reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pewnie dziewczyny macie racje ale mi też ciężko o pomoc poprosić mając moją mamę i teściową 100 km od domu. moja mama też ma coś z nogą i za bardzo chodzić nie może a tyściowej nie chce być Wdzięczna... mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi dziewczyny a macie jakieś sposoby żeby uśpić dziecko? ja mam czasem wrażenie że Anastazja ma czysto i jest najedzona i bardzo mocno płacze mam wrażenie że jakby chciała zasnąć a nie mogła. Jak włożę jej Smoczka I nie zdąży go wypluć to widzę po oczach że jej się spać chce a najgorzej jest kiedy w pewnym momencie się rozbudzi wypluje Smoczek i znowu płaczę....
Moja Lenka dokładnie zachowuje się tak samo i też za cholerę nie wiem o co chodzi.Sucho ma, najedzona jest biorę ja na ręce daje smoka a ta drze się w niebo głosy jak wkoncu zassa smoka to jęczy.I za każdym razem jak ją usypiam przez dzień tak robi.

reklama
Pewnie dziewczyny macie racje ale mi też ciężko o pomoc poprosić mając moją mamę i teściową 100 km od domu. moja mama też ma coś z nogą i za bardzo chodzić nie może a tyściowej nie chce być Wdzięczna... mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi dziewczyny a macie jakieś sposoby żeby uśpić dziecko? ja mam czasem wrażenie że Anastazja ma czysto i jest najedzona i bardzo mocno płacze mam wrażenie że jakby chciała zasnąć a nie mogła. Jak włożę jej Smoczka I nie zdąży go wypluć to widzę po oczach że jej się spać chce a najgorzej jest kiedy w pewnym momencie się rozbudzi wypluje Smoczek i znowu płaczę....
Unas dzialalo pewien czas usypianie na kolanach na poduszce. I takie ruszanie do przodu do tylu nie na boki. Czasem trzeba bylo przytrzymac smoczek i ona juz na tym etapie spala z pieluszka co ulatwialo sprawe bo sie w nia wtulala.

Czesc dziewczyny, w piatek mam badania prenatalne 1go trymestru. Przyjde z badaniami krwi Pappa i wolna beta. Czytalam ze przy invitro test Pappa moze pokazywac falszywie zle wyniki. Jakie sa Wasze doswiadczenia?

Dziewczyny czy Wy pieluchowałyście swoje dzieci profilaktycznie?
Byłam wczoraj z Jasiem na bioderkach. Wyszło dobrze, a mimo to pani dr kazała zakładać dodatkową bawełnianą pieluchę na noc. No i tak nie wiem czy faktycznie to konieczne, czy to przyzwyczajenia pani dr z daaaawnych lat.
Na zachodzie sie nie pieluchuje. Ja tego nie robilam mimo sugestii Mamy [emoji6]

Czesc dziewczyny, w piatek mam badania prenatalne 1go trymestru. Przyjde z badaniami krwi Pappa i wolna beta. Czytalam ze przy invitro test Pappa moze pokazywac falszywie zle wyniki. Jakie sa Wasze doswiadczenia?

Ja robilam i Pappa i wolna beta, ale nie slyszalam, zeby ivf mialo jakis wplyw na wynik. Wyniki mialam kilka dni przed prenatalnymi, pokazalam je mojemu lekarzowi prowadzącemu i powiedzial, ze wyniki są ok, co potwierdzilo sie na badaniu prentalnym. Jakby ivf mialo zafalszowac wynik to zwykly gin nie umailby tego odczytac. Nie martw sie tym tylko idz spokojnie na prentalne. Na prentalnych przy zbieraniu wywiadu podalam informacje, ze ciaza jest po ivf, crio, ilu dniowe zarodki itp.

Jest taka opcja jeśli ciąża jest z crio po kilku latach od powstania zarodka. Papa to statystyka i uwzględnia wiek matki, a na wady może mieć wpływ wiek w którym została pobrana komórka jajowa, a nie w którym była ciążą. Więc jeśli zarodek powstał kiedy kobieta miała np 25 lat, a ciąża np 36 lat, to ryzyko chorób może wyjść fałszywie zawyżone.

reklama
Do góry