reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Adus, Gotadora trzymajcie sie dziewczyny!!

Gotadora, czyli zarowno u mnie jak i u ciebie z tymi hormonami przegieli. Ty mialas estradiol 6k o ile pamietam? Ja z hiperka nadal sie mecze, teraz ruchy dziecka mi naruszaja jajniki. Bardzo boli.

Trzymaj sie tam! Najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarzy, sobie z wszystkim poradza na pewno!!!

reklama
Sony...gratuluje udanej wizyty! super kochana, ze szyja trzyma!:-)

madzialenak..ja tez wlasnie mysle nad tym! wybrałam tomee, bo nie maja biosfenolu a, no i smoczki wygladaja jak sutki...wiec jest ok! zastanawiam się tylko nad tym czy wybrać reczny laktator czy elektryczny... ZESTAW Tommee Tippee LAKTATOR + BUTELKI + WKŁADKI (3267410188) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mysle nad tym, tylko to jest reczny

Ikasia
...ciesze się, ze u ciebie tez wszystko gra! widzisz jakiego masz dużego kropka już!:tak::-)

Lawendowy
...tos ty przeszla sporo kobito już w zyciu...kurde silna baba jesteś! no to jak nic musi być ci to wynagrodzone! a jak ty się teraz czujesz, może zglos się na jakas tomografie glowy...

miliaa ja popytałam koleżanek-doświadczonych Mamusiek- i jak laktator, to tylko elektryczny! Ale dziewczyny nie kupujcie na razie, nie wiadomo czy się przyda a to jednak spory wydatek. Im częściej bedziecie odciągać tym większy będzie nawał (tak mówiły koleżanki a im położne). A jak piersi będą obolałe i nabrzmiałe, to lekki masaż dłońmi i wystarczy trochę mleka spuścić i będzie ulga.
No chyba, ze zamierzacie wychodzic często i na dłużej a dzidzie z kimś zostawiać, no to chyba wtedy laktator niezbędny.

Miliaa ja na razie dostanę od koleżanki laktator ręczny Avent i jeśli się okaże, że będę miała dużo pokarmu to wtedy zdecyduję jaki zakupić.

Co do butelek - ja się nastawiam na karmienie piersią - no ale na wszelki wypadek mam po 1 butelce Dr.Browna - są najbardziej antykolkowe ze wszystkich butelek na rynku. Kupiłam te po 125ml. Jak okaże się że się do mleka nie przydadzą to będą na później na picie. Mam też po 1 butelce 125ml z Avent Naturals...
Każde dziecko jest inne i może się okazać że obie nie pasują :p Moja koleżanka ma córkę która akceptuje tylko taki ochydny smoczek żółty lateksowy - jak z naszego dzieciństwa :-)

Ja już dzisiaj zamówiłam sobie na allegro koszulę i szlafrok oraz drugi stanik do karmienia bo tak sobie pomyślałam, że jak bym miała nagle trafić do szpitala to nawet nie będę miała w czym tam paradować :baffled:

Miliaa, dziękuję, już jest prawie dobrze. Jeśli to był udar, to tylko trochę białka się ścięło. Muszę zregenerować siły i tyle. Fakt, trochę przeszłam. Niestety życie nie głaszcze mnie po głowie. Ale jak to się mówi, co nam nie zabije, to nas wzmocni. Nie będę szła na TK. Myślę, że odpoczynek dobrze mi zrobi. A odpoczywam dzisiaj już od południa, bo szybko skończyłam pracę. Jutro mam dzień wolny, więc tylko wyjdzie mi to na dobre :tak:

reklama
Do góry