reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Faktycznie muszę pójść, może ten brzuszek obejrzy bo mnie sie wydaje ze ma duży i taki „ruchomy” nie wiem jak to określić ale położna mówiła ze jelita sie układają :confused: faktycznie tak jest?
Nie wiem bo u mnie np Marcelina zawsze miała miekki brzuszek, puszczała bąki a z kupą był problem tzn robiła ale np bardzo twarde to może ją bolało do tego ulewała od początku. U takiego maluszka może być wiele przyczyn złego samopoczucia. Za dużo bodźców i już płacz. Położna, położną ale do lekarza powinnaś iść.

Faktycznie muszę pójść, może ten brzuszek obejrzy bo mnie sie wydaje ze ma duży i taki „ruchomy” nie wiem jak to określić ale położna mówiła ze jelita sie układają :confused: faktycznie tak jest?
Jesli Cie to uspoki to idz. Ja tez poszlam, do tego di neurologa, na usg główki i bedziemy miec rehabilitache z uwagi na asymetrie-juz jest coraz lepiej ale jak mige skorzystać na nfz to wykorzystam. Dziewczyny mnie uspakajaly i mialy racje. Ja Ci tylko diradze zebys uwazala na mleko i czekoladę. NieJa zwracam uwagi na to co jem ale jak byla straszba jazda z kupka i wogile z nastrojem synka to raz dzien wczesniej wypilam dwie kawy z mlekiem-cappuccino a raz zjadlam rogala z czekolada i następny dzien bidok sie pol.dnia meczyl z kupa i to strasznie.cisnal a nawet baczek nie szedl. Jest akcja ze niby to co jemy to nie ma wplywu, ja trochę wątpię. Jem notmalnie ale czekoladt nie biore juz do ust i pije czarna kawe

Jesli Cie to uspoki to idz. Ja tez poszlam, do tego di neurologa, na usg główki i bedziemy miec rehabilitache z uwagi na asymetrie-juz jest coraz lepiej ale jak mige skorzystać na nfz to wykorzystam. Dziewczyny mnie uspakajaly i mialy racje. Ja Ci tylko diradze zebys uwazala na mleko i czekoladę. NieJa zwracam uwagi na to co jem ale jak byla straszba jazda z kupka i wogile z nastrojem synka to raz dzien wczesniej wypilam dwie kawy z mlekiem-cappuccino a raz zjadlam rogala z czekolada i następny dzien bidok sie pol.dnia meczyl z kupa i to strasznie.cisnal a nawet baczek nie szedl. Jest akcja ze niby to co jemy to nie ma wplywu, ja trochę wątpię. Jem notmalnie ale czekoladt nie biore juz do ust i pije czarna kawe
No właśnie niby nie ma diety dla mam karmiących A ja ost zjadłam winogrona i malutki to odchorowal.Czekolady nie tykam

@Barburka I jak tam dzisiaj? My dziś jakiś tragiczny i krytyczny dzień :-\ Martyna od rana ryk o wszystko i ze wszystkiego... Jakby nie mąż to mogłam zapomnieć o śniadaniu czy obiedzie... Nie płakała tylko w chuście na spacerze przez godzinę i siedząc mi na piersi... Jak zasypiała to na max godzinę i tylko obok mnie.

Bo nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej pod warunkiem, że dziecko nie ma jakiejś alergii. Jeżeli ma np. na białko mleka krowiego to niestety wszystko co je zawiera jest zabronione. Takie moje zdanie.

U mnie do 15 było Ok - jadła i drzemała:) potem zaczęło sie popłakiwaniw i ryk. Po kąpieli dostała cycka, popłakała i poszła Ok 20 spać... obudziła sie o 1na max 10 min cycka i po 6 na kolejnego i teraz śpi... az jej nie poznaje...:szok: u mnie z tym zasypianiem tez tak jest - przysypia z cyckiem a jak zauważę ze śpi to wyciągam i az boje sie wtedy odłożyć do kołyski.. terrorystka :oo:

Będzie tylko lepiej :-* przyzwyczaja się do tego wielkiego świata.

U mnie do 15 było Ok - jadła i drzemała:) potem zaczęło sie popłakiwaniw i ryk. Po kąpieli dostała cycka, popłakała i poszła Ok 20 spać... obudziła sie o 1na max 10 min cycka i po 6 na kolejnego i teraz śpi... az jej nie poznaje...:szok: u mnie z tym zasypianiem tez tak jest - przysypia z cyckiem a jak zauważę ze śpi to wyciągam i az boje sie wtedy odłożyć do kołyski.. terrorystka :oo:

Super, ze mialas lepsza noc, mam nadzieje, ze odespalas.[emoji173]️Hihi pamietam to odkladanie dziecka do kolyski jakby to byla tykajaca bomba [emoji23]

reklama
Kochane wspomnialyscie w poscie o tej chuscie, bo ja tego przy pierwszym dziecku nie znalam, czy tych chust sie uzywa od noworodka czy od ktoregos tygodnia dopiero? Latwo sie to wiaze?

Do góry