reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ściągam co 3 godziny zazwyczaj. Albo 7 5 3 albo po 15 minut. Zazwyczaj więcej mleka mam po tej sesji 7 5 3 :-) dodatkowo czasami przglystawiam dziewczynki, ale nie jest to nawet raz dziennie.
Dotychczas starczalo b3z najmniejszego problemu,nawet mam kilka torebek zamrożonych. Teraz jakoś ilość mleka trochę spadła... odciągam ok 210 ml :-/ ale mam delikatny zapas z nocy :-) bo wtedy jedzą mniej. 0bawiam się że niestety niedługo będę musiała dodać mm
DIewczyny a jaki laktator najlepiej kupic? Ja medela namierzylam ale nie wiem czy to jest dobry. I czy lepiej elektryczny czy manualny bo pomalu zaczynam szulac. Kupowac sie boje jeszcze.... glupie przesady... xaly czas mam w glowie ze jak cos kupie to sie cos zlego stanie... zaczelam 13 tc. Kiedy zaczelyscie kompletowac szukac rzeczy ?

kochana ja małą przystawiam do cyca ale ona i tak nie chce ciągnąć, bo złośnik od początku przyzwyczaiła się do butli,a dwa musi ciągnąć przez kapturki i to jest katorga i dlsa mnie i dla niej.Dlatego w wolnej chwili odciągam ale więcej jest na mm. Nie wiem co robie z karmieniem zle ze ta kupa nie idzie :(
Nic nie robisz źle my misłysmy kupe do 3 dni .... teraz mamy 3x dziennie . Wszystko musi tam dojrzeć. Mnie neanotolog nie kazał dawac zadnych herbatek . Mleko + biogaja , masaż , ciepla kąpiel ,przytulanie ,nóżki do brzuszka , kladzenie na brzuszku .

DIewczyny a jaki laktator najlepiej kupic? Ja medela namierzylam ale nie wiem czy to jest dobry. I czy lepiej elektryczny czy manualny bo pomalu zaczynam szulac. Kupowac sie boje jeszcze.... glupie przesady... xaly czas mam w glowie ze jak cos kupie to sie cos zlego stanie... zaczelam 13 tc. Kiedy zaczelyscie kompletowac szukac rzeczy ?
Zaczęłam kupować od 8tc i co tydzień na " urodziny" co srode cos jej kupowałam . Nie wierze w przesądy .
Medela bardzo dobry laktator polecam elektryczny .

Ja mialam medela swing elektrczny i byl spoko.
Ja mialam wielszosc rzeczy wybranych i zamowilam po polowkowych (wozek, fotelik z baza, lozeczko, meble). Akurat laktator i monitor oddechu kupowalam na samym koncu, ale kolejnosc nie ma znaczenia.

Ja mialam medela swing elektrczny i byl spoko.
Ja mialam wielszosc rzeczy wybranych i zamowilam po polowkowych (wozek, fotelik z baza, lozeczko, meble). Akurat laktator i monitor oddechu kupowalam na samym koncu, ale kolejnosc nie ma znaczenia.
A jaki monitor oddechu kupilas ? Ja widzialam taki zakladany do pieluszki i zastanawiam sie czy jest ok

reklama
Ja polecam z lovi proactive jestem mega zadowolona mleczko tryska

Do góry