Dlaczego kazali Ci dokarmiać?Dokładnie. Mi tez kazali dokarmiac mm a zostalam przy samym cycku plus mm na spacer bo wieczór nir mam sily (albo mam lenia) odciagac
reklama
RedHotChiliPepper28
Fanka BB :)
Dziewczyny jeszcze jedna rzecz, proszę pomocy - powiedzialam poloznej ze mala wisi caly czas na cycku po kilka godzin i ze nawet na spacer wyjsc nie mozemy bo ryczy to polozna kazala mi wydluzac czas miedzy karmieniami stopniowo zeby mala jadla 30 min max i co 2h ale... jak to zrobic? probowalam ja troche odciagnac od cycka ale jak tylko go nie ciagnie to wyje... to nie jest nawet placz tylko ryk, wycie - momentalnie jest bordowa i sie wygina. dam cycka i momentalnie bloga cisza... ale jak ja tego nauczyc? cycki nie wspomne jak bola od cianiecia ale wole to niz wycie... tylko jestem uziemiona, nie gotuje, nie jem nie sprzatam... do lazienki latam godzac sie z jej rykiem... co ja mam zrobic? cyc wypadnie i juz wielkie oczy, nerwy ryk...
Kurde, to już większy problem, smoczek nie, butelka wiadomo po co, a masz może chustę do chustonoszenia, albo od kogo pożyczyć? Moją ledwo włożę do niej i zasypia w sekundę, ręce wolne, mogę robić wszystko, chociaż na razie chodzę z nią tylko tak na spacery i po zakupy. Może ma potrzebę, żebyś ciągle była obok, Twój zapach.
Jakbym słyszała siebie parę miesięcy temu [emoji13]Dziewczyny jeszcze jedna rzecz, proszę pomocy - powiedzialam poloznej ze mala wisi caly czas na cycku po kilka godzin i ze nawet na spacer wyjsc nie mozemy bo ryczy to polozna kazala mi wydluzac czas miedzy karmieniami stopniowo zeby mala jadla 30 min max i co 2h ale... jak to zrobic? probowalam ja troche odciagnac od cycka ale jak tylko go nie ciagnie to wyje... to nie jest nawet placz tylko ryk, wycie - momentalnie jest bordowa i sie wygina. dam cycka i momentalnie bloga cisza... ale jak ja tego nauczyc? cycki nie wspomne jak bola od cianiecia ale wole to niz wycie... tylko jestem uziemiona, nie gotuje, nie jem nie sprzatam... do lazienki latam godzac sie z jej rykiem... co ja mam zrobic? cyc wypadnie i juz wielkie oczy, nerwy ryk...
misis188
Tak. Nie ograniczam się w niczym ale glupne czy to faktycznie ma wplyw czy nie. Z nabialen wiem ze trzeba uwazac. Z drugiej strony jak po cc bylam na diecie lekkostrawnej to byly gorsze jazdy. Ale martwi mnie ze mamt coraz mniej kup. Wczoraj byla ostatnia po 19. Od 4 nad ranem tak bidoczek sie sili przy baczkachJa wszystko. Zupełnie wszystko. Pizza, chińczyk, kebab, zupy, majonez i tony czeeeekolady. Wydaje mi się że po chinczyku było trochę gorzej
Kawę z mlekiem pije sporadycznie ale jakoś się na inke poprostu w ciąży przezuciłam.
A jesz wszystko?
misis188
Kurde ja raz wlozylam synka do chusty i niezły byl ryk. Ale musze kiedys sprobowac jak gedzie w dobryn humorze.Kurde, to już większy problem, smoczek nie, butelka wiadomo po co, a masz może chustę do chustonoszenia, albo od kogo pożyczyć? Moją ledwo włożę do niej i zasypia w sekundę, ręce wolne, mogę robić wszystko, chociaż na razie chodzę z nią tylko tak na spacery i po zakupy. Może ma potrzebę, żebyś ciągle była obok, Twój zapach.
misis188
Bo moze myslala ze mimo iz caly czas je to i tak jest głodny. Nie wiem. Ale nie posluchalam jej rad i sie pod tym wzgleden unoemowalo bo zazwyczaj teraz je co 2 godzinyDlaczego kazali Ci dokarmiać?
Tez mi się wydaje, że całe to kp czy kpi to nie jest kwestia życia i smierci. Za jakiś czas spojrzymy na to inaczej. Wiele osób swiadomie z tego rezygnuje z roznych przyczyn. Całe pokolenia były wychowane na butli i zyje na spokojnie się zastanów czy chcesz już rezygnować.Kochana ale i tak super ze tak dlugo karmilas a jak tak dalej bedzie ti sie wykonczysz. A moze uda sie tak ograniczyc laktacje zebt np raz dziennie dostawaly Twoje mleczko i w tedy bedzie Ci lzej na sercu
Powinno, u mnie tak było jakja nie jestem w stanie jej ubrac nawet... wisi i wisi... a chociaz jak jej ustapie i bede dawala cycka caly czas to to kiedys ustapi? sama sobie ureguluje te karmienia?
U Ciebie, teraz jest 8 tyg i jest ciut lepiej są jakieś przerwy leżaczek mata edukacyjna spacer lub noszenie na rekach, nie mam jeszcze długich przerw takie raczej max 30 min, po 3 msc powinny pojawić się przerwy 2-3 h godzinne
reklama
Agnieś191
A próbujesz ją zabawić, mówuć do niej np jak leżycie razem itd? A nie chcesz dawać mm?a czy chociaz to sie zmieni? ze te przerwy beda dlugie?