reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja tak robiłam na początku papierem recznikowym wyciaglam do sucha ale teraz już tak nie robię chyba że myje butelkę i odrazu używam.Wyparzam też raz na jakiś czas
Czy skończone 3 msc to czas kiedy moge skończyć wybierać do sucha?
Myje butelki i zawsze okolo 2 godzin same sie obsuszają z tym,że pojedyńcze krople gdzieś tam zawsze zostają

Ja tak robiłam na początku papierem recznikowym wyciaglam do sucha ale teraz już tak nie robię chyba że myje butelkę i odrazu używam.Wyparzam też raz na jakiś czas
Czy skończone 3 msc to czas kiedy moge skończyć wybierać do sucha?
Myje butelki i zawsze okolo 2 godzin same sie obsuszają z tym,że pojedyńcze krople gdzieś tam zawsze zostają
Ale czemu nie moze byc ani kropli? Nigfy o tym nie slyszalam...
Czymkolwiek wycierasz to moze zostawiac mini paprochy, wiec wg mnie lepiej zeby samo schlo, a kropla wody to wg mnie zaden problem.

@Ewunka Ty nie wyparzałaś Marcelnie butelek,prawda? Jak myłaś zwykłą wodą to potem wycierałaś do sucha aby żadna kropelka nie została?
Kładłam na papierowym reczniku ( za każdym rwzem nowym ) niczym nie wycierałam . Piła razem z kropelkami ;)nie zwracałam na nie uwagi :)

Dziewczyny mam pytanie. Chyba dość głupie ale Was moge zapytać:-)
Mam dylemat czy dobrze robię w nocy, w sensie moje dziewczyny na początku budziły sie systematycznie co 3 godziny i potem stopniowo coraz mniej i w między czasie nauczyły się ssać smoka. Przep piwrwsze tygodnie kazde przebudzenie nocne (właśnie okolo tych 3 godzin) traktowałam jako głód i bulo jedzenie. Teraz jak dziewczyny sie przebudzaja dostaja smoka. Czasami jest to dwa czasami nawet 4 razy na noc... i tu moje pytanie. Czy ja ich w ten sposób nie glodze? :p przybierają na wadze bardzo szybko więc te nocne przesypianie wydaje mi sie ok, ale moj maz ma wątpliwości czy one nie są glodne a ja oszukuje je smokiem...?:-/

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Chyba dość głupie ale Was moge zapytać:-)
Mam dylemat czy dobrze robię w nocy, w sensie moje dziewczyny na początku budziły sie systematycznie co 3 godziny i potem stopniowo coraz mniej i w między czasie nauczyły się ssać smoka. Przep piwrwsze tygodnie kazde przebudzenie nocne (właśnie okolo tych 3 godzin) traktowałam jako głód i bulo jedzenie. Teraz jak dziewczyny sie przebudzaja dostaja smoka. Czasami jest to dwa czasami nawet 4 razy na noc... i tu moje pytanie. Czy ja ich w ten sposób nie glodze? :p przybierają na wadze bardzo szybko więc te nocne przesypianie wydaje mi sie ok, ale moj maz ma wątpliwości czy one nie są glodne a ja oszukuje je smokiem...?:-/
Uwierz mi ze jak będą głodne to nie oszukasz smoczkiem .....
Uwazam ze jest to ok .
Marcelina w tym wieku zaczeła budzić sie raz i dostawala mleko w 6 m juz jej tego mleka nie dalam tylko wode budziła sie tydzień potem stwierdziła ze na wode nie wstaje ;)
Na zagłodzone to Twoje kruszynki nie wyglądają :D

Do góry