reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja nie widzę w tym nic złego. Ty chcesz pomocy i Ci to odpowiada a jednocześnie sie dogadujesz. Ja sobie u mnie tego nie wyobrażam poprostu nie chce [emoji6] [emoji4]
Chyba właśnie najważniejsze aby to nam pasowało:-)
U nas dziś cisza i spokój. Dziewczyny jedzą prawie "cyca" A mama jednocześnie ma czas na kawę,ale bywają też gorsze momenty... wtedy dziękuję mamie za obiad czy godzinny spacer a ja mogę się przespać [emoji16]
1539157394160.jpg

Załączniki

• 1539157394160.jpg
    1539157394160.jpg
    789,4 KB · Wyświetleń: 491
reklama
U nas dziś cisza i spokój. Dziewczyny jedzą prawie "cyca" A mama jednocześnie ma czas na kawę,ale bywają też gorsze momenty... wtedy dziękuję mamie za obiad czy godzinny spacer a ja mogę się przespać [emoji16]Zobacz załącznik 906069
Słodkie są kwiatuszki.Kochana A powiedz mi jakim sposobem dokładnie rozkrecalas laktację u mnie niby jest już ok ale mleka mam na styk A strasznie bym chciała zrobić większy zapas

U nas dziś cisza i spokój. Dziewczyny jedzą prawie "cyca" A mama jednocześnie ma czas na kawę,ale bywają też gorsze momenty... wtedy dziękuję mamie za obiad czy godzinny spacer a ja mogę się przespać [emoji16]Zobacz załącznik 906069
Slodko [emoji7] jej jak tak na nie patrzę to przypomina mi sie Filip z Oliwia jak tak mleko pili [emoji173] a teraz już tacy "dorośli" [emoji85]
IMG_20181005_154611.jpg

Załączniki

• IMG_20181005_154611.jpg
    IMG_20181005_154611.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 469
Super patent na karmienie:) kochana a Ty przestrzegasz diety czy jesz wszystko? Ja ostatnio wypilam kawe z mlekiem i nastepnegi dnia byla straszna jazda

Teraz to mnie zmartwilyscie tym słabym przybieraniem na wadze.. jest to gdzies rozpisane ile kiedy? Anastazja ważyła w dniu porodu 3020 a wypisali ja ze szpitala z waga 2750. Była ważona tydzień temu przez położna i waga 3190 i dzis tez położna przychodzi. Ile powinna wynosić waga dzisiaj? Minęły jej 3 tygodnie..

Ja mam młodszą od Ciebie, ale podobne wagi, urodziła się 2880, miała mały spadek bo najniższa jej waga była na drugi dzień 2740, na wyjście było już 2750. Aktualnie waży 3400.

Mam taki dylemat karmia piersia dziecko w nocy na spiocha co 3 h czasem co 2 rzadziej po 4 h, od kilku dni dziecko mocno śpi i potrafi po 3 h zjeść tylko z jednej piersi albo zrobić dłuższą przerwę czy to nie zabije mi laktacji? Wybudzac? Siadać z laktatorem? Jak to u Was wygląda?

Moja ma dwa i pół tygodnia, od paru dni nie nastawiam nawet budzika, od początku sama się budzi między 2 a 4 godziny. Jak raz wybudziłam to był taki ryk, że nie mogliśmy jej z mężem uspokoić

Dziwczyny a kiedy Wasze pociechy zaczęły nosić rozmiar 74 lub 80? Bo w 5-10-15 mają fajne wyprzedaże na letnie ciuszki, ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar będzie nosić. Wiem, że każde dziecko indywidualnie rośnie, ale może jakoś w przybliżeniu jestescie w stanie mi powiedzieć? @adunnnia90, @nieagatka lub @Ewunka wasze dzieci juz są duże, więc może mi co poradzicie?

reklama
@RedHotChiliPepper28 wlasnie wyszła położna i mała wazy 3520 :biggrin2: myślałam ze moje mleko jest mało wartościowe i stad tak wisi na mnie ale chyba jakieś wartości ma... położna kazała mała przeciągać jak płacze i nie podawać jej cycka od razu... kazała kupic bobitic foete i i docoflor ale ten bobotik... No nie wiem bo mała baczki i kupki robi ale położna może myśli ze za mało... jakie macie zdanie? Kupować?
Jak baczki i kupki są ja bym nie podawała nic

Do góry