reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Oj matka matka noś i całuj :)
Moja nadal w dzień ma raczej krotkie drzemki ( chodz nie zawsze czasem potrafi zjeść obiad o 15 i wstac o 18 na mleko )
Ale normalnie to 1 lub 2 x po 30-60 minut i 1x godzinka lub 3 :laugh2: w nocy nadal od 21 do 6-7 czasem 9 :laugh2:
A spacery lepiej wygladaja ? ?
Nie spacery wyglądają tak samo. Troche w wózku reszta na rękach. Może jak będzie siedziała i spacerówka to będzie lepiej. Noś i całuj...ta czasem po takich kilku godzinach nie mam siły. Wiem nikt nie mówił że będzie łatwo.

Dziewczyny dzięki za informację dot TSH - dziś na pewno lekarza zapytam.
Mam jeszcze pytanie dotyczące laktatora - ręczny czy elektryczny? Naczytałam się że ręcznym boli, trwa dłużej i jest mało wygodny, za to elektryczny wiadomo - droższy.
znalazłam taki: Link do: CANPOL LAKTATOR ELEKTRYCZNY Easy Start + AKCESORIA
A może macie swoich faworytów? Konkretnie jakiś polecacie? i co sądzicie o tym? :)
Uważam że lepiej elektryczny. Naprawdę spora oszczędność czasu.

Nie spacery wyglądają tak samo. Troche w wózku reszta na rękach. Może jak będzie siedziała i spacerówka to będzie lepiej. Noś i całuj...ta czasem po takich kilku godzinach nie mam siły. Wiem nikt nie mówił że będzie łatwo.
To naprawdę nie masz łatwo. Moja większość czasu grzecznie leży w wózku a jak by trzeba było non stop nosić to byłoby uciążliwe [emoji51]

Dziewczyny a laktator zamawiać na dniach? Czy dopiero jak po szpitalu będę w domu? Czy warto wcześniej zamówiony zabrać do szpitala? Tak, żeby położna mnie nauczyła?
Ja w szpitalu poprosiłam w końcu o butelkę dla małego i lakrator i zanim syna ponownie przystawialam do piersi rozkrecilam laktację laktatorem.Teraz bym brała co swój to swój a różnie może byc

Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady i polecenia :)
Teraz przyszła mi do głowy myśl (jeśli głupia - od razu wybijać z głowy! :))
Czy jak zamówię już ten laktator i przyjdzie do domu to czy jest sens (można? warto?) spróbować poużywać go już w domu przed porodem? Chodzi mi o kwestię nauczenia się, sprawdzenia czy będę karmić piersią (czy jest mleko bo miałam 1 epizod z typową siarą z sutków a teraz cisza) Nie chodzi mi zupełnie o wywołanie porodu (może tak się stać?) Jak to jest?:confused::confused:
Ja bym tak nie robila bo gdzies po 3-4 dniach przychodzi mleko przynajmniej mi a wczesniej jest siara i ona jest bardzo wazna dla maluszka a jak bedziesz tak robić to mozesz sobie moim zdanien rozkręcić laktacje przed porodem

reklama
Bardzo dziękuje, właśnie tak mysle żeby sie laktacja za wcześnie nie rozkręciła... a zapytam.. czy używanie laktatora jest trudne? Nigdy nawet w rękach go nie miałam... mleko jest 3/4 dni od porodu?? A do tego czasu co dziecko je??

W zależności jak rodzisz. Zazwyczaj przy porodzie siłami natury od razu masz pokarm po cc tez, niekiedy bywa ze po cc przychodzi później. Na początku maluszek bardzo niewiele potrzebuje. W pierwszej dobie 5 ml. Po porodzie SN od razu zostawiasz do piersi. Jeżeli nie będziesz miała w ogóle pokarmu to dokarmia mm [emoji6] obsługa laktatora jest banalna. Dostawiasz do piersi włączasz i czekasz aż odciągniesz.

Do góry