reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny chciałam podać Lence herbatkę rumiankową bo ona ma nadal problem z wypróżnianiem,mąż kupił ale od 4 miesiąca a Lena ma 1,5 miesiąca.Mogę jej podać?Mamy herbate w granulkach.Lekarz taką polecił.Dodam ze mała karmiona jest mieszanie.

I pytanie do mam które karmią mieszanie.Najpierw podajecie swój pokarm potem mm? Chodzi mi o odciągnięty pokarm.Jak to wygląda ?Bo ja w lodówce mam mleka na najbliższe 3 karmienia i czy np. podać najpierw mój potem mm potem znów mój i tak na zmiane czy jak najlepiej ?
Ja dawalam najpierw swój 60- 90 a potem 30 -60 mm . Czasem ( w nocy ) dawal maz całe mm a ja jej dałam rano z 2 odciagniec 120 - 140 mojego .

reklama
Pierwsza była 56 druga 112 trzecia 155 coś takiego a czwarta 197 takie miałam bety i teraz rośnie nasz maluszek serduszko pięknie mu bije ;)

O kurczę to niezle sie zaczęło. Ważne ze teraz piękne serduszko [emoji846]
Gratulacje

Super. Gratuluję:-) doczekałaś się w końcu i Ty! Miło Cię witać wśród nas :-) chociaż ja już nie ciężarówka ale aż żal stąd odchodzić i poczekam z Wami na następną ciaze :-)

Mi tez jakos żal odchodzić. Z kto po In vitro jakos tak z ulga odchodziłam a „ dostanie” sie tutaj to spełnienie moich marzeń [emoji12]
Moze tez zaczelam do następnego bejbika [emoji6]

@shaggy dostosuje się do Twojego zdania :)

A teraz z innej beczki zupełnie. Ze względu na to, że mąż jest wyjazdowy rodzice załatwili mi "opiekunkę" dla mnie (przyjaciółka rodziny od 30 lat) do jego przyjazdu (mieszkam w innym mieście niż rodzinne). Swoją drogą to chyba urodzę przez nią wcześniej - non stop zapomina, że mamy kota w domu i juz kilka razy musiałam go w tym tygodniu szukać po osiedlu (kot niewychodzacy, ruchliwa ulica). I mówi mi ona non stop, że kota mamy komuś oddać, że to niebezpieczne dla dzieci (a może ona specjalnie tego kota wypuszcza? ;)) itp. Ja mam spojrzenie takie, że kot sobie z dziećmi poradzi. Nic im nie zrobi. A ona wciąż o tej szkodliwości. Co o tym myślicie? Na co powinnam zwracać uwagę? Że kota nie oddam, to rzecz więcej niż pewna.

Odpuść kuwetę i myj częściej ręce. Juz kiedyś dziewczyny pisały ,ze prędzej toxo zarazisz sie z nieumytych warzyw bądź mięsa. Ja toxo nie miałam a kota mam,ciąża prawidłowa. A kota teraz z lozeczka nie mogę przegonić. Zawsze pod przewijak wchodzi jak nikt nie widzi [emoji6]

Dziewczyny chciałam podać Lence herbatkę rumiankową bo ona ma nadal problem z wypróżnianiem,mąż kupił ale od 4 miesiąca a Lena ma 1,5 miesiąca.Mogę jej podać?Mamy herbate w granulkach.Lekarz taką polecił.Dodam ze mała karmiona jest mieszanie.

I pytanie do mam które karmią mieszanie.Najpierw podajecie swój pokarm potem mm? Chodzi mi o odciągnięty pokarm.Jak to wygląda ?Bo ja w lodówce mam mleka na najbliższe 3 karmienia i czy np. podać najpierw mój potem mm potem znów mój i tak na zmiane czy jak najlepiej ?

Ja to bym sie z ta herbatka wstrzymała, chyba ze to juz ostateczność. I te granulki [emoji58] a podajesz cos na florę?
A co do mleka to dawaj swoje ile wlezie A jak juz nie masz to dopiero mm

@Aguleczka29 my herbatke rumiankową pijemy od pierwszych dni bo my od początku na mm i położna kazała 10 ml 1h po karmieniu lub 1h przed kolejnym jedzonkiem. U nas sie spisało. I żadne granulki normalny rumianek 100% w saszetkach. My dziś mamy chrzest, stresuje się troche. Co do zwierząt my mamy psa i jaki on był zazdrosny o mnie itd baliśmy się jak to będzie jak będzie dziecko 3dni siedział u siebie w legowisku mimo że wszystko zrobiliśmy tak jak trzeba wprowadzając dziecko do domu. Zero zabawy pies miał depreche. Teraz nie odstępuje nas na krok Marcelina je czy się bawi na macie on gdzies niedaleko leży. Ona już się nim interesuje zaczyna dotykać/łapać on cierpliwie siedzi. Także jestem w szoku jaką przemiane przeszedł mój pies.

