reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurde ja raz wlozylam synka do chusty i niezły byl ryk. Ale musze kiedys sprobowac jak gedzie w dobryn humorze.

Moja musi być tylko najedzona, mieć czysto i być lekko ubrana (nienawidzi gdy jej trochę cieplej), bez znaczenia czy płacze, śpi itd, chusta działa jak remedium na całe zło :-D w wózku nie za bardzo się jej podoba, a do chusty włożyłam już chyba po tygodniu. życie mi ratuje, bo jak mężowi się w pracy przedłuży, a trzeba iść z psem to z wózkiem nie da rady, mój samiec alfa nie potrafi nie ciągnąć i nie rzucać się na inne psy :p

reklama
a czy chociaz to sie zmieni? ze te przerwy beda dlugie?

Na bank minie, początki są najgorsze, pomyśl jakie dla niej to jest stresujące, cały ten świat, wszystko wkoło :-) a jaką macie temperaturę w domu? I jak jest ubrana? U nas Mała jak jest tylko trochę cieplej to od razu się drze, żeby ją rozebrać. Był raz dzień 15 stopni, a Nasza tragedia bo ma bluzę i koc na nogach w wózku, ściągnął mąż koc i dalej poszła spać :-D początki to taka metoda prób i błędów

@Barburka My mamy z firmy littlefrog, to jest polski producent, chusta tkana, bawełniana 4.6m, w jakiejś promocji akurat była za niecałe 200zł, metoda wiązania na początek "kieszonka". W internecie jest bardzo dużo filmów, zobacz sobie, ja moją wsadziłam po tygodniu. Dziecko czuje się troszkę jak w brzuszku u Ciebie :-)

Od 150 do 200 ml z jednej. Próbuje właśnie robić dłuższe przerwy teraz:-) dziękuję:-*
Looooo matko ja ściągam po tyle z obu. Nie chce Ci mieszać w głowie, ale ja bym ściągała ile się da do 6 miesiąca. Minie Ci poczucie straconego czasu. Ja tera jak ściągam
Pokarm to się z Zośka bawię. Nie wiem jak Ty ja mam medale swinga na dwie piesi wiec ręce mam wolne. Czasem ściągnę po 4 h. W nocy zdarza mi się przysnąć i ściągam po 5

ja nie jestem w stanie jej ubrac nawet... wisi i wisi... a chociaz jak jej ustapie i bede dawala cycka caly czas to to kiedys ustapi? sama sobie ureguluje te karmienia?
To nastąpi kiedyś:) wiem ze jest Cu mega ciezko ale bedzie lepiej. Moj tez tak.wisiał na cycku. Może nie az tak bardzo jak twoja ale tez nie bylam w stanie nic zrobic

Dziewczyny jeszcze jedna rzecz, proszę pomocy - powiedzialam poloznej ze mala wisi caly czas na cycku po kilka godzin i ze nawet na spacer wyjsc nie mozemy bo ryczy to polozna kazala mi wydluzac czas miedzy karmieniami stopniowo zeby mala jadla 30 min max i co 2h ale... jak to zrobic? probowalam ja troche odciagnac od cycka ale jak tylko go nie ciagnie to wyje... to nie jest nawet placz tylko ryk, wycie - momentalnie jest bordowa i sie wygina. dam cycka i momentalnie bloga cisza... ale jak ja tego nauczyc? cycki nie wspomne jak bola od cianiecia ale wole to niz wycie... tylko jestem uziemiona, nie gotuje, nie jem nie sprzatam... do lazienki latam godzac sie z jej rykiem... co ja mam zrobic? cyc wypadnie i juz wielkie oczy, nerwy ryk...
Próbowałaś smoczka?

reklama
Do góry