reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ściągam co 3 godziny zazwyczaj. Albo 7 5 3 albo po 15 minut. Zazwyczaj więcej mleka mam po tej sesji 7 5 3 :-) dodatkowo czasami przglystawiam dziewczynki, ale nie jest to nawet raz dziennie.
Dotychczas starczalo b3z najmniejszego problemu,nawet mam kilka torebek zamrożonych. Teraz jakoś ilość mleka trochę spadła... odciągam ok 210 ml :-/ ale mam delikatny zapas z nocy :-) bo wtedy jedzą mniej. 0bawiam się że niestety niedługo będę musiała dodać mm
DIewczyny a jaki laktator najlepiej kupic? Ja medela namierzylam ale nie wiem czy to jest dobry. I czy lepiej elektryczny czy manualny bo pomalu zaczynam szulac. Kupowac sie boje jeszcze.... glupie przesady... xaly czas mam w glowie ze jak cos kupie to sie cos zlego stanie... zaczelam 13 tc. Kiedy zaczelyscie kompletowac szukac rzeczy ?

kochana ja małą przystawiam do cyca ale ona i tak nie chce ciągnąć, bo złośnik od początku przyzwyczaiła się do butli,a dwa musi ciągnąć przez kapturki i to jest katorga i dlsa mnie i dla niej.Dlatego w wolnej chwili odciągam ale więcej jest na mm. Nie wiem co robie z karmieniem zle ze ta kupa nie idzie :(
Nic nie robisz źle my misłysmy kupe do 3 dni .... teraz mamy 3x dziennie . Wszystko musi tam dojrzeć. Mnie neanotolog nie kazał dawac zadnych herbatek . Mleko + biogaja , masaż , ciepla kąpiel ,przytulanie ,nóżki do brzuszka , kladzenie na brzuszku .

DIewczyny a jaki laktator najlepiej kupic? Ja medela namierzylam ale nie wiem czy to jest dobry. I czy lepiej elektryczny czy manualny bo pomalu zaczynam szulac. Kupowac sie boje jeszcze.... glupie przesady... xaly czas mam w glowie ze jak cos kupie to sie cos zlego stanie... zaczelam 13 tc. Kiedy zaczelyscie kompletowac szukac rzeczy ?
Zaczęłam kupować od 8tc i co tydzień na " urodziny" co srode cos jej kupowałam . Nie wierze w przesądy .
Medela bardzo dobry laktator polecam elektryczny .

Ja mialam medela swing elektrczny i byl spoko.
Ja mialam wielszosc rzeczy wybranych i zamowilam po polowkowych (wozek, fotelik z baza, lozeczko, meble). Akurat laktator i monitor oddechu kupowalam na samym koncu, ale kolejnosc nie ma znaczenia.

Ja mialam medela swing elektrczny i byl spoko.
Ja mialam wielszosc rzeczy wybranych i zamowilam po polowkowych (wozek, fotelik z baza, lozeczko, meble). Akurat laktator i monitor oddechu kupowalam na samym koncu, ale kolejnosc nie ma znaczenia.
A jaki monitor oddechu kupilas ? Ja widzialam taki zakladany do pieluszki i zastanawiam sie czy jest ok

reklama
Ja polecam z lovi proactive jestem mega zadowolona mleczko tryska

Do góry