reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Barburka tak jak dziewczyny mówią daj sobie pomóc. Ja jestem z tych co prosiłam o pomoc. Mama, teściowa czy szwagierka. I jestem im bardzo wdzieczna bo dzieki nim nie oszalałam. Pamietam jak przyjezdzały ja szłam się wykąpać czy na zAkupy i obiad robiłam. Teraz jesteśmy na takim etapie ze wychodze do kosmetyczki przychodzi któraś z babć lub M. I raz w miesiącu z M mamy randke to wtedy babcie. I sie ciesze bo Marcelina nie jest takim samsungiem jak ja to mówie i nie boi się ludzi.

reklama
Ja mojemu wczoraj pierwszy raz odciągnełam i pojechałam do gina. Chciałam jeszcze jechać po biustonosz ale był tel "wracaj natychmiast, nie chce butli, ciągle ryczy, nie wiem co mam robić":). Jak przyjechałam młody butlę wciągnął bez problemu, a M mnie przepraszał za pretensje że sajgon w domu:).
Dziś było podejście nr 2 i chłopaki dały radę:).
Fajnie się stęsknić za dzieckiem:).
Dokładnie, nie ma to jak przeżyć samemu [emoji2] A i mama musi choć na chwilę się wyłączyć [emoji106]

Dziewczyny czy Wy pieluchowałyście swoje dzieci profilaktycznie?
Byłam wczoraj z Jasiem na bioderkach. Wyszło dobrze, a mimo to pani dr kazała zakładać dodatkową bawełnianą pieluchę na noc. No i tak nie wiem czy faktycznie to konieczne, czy to przyzwyczajenia pani dr z daaaawnych lat.

Pewnie dziewczyny macie racje ale mi też ciężko o pomoc poprosić mając moją mamę i teściową 100 km od domu. moja mama też ma coś z nogą i za bardzo chodzić nie może a tyściowej nie chce być Wdzięczna... mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi dziewczyny a macie jakieś sposoby żeby uśpić dziecko? ja mam czasem wrażenie że Anastazja ma czysto i jest najedzona i bardzo mocno płacze mam wrażenie że jakby chciała zasnąć a nie mogła. Jak włożę jej Smoczka I nie zdąży go wypluć to widzę po oczach że jej się spać chce a najgorzej jest kiedy w pewnym momencie się rozbudzi wypluje Smoczek i znowu płaczę....
Każde dziecko inne...każda mama inna. Ja pomimo kolek u syna nigdy nie uczyłam syna usypiania na rękach bo moje plecy by nie dały rady...zawsze się przy nim kladłam , przytulałam delikatnie masowałampo pleckach, albo głaskałam po czułku i nosku ( wtedy się same oczka zamykają :D) .
Pamiętaj że jak nauczysz ja usypiania tak też zostanie , i wybierz metodę która nie będzie bardzo uciążliwa gdy przestanie być taka malutka ....
znam sytuację gdzie chłopczyk nauczony dziecka usypiać przy głośnej muzyce i na rekach tanczac...hmm...i dzieciak ponad rok i wyje jak go chce inaczej uspac a mamy plecy po prostu siadły i czasami też śmiesznie to wygląda jak na środku podwórka albo w mieście on płacze a ona włącza disco polo i tańczy,mój mąż to mówi że nadaje się taka akcja do śmiechu warte :p

Dziewczyny czy Wy pieluchowałyście swoje dzieci profilaktycznie?
Byłam wczoraj z Jasiem na bioderkach. Wyszło dobrze, a mimo to pani dr kazała zakładać dodatkową bawełnianą pieluchę na noc. No i tak nie wiem czy faktycznie to konieczne, czy to przyzwyczajenia pani dr z daaaawnych lat.

Mi lekarz nie kazał nic takiego robić...

Ja z moją byłam na bioderkach kilka dni temu i nic takiego lekarz nie mówił. Wpisał oznaczenie 1B i do kontroli za 6 tyg. Oczywiście na pytanie co znaczy 1B powiedział że to ich wewnętrzne oznaczenia...
Hih, też pytałam czemu 1b a nie 1a:)
Dr powiedziała że 1a jest jak są wykształcone do końca, a w tym wieku one są jeszcze zbyt plastyczne, dlatego wpisują "b":)

Hih, też pytałam czemu 1b a nie 1a:)
Dr powiedziała że 1a jest jak są wykształcone do końca, a w tym wieku one są jeszcze zbyt plastyczne, dlatego wpisują "b":)
Nam nic nie kazal bo badanie wyszlo super. A nie byłaś troszke za wczesnie? Nam pediatra kazala isc po skonczonym 7tygodniu a Ci nas juz na 5 chcieli zapisac. Moze stąd ten pomysl pieluchowania mimo iz wszystko ok

reklama
Do góry