reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ależ oczywiscie
9- 150 kaszki na mm + 4 plasterki banana
12 - 120 owoc surowy np. Pół jablka pół banana pol śliwki ( różnie)
15 obiad 200 -250 warzywa + mieso lub ryba ( ok 40-50 dag miesa ) gotuje duzo i mroże
18 - 150 mleka ( 120 czasem zjada )
21 180 mleka rzadko zjada wsztstko.
Pomiędzy dostaje czasem ciasteczko hipp lub pajde chleba :laugh2:.
Po kolacji idzie myc zęby i lulu do rana
Dziękuję. Czyli w sumie mleko dwa razy je. Hmmm nie wiem kiedy my osiągniemy takie coś...

reklama
Jak znam dzieci to padnie odpowiedz "ja się sam na świat nie pchalem" [emoji23]
A tak serio...to wg mnie zle mowic dziecku ile to sie poświęcilo i ucierpiało by ono bylo...to my chcemy miec dziecko to nasz wybór i my mamy byc wdzieczni ze sie udalo je mieć a nie dziecko ma nam dziękować ze zechcielismy je miec. Niektórzy ostro z tym przesadzają. Nie chciałabym usłyszeć od swoich rodziców ze poświęcili swoje zycie dla mnie i ile to się wycierpieli z mojego powodu. To budzi tylko poczucie winy
Nie no jasne, to tak bardziej z przymruzeniem oka na temat sytuacji podbramkowych [emoji6]

Zobacz załącznik 897740
Ależ oczywiscie
8- 9- 150 kaszki na mm + 4 plasterki banana
12 - 120 owoc surowy np. Pół jablka pół banana pol śliwki ( różnie)mango kiwi melon arbuz awokado
15 obiad 200 -250 warzywa + mieso lub ryba ( ok 40-50 dag miesa ) gotuje duzo i mroże
18 - 150 mleka ( 120 czasem zjada )
21 -180 mleka rzadko zjada wsztstko.
Pomiędzy dostaje czasem ciasteczko hipp lub pajde chleba :laugh2:.
Po kolacji idzie myc zęby i lulu do rana
Pije wode miedzy 100 a 200 ml
I sok z połowy pomarancza.
O matko [emoji86] nie zdawalam sobie sprawy, ze dieta dziecka wymaga az takiej skrupulatnosci [emoji54] dopiero zaczelam drugi trymestr, ale juz zaczynam sie martwic jak ogarne pielegnacje i wlasciwe odzywianie synka [emoji53] dziewczyny, jak Wy to wszystko ogarniacie??
Ps. Malenka urocza [emoji7][emoji173]

O matko [emoji86] nie zdawalam sobie sprawy, ze dieta dziecka wymaga az takiej skrupulatnosci [emoji54] dopiero zaczelam drugi trymestr, ale juz zaczynam sie martwic jak ogarne pielegnacje i wlasciwe odzywianie synka [emoji53] dziewczyny, jak Wy to wszystko ogarniacie??
Nie nie wymaga .
Różne sa mamy i różne podejscia do karmienia ja proponuje posiłek o stałych wyznaczonych porach ..... i zjada ile chce .
Kaszka
Owoce
Obiad
I mleko
Nic trudnego :laugh2:

Rozszerzanie diety to kosmos, ale spoko - bedziesz miec 6mies, zeby sie nastawic psychicznie.
Jak przetrwasz pierwsze 3 miechy to potem duzo rzeczy idzie intuicyjnie [emoji4] Dasz rade! [emoji4]

@chlopkers spokojnie. Zosia ma rozszerzoną dietę od dwóch miesięcy i jadla ze sloiczka a dopiero teraz zaczęłam sama Jej szykować jedzenie bo się w tym lepiej ogarnelam. Dziecko rośnie i uczy się nowych rzeczy a my również się uczymy i trzeba sobie dać na to przyzwolenie

Tylko wiesz, czułam się jak idiotka... Oni mi mówią, że nic mi nie jest, a mnie cholernie boli :-\ przyjmują mnie na salę porodową, a widzieli na ktg, że nie mam skurczy...i spędziłam od 4 do 15 czas w szpitalu, żeby się dowiedzieć, że przesadzam i wszystko jest ok. A najgorsze, że niczego na bieżąco się nie dowiadywałam, tylko badali i wychodzili... Dopiero jak przyszedł obchód o 9 i dostawałam wypis o tej 15 oraz się poryczałam z bezsilności to mi wytłumaczyli.
Niepotrzebnie tak sie czułaś . Ich podejście troche dziwne ze nic nie mówili....
Moze nastepnym razem trafisz na milszych ....

@chlopkers spokojnie. Zosia ma rozszerzoną dietę od dwóch miesięcy i jadla ze sloiczka a dopiero teraz zaczęłam sama Jej szykować jedzenie bo się w tym lepiej ogarnelam. Dziecko rośnie i uczy się nowych rzeczy a my również się uczymy i trzeba sobie dać na to przyzwolenie
Ja gotowałam od początku bo tak wole :) wiem co jem :) a słoiczki tez jadamy jak mamy wychodne w godzinach obiadu .

reklama
A jak jada Zosia ? I ile waży ?
My tydzień temu 8880

Do góry