143338.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 91
  • IMG_20181126_144118.jpg
    IMG_20181126_144118.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Za chwile mogę zostać zlinczowana ale sprobuj ja poloozyc przed tv. I kupilabym pilkie do fitnesu i na niej ja kladla i kolysala

Ja nic nie powiem, bo jak jestem w odwiedzinach u kogoś to nie powiem mu, że ma wyłączyć TV, więc dziecko siłą rzeczy czasem ten ekran zobaczy, a jak każde maleństwo patrzy w niego jak zahipnozowana. Może chociaż tak spróbuję, czy w ogóle głowę podniesie, a piłkę mam, będę kombinować :-)

Do góry