reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie w rodzinie to nawet dziewczyny są przenoszone, więc nie zdziwię się jak przynajmniej 3 dziewczyny z kalendarza mnie wyprzedzą:sorry:.

U mnie znowu wszystkie za wcześnie, wręcz wcześniaki, więc zobaczymy czy będę wyjątkiem od reguły, czy jednak nie :p jeśli będę po terminie to sex, okna itd mam w planach haha

każdy robi jak uważa :) wg mnie próby wywoływania porodu to zwykłe zabobony, pomóc może ewentualnie sex, bo wytwarza się oksytocyna, która wywołuje poród...reszta to bujda na resorach WG MNIE :)

każdy robi jak uważa :) wg mnie próby wywoływania porodu to zwykłe zabobony, pomóc może ewentualnie sex, bo wytwarza się oksytocyna, która wywołuje poród...reszta to bujda na resorach WG MNIE :)
Nie taka bujda. Nie chodzi może dokładnie o mycie okien, ale o jakąkolwiek aktywność. Grawitacja sprzyja wstawianiu się główki w kanał rodny. Może nie zawsze to pomoże, bo dziecko też musi wykazać jakieś chęci, ale myślę że i tak to lepsze niż zaleganie cały dzień na kanapie.

Dokldnie tak. Ja 3tyg przed porodem polazilam bardzo konkretnie po schodach, duzo i szybko. Nie bylo to zaplanowane, alw nie chcialam opozniac grupy przy zwiedzaniu toru F1 [emoji38]
Wieczorem zlapaly mnie silne i regularne skurcze. Od razu myk do lozka, magnez i dwa kolejne dni odpoczynku, bo bylo za wczesnie. A potem na tydzien przed data porodu zlapalam zapalenie ucha i spedzilam tydzien lezac, bo bol uniemozliwial mi aktywnosc. Efekt? Wywolywanie porodu w40t1d[emoji6]

Dokldnie tak. Ja 3tyg przed porodem polazilam bardzo konkretnie po schodach, duzo i szybko. Nie bylo to zaplanowane, alw nie chcialam opozniac grupy przy zwiedzaniu toru F1 [emoji38]
Wieczorem zlapaly mnie silne i regularne skurcze. Od razu myk do lozka, magnez i dwa kolejne dni odpoczynku, bo bylo za wczesnie. A potem na tydzien przed data porodu zlapalam zapalenie ucha i spedzilam tydzien lezac, bo bol uniemozliwial mi aktywnosc. Efekt? Wywolywanie porodu w40t1d[emoji6]
A ja łaziłam godzinami i sprzątałam a poród i tak miałam wywoływany [emoji6]

reklama
Do góry