reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy wy tez borykacie sie z bolami glowy w 2 trymeatrze?
Mnie znowu dopadlo. Czasami staram sie przetrzymac ale czesto konczy sie panadolem... martwie sie czy to nie szkodzi dziecku. Zdarza sie ze biore tak 2, trzy tabletki na 2 tygodnie.
Sa momenty ze czaszka mi pęka

reklama
Dziewczyny czy wy tez borykacie sie z bolami glowy w 2 trymeatrze?
Mnie znowu dopadlo. Czasami staram sie przetrzymac ale czesto konczy sie panadolem... martwie sie czy to nie szkodzi dziecku. Zdarza sie ze biore tak 2, trzy tabletki na 2 tygodnie.
Sa momenty ze czaszka mi pęka
Bol glowy jest duzo gorszy dla dziecka niz paracetamol. Gdybys brala codziennie to wiadomo, ze bylby powod do niepokoju, ale raz na jakis czas mozna bez obaw. Pytalam o to. Ja przez tydzien bralam max dawke (4g dziennie), bo mialam zapalenie ucha i myslalam, ze umre z bolu.

Bol glowy jest duzo gorszy dla dziecka niz paracetamol. Gdybys brala codziennie to wiadomo, ze bylby powod do niepokoju, ale raz na jakis czas mozna bez obaw. Pytalam o to. Ja przez tydzien bralam max dawke (4g dziennie), bo mialam zapalenie ucha i myslalam, ze umre z bolu.
Bardzo ci dziekuje za odpowiedz. Ja mysle ze to hormony tak mi w dupe daja i duphaston

Dziewczyny mam do sprzedania detektor tętna za 50 zł, zakupiłam go na alliexpress ale byłam z niego zadowolona. Dorzucę luteinę 100 3 blistry lub wyślę za koszt przesyłki.

Dziewczyny, wczoraj wieczorem pojechałam na KTG bo nie czułam ruchów Małej. Trwało godzinę ale mam do Was pytanie. Jaka częstotliwość uderzeń serduszka jest uważana za odpowiednią? Moja miała na początku 135 ale dochodziło do 170... martwi mnie ta liczba. Oczywiście o wszystko wypytałabym położną.. gdyby mi towarzyszyła przy badaniu... a ona podpięła ktg włączyła sprzęt i wyszła. Lekarza widziałam gdy po godzinie oglądał wydruk. Na szczęście dziś ruchy Małej czuję ale wczoraj myślałam, że z tej bezradności zacznę płakać. Będąc w tej ciasnej sali z jednej strony zdałam sobie sprawę że bardzo boję się porodu i wcale go nie chcę, lecz z drugiej strony ta niewiedza co u dziecka słychać mnie przeraża równie mocno. Oczywiście racjonalnie wiem, że urodzić muszę jednak ta cała otoczka, sala i brak zainteresowania gdy w moim odczuciu dzieje się tragedia jest paraliżujące. Macie może jakąkolwiek radę na to? Jak oswoić taki lęk?:(
Te przyspieszenia tetna to np gdy dziecko sie przekreca, kopie, bawi. To wymaga energii i tak jak Tobie przy wysilku, dziexku tez skacze tetno. To niepokojacego. Gdyby spadalo do niskich wartosci to bylby powod do niepokoju.
Co do samego porodu to staraj sie myslec o tym pozytywnie. Ze to juz ostatnia prosta i spotkasz sie ze swoim cudem. Staraj sie sama siebie uspokajac, bedzie Ci latwiej.

reklama
Dziewczyny, wczoraj wieczorem pojechałam na KTG bo nie czułam ruchów Małej. Trwało godzinę ale mam do Was pytanie. Jaka częstotliwość uderzeń serduszka jest uważana za odpowiednią? Moja miała na początku 135 ale dochodziło do 170... martwi mnie ta liczba. Oczywiście o wszystko wypytałabym położną.. gdyby mi towarzyszyła przy badaniu... a ona podpięła ktg włączyła sprzęt i wyszła. Lekarza widziałam gdy po godzinie oglądał wydruk. Na szczęście dziś ruchy Małej czuję ale wczoraj myślałam, że z tej bezradności zacznę płakać. Będąc w tej ciasnej sali z jednej strony zdałam sobie sprawę że bardzo boję się porodu i wcale go nie chcę, lecz z drugiej strony ta niewiedza co u dziecka słychać mnie przeraża równie mocno. Oczywiście racjonalnie wiem, że urodzić muszę jednak ta cała otoczka, sala i brak zainteresowania gdy w moim odczuciu dzieje się tragedia jest paraliżujące. Macie może jakąkolwiek radę na to? Jak oswoić taki lęk?:(

Takie skaczące tętno dziecka na KTG jest wręcz pożądane. U mnie jak w czasie badania Mały spał i było bardzo jednostajne musiałam ruszać brzuchem a gdyby to nie pomogło miałam iść coš zjeść.
A strach przed porodem to naturalna rzecz, boisz sie o dziecko, o siebie, nie wiesz czy w odpowiednim momencie pojedziesz do szpitala,itp. Bedzie dobrze, lekarze na pewno zrobia wszystko, zeby Malenstwo bezpiecznie przyszlo na swiat.

Do góry