reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Baby a uzywalyscie ktoras mleka hipp comfort? Bo kurcze zaczelismy czytac opinie i sa różne:/
Na każdy temat znajdziesz rozne opinie i o każdym produkcie .... mnie lekarz polecił mleko nan i takie kupiłam nie zmieniałam jadła miała wzdecia ( ale to chyba wszystkie dzieci maja .....) o hipp nie slyszałam nic złego sama podaje kaszki słoiczki ciasteczka soczki hipp ale ja tez nie czytam za duzo Internetu :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:tam znajdziesz wszystko:-p a czasem takie cuda:oo:
Musisz spróbować czy Hubertowi bedzie smakowac o_O

reklama
Ja mysle o zrobieniu takiej fotki jaka kiedys ktos wstawial na staraczkach chyba. Z niemowleciem otoczonym strzykawkami, ktore mama musiala przyjac w trakcie procedury, zeby moc zajsc w ciaze i donosic. Ale smiejemy sie z M, ze ta fotka bedzie nie z sentymentu, lecz w celach wychowawczych, gdy syn juz dorosnie z cudownego okresu dziecinstwa, jak bedzie pyskowal rodzicom, to sie rzuci gowniarzowi fotke, tak ku refleksji ile stara matka musiala kiedys przejsc, zeby on mogl chodzic po tym swiecie [emoji6]
Nie podobała mi sie ta foto .....
Nie bede tez dziecku opowiadać ze miałam 4 stymulacjie 3 operacjie i robiłam zastrzyki w brzuch cała ciążę.
Porostu mama jest chora i nie moglismy miec dzieci naturalnie musieliśmy isc do kliniki gdzie nam pomoga. I zrobilismy in vitro i tak spełniło sie nasze marzenie przyszłaś na swiat .

Zosia raczej powyżej 9kg (jak się z Nią na wadze zważę). Dziś mamy szczepienie (brrr) to się dowiem dokładnie. Jeden stały je, czasem dwa i resztę cyc

O współczuje. Moja Zośka miała 3.09 szczepienie. Pierwszego dnia było Ok, ale drugiego okropnie marudziła. A ma już zęby? Nie gryzie Ciebie jak ma? Ja jak będę miała pokarm to zamierzam ściągać do skończonego 6 miesiąca. Więcej fizycznie ja chyba nie dam rady.

O współczuje. Moja Zośka miała 3.09 szczepienie. Pierwszego dnia było Ok, ale drugiego okropnie marudziła. A ma już zęby? Nie gryzie Ciebie jak ma? Ja jak będę miała pokarm to zamierzam ściągać do skończonego 6 miesiąca. Więcej fizycznie ja chyba nie dam rady.
Ma dwa ząbki na dole i nie boli to :) może gdyby miała i na dole i na górze byłoby gorzej. A dlaczego ściągać a nie cycem?

Dziewczyny co myślicie. Mamy do siostry na sobotę zaproszenie na obiad, Zosia ma dziś to szczepienie. Siostra była przeziębiona w tym tygodniu, dochodzi do siebie. Czy to nie za duże ryzyko z Zosią jechać?

Dziękuję dziewczyny za wszystkie Wasze odpowiedzi dotyczące mówienia wprost o in vitro. Mam jeszcze pytanie dotyczące zupełnie błahej rzeczy - herbatki owocowe: czy te które mają w składzie hibiskus i owoc maliny są bezpieczne? Tyle się kiedyś na początku ciąży naczytałam, że nie, potem nastał okres 30 stopni na dworze więc herbatki konsekwentnie nie piłam a teraz, przyznam napiłabym się ale nie wiem czy takie właśnie sagi owocowe można?:confused:

Ja na początku ciąży też nie piłam, na tym etapie herbata owocowa skurczy nie wywoła (a szkoda:p). A jeżeli chodzi o sagę, to ona malinę ma tylko w nazwie:)

A jak jesteśmy przy herbatach, to gdzie mogę kupić herbatę z LIŚCI malin (bo taka ponoć działa naskurczowo). Ewentualnie czy świeże liście z krzaka działają tak samo, czy tylko suszone mają takie działanie?

A jak jesteśmy przy herbatach, to gdzie mogę kupić herbatę z LIŚCI malin (bo taka ponoć działa naskurczowo). Ewentualnie czy świeże liście z krzaka działają tak samo, czy tylko suszone mają takie działanie?
ja piłam i nic nie dało akurat u mnie, ginekolog się śmiał, że cały wagon bym chyba musiała wypić ... krótko mówiąc nie potwierdził, że to pomaga

reklama
Dziękuję dziewczyny za wszystkie Wasze odpowiedzi dotyczące mówienia wprost o in vitro. Mam jeszcze pytanie dotyczące zupełnie błahej rzeczy - herbatki owocowe: czy te które mają w składzie hibiskus i owoc maliny są bezpieczne? Tyle się kiedyś na początku ciąży naczytałam, że nie, potem nastał okres 30 stopni na dworze więc herbatki konsekwentnie nie piłam a teraz, przyznam napiłabym się ale nie wiem czy takie właśnie sagi owocowe można?:confused:
Teraz to Ty powinnaś pić herbate z liści malin by przygotować szyjke

Do góry