reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
hej kobitki! piękne te staniki!ciekawe, jaki będę mieć rozmiar bo swój mam już spory...:zawstydzona/y:
sony no to pięknie, już piłkę możesz kupować dla synusia :-)
malinuś a Ty zaraz będziesz mieć prenatalne?kiedy?ja mam 14-go :tak:
kurczę,przełaziłam cały dzień i jakoś mnie brzuch pobolewa, jakby Pingwinek powiększał mieszkanko...Zrobiłam te badania dzis, będą w piątek u dr.
Mierzyłam dziś różne ubrania w sklepie i nic mi nie leży :-(

Martka miałam to samo z ubraniami, kupowałam normalne o rozmiar wieksze. Tylko tuniki mam z przed ciązy, a teraz idealnie brzuszek mieszczą i mam dwie pary leginsów ciążowych. O taką sukienkę tulipan mam, i jeszcze dwie z długim rękawem.
bb3.jpg
A taka jest ta druga, nawet w tym samym kolorze
http://allegro.pl/sukienka-tulipan-i3294503122.html

Załączniki

• bb3.jpg
    bb3.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Sony, super wyglądasz :-)
A te sukienki-tuniki są dość popularne. W 3mieście ich też pełno :-) Są rożne przeróżnę - z zameczkami na ramionach, dwukolorowe, z krótkim, długim rękawem.

A imię dla synusia już masz???

Miał być Pawełek, ale po przeczytaniu znaczenia tego imienia, nie chcę mieć syna chudego i wątłego. Myślę nad Mikołajem. Jeszcze się pewnie do porodu kilka razy zmieni.
Jutro idę do szkoły rodzenia jako osoba towarzysząca :) zobaczymy z czym to się je.

Sony, znam paru Mikołajków, to fajne chłopaki.
Zresztą jakiego imienia byś nie wybrała, to i tak będzie ono dla Twojego najukochańszego synka,
który będzie wyjątkowym facetem.

Moja koleżanka miała wybrane imię, jeszcze przed ciążą. Miał być Krzysiu. I po urodzeniu Krzysia spojrzała na niego i doszła do wniosku, że to imię do niego kompletnie nie pasuje :-) Michałek ma teraz prawie 4 latka :-D

Dziewczyny, ale nabrałyście tempa! Doczytałam, ale która godzina...
Ja miałam okropne dwa dni w pracy, nie starczało doby, a klient wisiał nad głową... Na szczęście wydaje się, że już koniec, choć może jeszcze jutro będę mieć telefony... Oby nie.
Aduś - cieszę się, że już szew założony, ja bym jednak się oszczędzała, wiadomo, nie tak, żeby leżeć plackiem, ale prowadzić "oszczędzający tryb życia". Mnie od takiego dzieli jeszcze jeden miesiąc - w wakacje odpoczywam :)
Gotadora - dobrze, że się zajęli tym ciśnieniem, bo martwiłam się o Ciebie. Z ciśnieniem nie ma żartów. A cysta mam nadzieję, że niedługo się wchłonie!
Madzialenak - co do butelki, to każde dziecko lubi coś innego. Oczywiście najważniejszy jest smoczek - są łezki, wisienki, anatomiczne... lateksowe i kauczukowe. Więc do wyboru do koloru. Mój synek też upodobał sobie najbardziej taki zwykły kauczukowy - żółty, o kształcie anatomicznym, jaki był zawsze, też w czasach komunistycznych, choć w domu miałam kilka różnych rodzajów, bo eksperymentowałam. Jeśli chodzi o butelkę, zaczynałam od Aventu, była w porządku, ale po miesiącu coś mnie tknęło, zaczęłam czytać na temat plastiku (zwłaszcza, że czasem wlewaliśmy wrzątek do butelki i czekaliśmy, jak ostygnie, żeby mieć przygotowany jak dziecko się obudzi) i przeszłam całkowicie na szklane butelki. Jakoś stwierdziłam, że co szkło, to szkło, żadnych ftalanów i innych substancji, które wydzielają się z plastiku pod wpływem gorąca. Takie butelki są teraz tylko jednej firmy - Canpol i strasznie trudno je znaleźć. No i trzeba kupić od razu co najmniej 3-4 bo się tłuką (nam stłukły się 2). I my dokupowaliśmy od razu smoczek kauczukowy, bo są standardowo sprzedawane z białym - silikonowym. Ale dziecko najlepiej podpowie, co mu najbardziej pasuje :)
Sony - gratuluję synka i cieszę się, że z szyjką wszystko ok :)
Martka -co do pielęgnacji siusiaka, to nie jest takie uciążliwe. Moja siostra miała drugą córeczkę, to z kolei ona miała cały czas zapalenia układu moczowego, podobno one są częstsze u dziewczynek. Po prostu trzeba się cieszyć tym, kogo się ma :)

A ja niby zdecydowałam o imieniu, ale wciąż się waham. Czy któraś z Was też tak nie może się zdecydować? Bo ja już odchodzę od zmysłów. Wciąż mówię "dzidziuś" albo "dziewczynka", a chciałabym już mówić po imieniu. Mam na myśli jeszcze 3 imiona... Ja się nie nadaję do wymyślania imion, z synkiem było podobnie... Cały czas mam świadomość tego, że to ogromna odpowiedzialność, bo to przecież coś na całe życie...

reklama
Lawendowy...widziałam już ta koszulke, trochę droga, ale sliczna jest! można ja chyba nawet uzywac po ciąży, bo wygląda bardzo seksownie:zawstydzona/y:;-)
to ja już cie czaruje!! czarodziej Marcel zaraz ci przekaze swoja moc!:-D:tak:

Sony
...ja to chodze w normalnych rzeczach, nawet krótkie spodenki z lata zeszłego na mnie pasuja:-p teraz tylko getry sobie ciążowe kupiłam, bo jednak ze spodniami mam problem, no ale wszystkie koszulki sa ok i się mieszcze, mysle,ze w 9 miesiącu dopiero będę miała problem:tak: to może jedna taka tuniczke sobie kupie, ale zobaczę jak to z pogoda będzie...

ja już druga lubianke truskawek wcinam...masakra...zoladek i jelita mnie bola a ja się nie mogę powstrzymac:confused2:

Do góry