reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Słodkie są kwiatuszki.Kochana A powiedz mi jakim sposobem dokładnie rozkrecalas laktację u mnie niby jest już ok ale mleka mam na styk A strasznie bym chciała zrobić większy zapas
Ciągnęłam mleko cały czas.... co 1,5 h co 2 co 3 to były najdłuższe przerwy,nawet w nocy. Chyba że przespalam:-) i zawsze minimum 15 minut na podwójnym laktatorze. A najwięcej mleka mialam ściągając metoda 7 5 3. Znasz??

reklama
Super patent na karmienie:) kochana a Ty przestrzegasz diety czy jesz wszystko? Ja ostatnio wypilam kawe z mlekiem i nastepnegi dnia byla straszna jazda
Ja wszystko. Zupełnie wszystko. Pizza, chińczyk, kebab, zupy, majonez i tony czeeeekolady. Wydaje mi się że po chinczyku było trochę gorzej :p
Kawę z mlekiem pije sporadycznie ale jakoś się na inke poprostu w ciąży przezuciłam.
A jesz wszystko?

Super patent na karmienie:) kochana a Ty przestrzegasz diety czy jesz wszystko? Ja ostatnio wypilam kawe z mlekiem i nastepnegi dnia byla straszna jazda

Pytanie nie było do mnie, ale napisze jak to jest u nas. Ja jem wszystko. Miałam wątpliwości co do czekolady (kakao podobno bardzo uczula) i sosu czosnkowego (zapach czosnku może przechodzic przez skóre i nie podobac sie dziecku), ale niepotrzebnie. Nic Małemu nie jest. Kawy nie piję bo w ciazy sie odzwyczaiłam.

@RedHotChiliPepper28 wlasnie wyszła położna i mała wazy 3520 :biggrin2: myślałam ze moje mleko jest mało wartościowe i stad tak wisi na mnie ale chyba jakieś wartości ma... położna kazała mała przeciągać jak płacze i nie podawać jej cycka od razu... kazała kupic bobitic foete i i docoflor ale ten bobotik... No nie wiem bo mała baczki i kupki robi ale położna może myśli ze za mało... jakie macie zdanie? Kupować?

No i widzisz :-) po prostu ma potrzebę ssania, lubi sobie zjeść itd :-) nikt Nam nie mówił, że będzie łatwo, ale nie poddawaj się! :-)

reklama
Dziewczyny jeszcze jedna rzecz, proszę pomocy - powiedzialam poloznej ze mala wisi caly czas na cycku po kilka godzin i ze nawet na spacer wyjsc nie mozemy bo ryczy to polozna kazala mi wydluzac czas miedzy karmieniami stopniowo zeby mala jadla 30 min max i co 2h ale... jak to zrobic? probowalam ja troche odciagnac od cycka ale jak tylko go nie ciagnie to wyje... to nie jest nawet placz tylko ryk, wycie - momentalnie jest bordowa i sie wygina. dam cycka i momentalnie bloga cisza... ale jak ja tego nauczyc? cycki nie wspomne jak bola od cianiecia ale wole to niz wycie... tylko jestem uziemiona, nie gotuje, nie jem nie sprzatam... do lazienki latam godzac sie z jej rykiem... co ja mam zrobic? cyc wypadnie i juz wielkie oczy, nerwy ryk...
Kochana z czasem bedzie lepiej,musisz uzbroić sie w cierpliwosc. Ja na spacer bez mleka nie wyjde bo tak placze. A jakbyś sprobowala zrobic tak jak ja mm na spacer?

Do góry