reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny jeszcze jedna rzecz, proszę pomocy - powiedzialam poloznej ze mala wisi caly czas na cycku po kilka godzin i ze nawet na spacer wyjsc nie mozemy bo ryczy to polozna kazala mi wydluzac czas miedzy karmieniami stopniowo zeby mala jadla 30 min max i co 2h ale... jak to zrobic? probowalam ja troche odciagnac od cycka ale jak tylko go nie ciagnie to wyje... to nie jest nawet placz tylko ryk, wycie - momentalnie jest bordowa i sie wygina. dam cycka i momentalnie bloga cisza... ale jak ja tego nauczyc? cycki nie wspomne jak bola od cianiecia ale wole to niz wycie... tylko jestem uziemiona, nie gotuje, nie jem nie sprzatam... do lazienki latam godzac sie z jej rykiem... co ja mam zrobic? cyc wypadnie i juz wielkie oczy, nerwy ryk...

Kurde, to już większy problem, smoczek nie, butelka wiadomo po co, a masz może chustę do chustonoszenia, albo od kogo pożyczyć? Moją ledwo włożę do niej i zasypia w sekundę, ręce wolne, mogę robić wszystko, chociaż na razie chodzę z nią tylko tak na spacery i po zakupy. Może ma potrzebę, żebyś ciągle była obok, Twój zapach.

Dziewczyny jeszcze jedna rzecz, proszę pomocy - powiedzialam poloznej ze mala wisi caly czas na cycku po kilka godzin i ze nawet na spacer wyjsc nie mozemy bo ryczy to polozna kazala mi wydluzac czas miedzy karmieniami stopniowo zeby mala jadla 30 min max i co 2h ale... jak to zrobic? probowalam ja troche odciagnac od cycka ale jak tylko go nie ciagnie to wyje... to nie jest nawet placz tylko ryk, wycie - momentalnie jest bordowa i sie wygina. dam cycka i momentalnie bloga cisza... ale jak ja tego nauczyc? cycki nie wspomne jak bola od cianiecia ale wole to niz wycie... tylko jestem uziemiona, nie gotuje, nie jem nie sprzatam... do lazienki latam godzac sie z jej rykiem... co ja mam zrobic? cyc wypadnie i juz wielkie oczy, nerwy ryk...
Jakbym słyszała siebie parę miesięcy temu [emoji13]

Ja wszystko. Zupełnie wszystko. Pizza, chińczyk, kebab, zupy, majonez i tony czeeeekolady. Wydaje mi się że po chinczyku było trochę gorzej :p
Kawę z mlekiem pije sporadycznie ale jakoś się na inke poprostu w ciąży przezuciłam.
A jesz wszystko?
Tak. Nie ograniczam się w niczym ale glupne czy to faktycznie ma wplyw czy nie. Z nabialen wiem ze trzeba uwazac. Z drugiej strony jak po cc bylam na diecie lekkostrawnej to byly gorsze jazdy. Ale martwi mnie ze mamt coraz mniej kup. Wczoraj byla ostatnia po 19. Od 4 nad ranem tak bidoczek sie sili przy baczkach

Kurde, to już większy problem, smoczek nie, butelka wiadomo po co, a masz może chustę do chustonoszenia, albo od kogo pożyczyć? Moją ledwo włożę do niej i zasypia w sekundę, ręce wolne, mogę robić wszystko, chociaż na razie chodzę z nią tylko tak na spacery i po zakupy. Może ma potrzebę, żebyś ciągle była obok, Twój zapach.
Kurde ja raz wlozylam synka do chusty i niezły byl ryk. Ale musze kiedys sprobowac jak gedzie w dobryn humorze.

Kochana ale i tak super ze tak dlugo karmilas a jak tak dalej bedzie ti sie wykonczysz. A moze uda sie tak ograniczyc laktacje zebt np raz dziennie dostawaly Twoje mleczko i w tedy bedzie Ci lzej na sercu:)
Tez mi się wydaje, że całe to kp czy kpi to nie jest kwestia życia i smierci. Za jakiś czas spojrzymy na to inaczej. Wiele osób swiadomie z tego rezygnuje z roznych przyczyn. Całe pokolenia były wychowane na butli i zyje na spokojnie się zastanów czy chcesz już rezygnować.

ja nie jestem w stanie jej ubrac nawet... wisi i wisi... a chociaz jak jej ustapie i bede dawala cycka caly czas to to kiedys ustapi? sama sobie ureguluje te karmienia?
Powinno, u mnie tak było jak
U Ciebie, teraz jest 8 tyg i jest ciut lepiej są jakieś przerwy leżaczek mata edukacyjna spacer lub noszenie na rekach, nie mam jeszcze długich przerw takie raczej max 30 min, po 3 msc powinny pojawić się przerwy 2-3 h godzinne

U mnie jak stosowalam się do zaleceń 30 min karmienia i godzina przerwy to bylo prawdopodobnie mniej mleka, poza tym dzieciak byl rozdrazniony cały czas, ale ja smoka nie dawałam.

reklama
Do góry