reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kolejna tragiczna noc za nami. Mąż kupił kolejny juz 4 lek delicol. Proszę napiszcie ze jest skuteczny, ze pomaga i bolu nie bedzie bo juz na to co sie dzieje patrzeć nie mogę...:(
Mi się na początku wydawało że pomógł, ostatnio kupiłam probiotyk i jest lepiej więc próbuje odstawić delicol. Powoli schodzę z dawki od 2 dni, zobaczymy czy faktycznie coś dawał. Ja też odstawiłam mleko i ograniczyłam resztę nabiału. Mi też dr powiedział żeby przy delicolu nie karmić za często (w sensie co 30min), żeby żołądek miał możliwość odpocząć.

reklama
Mi się wydaje że z przejedzenia mogło być też tak miałam kilka razy.Bratowej córka ma refluks i wierz mi nie pomyślisz tego że zwykłym ulaniem czy wymiotami

A jakby to wyglądało przy refluksie?

Moj ostatnio tez tak mocno zwymiotowal 2 razy, raz bedac na piersi, raz bedac w pozycji do odbicia ale to nie bylo tego samego dnia. Ja bym obserwowala ja, jeśli sie to jeszcze powtorzy to bym zajechala do lekarza sie uspokiuc ze wszystko hest ok

Jeżeli zdarzyło się dopiero pierwszy raz to jakoś nie wiązałabym tego z refluksem a raczej z przejedzeniem.

Dziękuję, będę obserwować :-( teraz ciągle śpi, leżę obok niej i się cała trzęsę :-\ wygląd wymiotujacego w takiej ilości malucha jest straszny...

Dziewczyny, pomocy! Rano przed 7 i przed 8 Martyna dwukrotnie BARDZO mocno zwymiotowała :-( po pierwszym razie nakarmiłam ja i zasnęła, obudziła się, cała zaczęła się ruszać, kopać i znów poszło... Ja mokra, Ona mokra, łóżko też :-\ wykąpałam ją, dałam smoczek i teraz śpi... Nie towarzyszy temu nic innego, nie płacze, nie ma gorączki itd. Jak wiecie karmię piersią, wiec nie wiem ile zjada. Może być z przejedzenia? Boję się refluksu, albo innych cudów, które (ja głupia) przeczytałam w internecie :-\ :-(
Mi Jaś zaczął ulewać jak skończył 3tz. Trzeba go teraz trochę ponosić po jedzeniu, a i tak czasem po 2h użygnie. Jak nie zdarza się często to nie ma się czym przejmować.

U nas espumisan powodował ze miala więcej gazów. ... odstawiłam po kilku dniach .
Więcej kropelek "cud" nie uzywałam .
Bio gaje przez 3 miesiące .
Raczki raczki rączki bliskość jak uspokaja nie ma nic lepszego,masaż ,ciepła kąpiel ...
Po 3 miesiacach zaczely sie wrzaski i straszliwe ulewanie ( gastrolog stwierdził refluks i zgage )potem testy z krwi skaze białkowa zmienili jej mleko na nutramigen i po tygodniu była jak nowa ( nie oczekujmy poprawy po dniu .....)
A ktos pytał o zęby u nas straszne ilości śliny (2x aż sie krztusiła ...... )
Zwiekszona ilość kup-czerwona pupa
I czasami woda z nosa .
Wszystko pcga do buzi od zawsze - ida czy nie ida zęby . Mamy 6 szt

Dziewczyny zaczelam 22tc i zaczely sie jakies dziwne obiawy. Mam drżenie, mrowienie,pulsowanie w pochwie czy to jest normalne. We wtorek bylam na wizycie i wszystko bylo ok a w srode pojawilo sie pulsowanie ktore caly czas trwa. Moze dziecko naciska na jakis nerw...

Dziewczyny, pomocy! Rano przed 7 i przed 8 Martyna dwukrotnie BARDZO mocno zwymiotowała :-( po pierwszym razie nakarmiłam ja i zasnęła, obudziła się, cała zaczęła się ruszać, kopać i znów poszło... Ja mokra, Ona mokra, łóżko też :-\ wykąpałam ją, dałam smoczek i teraz śpi... Nie towarzyszy temu nic innego, nie płacze, nie ma gorączki itd. Jak wiecie karmię piersią, wiec nie wiem ile zjada. Może być z przejedzenia? Boję się refluksu, albo innych cudów, które (ja głupia) przeczytałam w internecie :-\ :-(
Jesli sie powtorzy lepiej nie podawac nic do jedzenia ani picia przez przynajmniej pol godziny, bo to moze spowodowac kolejne wymioty.

reklama
Gdyby to było ulanie, to pół biedy, ale to były konkretne wymioty :-\ dlatego tak się wystraszyłam
Na początku też miał takie aż fontanny i to kilka pod rząd:) miałam wrażenie że zwrócił wszystko co zjadł. Ale nie był potem głodny więc to chyba tylko moje wrażenie. Jak zwraca takie ścięte mleko (jakby woda z serkiem) to to są wymioty bo idą z żołądka. Jak są częste a z buzi daje kwasem to trzeba konsultować z dr bo mogą podrażniać przełyk.

Do góry