reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czesc Misis, w koncu sie odwazylam wejsc na ciezarowki bo sama wiesz jak to w pierwszym trymestrze, balam sie uwierzyc, zreszta nadal jest strach ale to juz chyba tak zostanie. U mnie w poniedzialek zacznie sie 14 tydzien, juz po pappa i pierwzych prenatalnych i wszystko ok jak narazie. Czuje sie dobrze, dzieki jedynie zmeczona i momentami jakby czolg po mnie przejechal ale mam nadzieje, ze niedlugo mi troche energii przybedzie, sczzegolnie, ze za 5 tygodni koncze prace :). Nie wiem co maly mieciu ma miedzy nozkami, ale raczej nie bedziemy sie dowiadywac i zrobimy sobie niespodzianke ;) chociaz moj strasznie chce wiedziec - chyba ma nadzieje na chlopca ;). A co tam u was? Jak sie maly Hubcio sie chowa? I jak ty kochana sie czujesz? Mam nadzieje, ze Hubcio daje ci czasami odpoczac [emoji173]️[emoji173]️
Kochana jest juz duzo lepiej. Pierwsze 5-6 tygodni bylo bardzo ciężko. Teraz cycu spi na cycku❤

reklama
Kochana jest juz duzo lepiej. Pierwsze 5-6 tygodni bylo bardzo ciężko. Teraz cycu spi na cycku[emoji173]

To dobrze kochana [emoji173]️ ja pamietam pierwsze dwa tygodnie troche sie czulam jakbym stala obok i wszytsko dzialo sie obok mnie, ale to chyba burza hormonow, skrajne zmeczenie i nowa sytuacja, ale fajnie, ze wszytsko sie stabilizuje, karmisz naturlanie? Jesli tak to super ja bardzo chcialam ale jakos mi nie szlo. Piekne zdjecie Hubcia wrzucilas na drugie forum, juz taki duzy! [emoji173]️

@Barburka Ty się wykończysz to że ona puszcza bąki nie oznacza że nie boli jej brzuch. Układ pokarmowy jest niedojrzały. Wiem o czym mówie. Moja potrafiła 5h płakać bez przerwy i nie padła ze zmęczenia. Latałam pi lekarzach, cudowałam. Odstaw u siebie produkty mleczne i dawaj jej sabsimplex lub espumisan. U nas byl debridat na recepte, sabsimplex, mleko na recepte nutramigen i dopiero poprawa. A tak naprawde gdy Marcelina skończyla 4mce to widze ogromną różnice.

Bierzemy po długiej rozmowie z mężem tą 6w1 :-) plus wiadomo te na NFZ.

@Barburka My bioderka mamy 6.11 i strasznie się boję, bo w szpitalu wyszło, że ma ich rozwój delikatnie opóźniony :-\ mam nadzieję, że się wyrównało
Ale skoro decydujesz się na szczepionkę 6w1 to już te na NFZ odpadają bo są zawarte w tej jednej.

To dobrze kochana [emoji173]️ ja pamietam pierwsze dwa tygodnie troche sie czulam jakbym stala obok i wszytsko dzialo sie obok mnie, ale to chyba burza hormonow, skrajne zmeczenie i nowa sytuacja, ale fajnie, ze wszytsko sie stabilizuje, karmisz naturlanie? Jesli tak to super ja bardzo chcialam ale jakos mi nie szlo. Piekne zdjecie Hubcia wrzucilas na drugie forum, juz taki duzy! [emoji173]️
Karmie:) no powiem Ci ze ostatnio na spacerze byla dziewczynka która miała 7miesięcy i byla taka jak Hubek:) duży chop z niego:)

Od wczoraj mleczne odstawiłam a położna zaleciła dicoflor i bobotic i to ma pomoc.. mleko na recepte? Ja karmie piersią to tez mam dodatkowo kupic? Tyle juz tych kropelek podaje.. dodatkowo na bobotik jest napisane zr od 28 dnia życia a ja podaje jej juz od 22... chyba jej nie szkodzę?:confused:
Jak Karmisz piersią to nie potrzebujesz żadnego mleko na receptę bo to tylko w sytuacji kiedy się dziecko dorarmia albo tylko karmi mlekiem modyfikowanym. Co do leków to ja też bez zgody lekarza nie podałam Espumisan dopiero lekarz mi to wytłumaczył że to są leki bezpieczne a jest to tylko takie zabezpieczenie dla nich ponieważ nikt na noworodkach nie przeprowadza badan

Ja szczepie na NFZ plus ta szczepiona do picia chyba to pneumokoki :confused: tak? nam pediatra mówił ze nie ma badan które stwierdzają lepsze działanie tych płatnych. Kwestia ukłuć. o_O Troche miałam wrażenie ze sam jest za szczepieniami na NFZ. A Ty? A @RedHotChiliPepper28? My namy usg bioderek 25.10 a szczepienia 6.11
ja biorę ma NFZ i rota. mały chyba zcierpi

reklama
Od wczoraj mleczne odstawiłam a położna zaleciła dicoflor i bobotic i to ma pomoc.. mleko na recepte? Ja karmie piersią to tez mam dodatkowo kupic? Tyle juz tych kropelek podaje.. dodatkowo na bobotik jest napisane zr od 28 dnia życia a ja podaje jej juz od 22... chyba jej nie szkodzę?:confused:
Po pierwsze ja też się bałam bo wszędzie od 28 dnia życia moja od 14dnia życia była na lekach. Byłaś u pediatry na wizycie? Nas pediatra pokierowała, dała skierowanie na ud brzucha i włąxzyła nutramigen właśnie ba recepte. Nie rezygnuj z kp od tak bez przebadania dziecka. Ja nie karmiłam piersuą od początku nawet siary nie dostała także u mnie była kwestia dobrania mleka. Nic jej nie będzie bo espumisan czy sabsimplex nie wchłaniają się do organizmu zresztą w ulotce jest to napisane. Spróbuj espumisan.

Do góry