reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja tez "wyrzuciłam" meza z lozka i karmie w lozku i np wczoraj od 23 do 4 byl ze mna, potem godzine u siebie w lozeczku i znow ze mna. Jak odkladalsm teraz yo efekt byl taki ze spalam po 2-3 godziny lacznie bo jak sie wybudzilam to nie mogłam zasnac
mój mąż śpi z nami;-) mało tego, chciałam już przełozyć młodego do łóżeczka, bo je około 6 tylko, ale M powiedział, że nie wolno, bo on nie umie już bez niego spać;-).

reklama
Ja przyznam, że wychodzę do innego pokoju. Wolę karmić na leżąco więc udaję się do pokoju, który mi to umożliwia. Poza tym Mały lepiej jak nie ma zbyt wielu widzów/bodźców, bo zaczyna się rozglądać i gorzej je. Zdarzyło mi się nakarmić przy szwagrze ze dwa razy, ale starałam się tak położyć, żeby dużo nie było widać. Nie przeszkadza mi jak inna kobieta karmi piersią, ale ja mam opory przed innymi.
może ten szwagier patrzy nie tak?raczej wychodzę, bo mały się rozprasza. Mam zazwyczaj takie ciuchy że nic nie widać.

Dziewczyny ja przychodzę z takim tematem jak karmienie piersią przy rodzinie. :confused: O ile moja mama czy mama mojego męża nie przeszkadza mi kiedy wyciągam cycka i karmie, ojców naszych akceptuję... o tyle jakąś mam blokadę żeby nakarmić małą kiedy w pobliżu gdzieś jest mój Szwagier:baffled: Jest to facet 26 lat posiadający sam dwójkę dzieci ale jakoś tak wyciąganie przy nim cycka jest dla mnie nie komfortowe.,, mamy karmiące piersią jak to u was jest: czy macie jakieś opory? czy wychodzicie do drugiego pokoju przy karmieniu? Co robicie? Dopytam mamy karmiące mlekiem modyfikowanym jak wy to widzicie? czy przeszkadza wam wyciągnięty cycek innej kobiety? Ja chyba przesadzam albo jeszcze hormony we mnie chodzą bo sama nie wiem co mam myśleć i jak ta blokadę odblokować o ile w ogóle warto....

Ja karmię zawsze w innym pokoju, chyba że przyszła do mnie koleżanka na kawę i średnio gdybym wyszła nagle na dłuższy czas zostawiając ją samą. Zawsze jednak pytam czy nie będzie jej to przeszkadzać i przystawiam w osobnym pokoju, przychodzę jak już Mała je, niekoniecznie chce świecić piersią.

A w ogóle jak tam u Was?

Dziewczyny ja przychodzę z takim tematem jak karmienie piersią przy rodzinie. :confused: O ile moja mama czy mama mojego męża nie przeszkadza mi kiedy wyciągam cycka i karmie, ojców naszych akceptuję... o tyle jakąś mam blokadę żeby nakarmić małą kiedy w pobliżu gdzieś jest mój Szwagier:baffled: Jest to facet 26 lat posiadający sam dwójkę dzieci ale jakoś tak wyciąganie przy nim cycka jest dla mnie nie komfortowe.,, mamy karmiące piersią jak to u was jest: czy macie jakieś opory? czy wychodzicie do drugiego pokoju przy karmieniu? Co robicie? Dopytam mamy karmiące mlekiem modyfikowanym jak wy to widzicie? czy przeszkadza wam wyciągnięty cycek innej kobiety? Ja chyba przesadzam albo jeszcze hormony we mnie chodzą bo sama nie wiem co mam myśleć i jak ta blokadę odblokować o ile w ogóle warto....
Ja najlepieh sie czuje jak nikogo nie ma badz jest tylko maz. Na poczatku zaczelam wyganiac wszystkich jak karmilam ale teraz czasem robię to przy mamie z tym ze jesli dopiero zaczynam karmić a ona hest w pokoju to wychodzi, jak jestm w trakcie to siedzi grzecznie. Ja nie karmilabym przy tacie a przy szwagrze to już w ogóle

Dziewczyny dziś Marcelina przeszła sama siebie. Budziła sie co 1,5h jestem padnieta, M też ja już nie wiem co jest. Gdzie szukać pomocy. Przecież to jest dziwne. Ona jest na mm i to nie jest tak ze chce jesc.
Kochana a nie beda to te cholerne skoki rizwojowe?? Ja tym tlumacze zle spanie synka od jakiegos czasu

Ja karmilam wszedzie i przy wszystkich. Nie czulam sie z tym super, ale dziecko bylo dla mnie najwazniejsze. A jesli komus przeszkadza widok matki karmiacej (dyskretnie, nie ze wszytskim na wierzchu) to jego problem. Ja mysle, ze warto sprobowac to odblokowac, po prostu w swojej glowie zrobic z tego karmienie i nic wiecej. Jedna mama wyciaga butelke, druga piers, obie karmia swoje dzieci i tylko to sie liczy.

Sprawdzałam dziś i według tyg by się zgadzało, ale ja juz sama nie wiem czy w to wierzyć. Już nie mam się czego chwycić.
Babo nie strasz bo ja wlasnie skokowi rizwojowemu przypisuje zly sen synka.
Jeszcze martwi mnie jego waga bo w przeciagu 6-ciu tygodni przytyl ok 800 gram:( to jest wazone na wadze w domu. W czwartek mam szczepienie i w tedy bedr wiedzieć na pewno ile przytyl i czy jest ok. Kiedys on wiecej jadl a teraz troche pociumka i koniec

reklama
Babo nie strasz bo ja wlasnie skokowi rizwojowemu przypisuje zly sen synka.
Jeszcze martwi mnie jego waga bo w przeciagu 6-ciu tygodni przytyl ok 800 gram:( to jest wazone na wadze w domu. W czwartek mam szczepienie i w tedy bedr wiedzieć na pewno ile przytyl i czy jest ok. Kiedys on wiecej jadl a teraz troche pociumka i koniec
To jest takie minimum, czy on nie ma apetytu czy masz mniej mleka? Może warto byloby mu zrobic badanie ogólne moczu. U mnie gdy dziecko marudzilo lub gorzej spało to i gorzej przybieralo. Może być skok a może coś innego.

Do góry