@zylwia co u Ciebie? Jak maleństwo? Jesteście w domu?;) Chwal sie :)
Hej kochana ❤ dziękuję że pytasz :* tak , jesteśmy w domku :) malutka rośnie jak na drożdżach ❤ czas leci , we wtorek będzie miała 3tygodnie :szok:
Może to głupie ale dalej się oswajam z nową sytuacja... patrzę na Lenke i nie mogę uwierzyć, że ja mam !

Każda dojdzie do tego etapu i za każdą dalej trzymam kciuki ! ✊✊

A jak u Ciebie kochana ? ! ❤

@dżoasia ?? Jak u Ciebie? Nic nie wyczytałam bo miałam tyle stron że bym nie nadtobila :(

Kochana u nas ten sam problem z Lenka .. My podajemy jej koperek włoski tylko troszkę do przepojenia i jest poprawa do tego krople bobotic.

Ja najpierw daje Malutkiej cycka potem dokarmiam bo niestety nie mam na tyle żeby się Najadła A gdzie tu jeszcze żeby odciągnąć i do lodówki :(

O kurczę to niezle sie zaczęło. Ważne ze teraz piękne serduszko [emoji846]
Gratulacje

Mi tez jakos żal odchodzić. Z kto po In vitro jakos tak z ulga odchodziłam a „ dostanie” sie tutaj to spełnienie moich marzeń [emoji12]
Moze tez zaczelam do następnego bejbika [emoji6]

Odpuść kuwetę i myj częściej ręce. Juz kiedyś dziewczyny pisały ,ze prędzej toxo zarazisz sie z nieumytych warzyw bądź mięsa. Ja toxo nie miałam a kota mam,ciąża prawidłowa. A kota teraz z lozeczka nie mogę przegonić. Zawsze pod przewijak wchodzi jak nikt nie widzi [emoji6]

Ja to bym sie z ta herbatka wstrzymała, chyba ze to juz ostateczność. I te granulki [emoji58] a podajesz cos na florę?
A co do mleka to dawaj swoje ile wlezie A jak juz nie masz to dopiero mm
no właśnie juz wszystkiego probowaliśmy i nadal nic

@Aguleczka29 my herbatke rumiankową pijemy od pierwszych dni bo my od początku na mm i położna kazała 10 ml 1h po karmieniu lub 1h przed kolejnym jedzonkiem. U nas sie spisało. I żadne granulki normalny rumianek 100% w saszetkach. My dziś mamy chrzest, stresuje się troche. Co do zwierząt my mamy psa i jaki on był zazdrosny o mnie itd baliśmy się jak to będzie jak będzie dziecko 3dni siedział u siebie w legowisku mimo że wszystko zrobiliśmy tak jak trzeba wprowadzając dziecko do domu. Zero zabawy pies miał depreche. Teraz nie odstępuje nas na krok Marcelina je czy się bawi na macie on gdzies niedaleko leży. Ona już się nim interesuje zaczyna dotykać/łapać on cierpliwie siedzi. Także jestem w szoku jaką przemiane przeszedł mój pies.
Agnieś a co takiego specjalnego zrobiliście wprowadzając dziecko do domu? Słyszałam tylko o przyniesieniu pampa ze smułką i jakiegoś ubranka ze szpitala żeby psiak się oswoił z zapachem zanim wrócę z dzieckiem do domu. Są jeszcze jakieś inne zalecenia?

Kochana u nas ten sam problem z Lenka .. My podajemy jej koperek włoski tylko troszkę do przepojenia i jest poprawa do tego krople bobotic.

Ja najpierw daje Malutkiej cycka potem dokarmiam bo niestety nie mam na tyle żeby się Najadła A gdzie tu jeszcze żeby odciągnąć i do lodówki :(
kochana ja małą przystawiam do cyca ale ona i tak nie chce ciągnąć, bo złośnik od początku przyzwyczaiła się do butli,a dwa musi ciągnąć przez kapturki i to jest katorga i dlsa mnie i dla niej.Dlatego w wolnej chwili odciągam ale więcej jest na mm. Nie wiem co robie z karmieniem zle ze ta kupa nie idzie :(

reklama
Do góry