reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Madzialenak, ale się uśmiałam :rofl::rofl2::rofl: niezłe, naprawdę niezłe.
Ale zobacz, jaki wyedukowany pan dr. Ciekawe, czy na medycynie się tak wyszkolił :-D:-D:-D

Lawendowy Sen chyba nie do końca bo przy następnym zabiegu laparoskopii myślał, że mi uszkodził jelita i ponoć spać nie mógł przez to. Mało tego nie mógł sobie poradzić przy tym zabiegu i wołał następnego mądrale dr W. ordynatora, Ty już wiesz dobrze którego.

Miliaa stanik zakupiłam tej samej firmy ALLES :-), tylko taki model: czarny. Podoba mi się, że te staniki są usztywniane fiszbinami.
3236340422

Koszulę tą co polecałam zamówię po 15.06 bo ten sprzedawca jest na urlopie i czekam aż wystawi aukcję. Ją chcę założyć po porodzie.
Natomiast do porodu zamówiłam sobie taką: Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia L/XL (3299276983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i taki szlafrok: Szlafrok L/XL - ciąża bawełna 100% - producent (3267814689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Miliaa jaki rozmiar tej koszuli w kropeczki zamówiłaś?

Ostatnia edycja:
Ja dziewczyny calkowicie przestalam ogladac ciuchy ciazowe, to przez to że u mnie to juz k0oniec beztroskiego cieszenia sie ciaza tylko kazdy dzien to bedzie stres i liczenie uplywajacych tyg...zeby kolejne 6 tyg jak najszybciej zlecialo bez zadnych sensacji...
maly obkupiony jest w najwazniejsze rzeczy, jeszcze lozeczka brak.. a pokoj juz ma wyremontowany..
Tutja jedna kobieta urodzila w 30 tc, maly wazyl 1kg i wszystko z nim ok! to jest pocieszajace..
Moj Maksi tydzien temu wazyl 540gr wiec jest jakos o tydz. do przodu co mnie tez troche pociesza, jak szybko rosnie waga maluchow? Ile moze miec po tygodniu ?
Ta dziewczyna obok z krakiem co jakis czas wstaje i łazi... nie rozumiem tego.. Chociaz to jest jej 4 dziecko wiec moze dlatego luzniej do tego podchodzi...

Lawendowy Sen chyba nie do końca bo przy następnym zabiegu laparoskopii myślał, że mi uszkodził jelita i ponoć spać nie mógł przez to. Mało tego nie mógł sobie poradzić przy tym zabiegu i wołał następnego mądrale dr W. ordynatora, Ty już wiesz dobrze którego.

A może zamiast uważać na wykładach i ćwiczeniach, to zajmował się dobranockami. Skądś te jego braki musiały się wziąć.
Pamiętam, że mało nie zeszłaś. A ci "specjaliści od 7 boleści" - dr W. i dr P. , to lepiej niech się zajmą przyjaciółmi Snoopiego, a nie ludzi leczą.
A on mi będzie jeszcze mówił, że najlepszy wiek do rodzenia dla kobiety, to 14 lat.

Aduś mój synek ważył na połówkowym 444 g a po 4 tyg. 830 g, czyli wychodzi na to, że na Twoim etapie Maksiu rośnie o ok. 100 g tygodniowo. Powiem Ci, że ta dziewczyna w 30 tc urodziła dość małe dziecko. Mi się wydaje, że mój już waży 1 kg, wizytę miałam 2t1d temu.

A może zamiast uważać na wykładach i ćwiczeniach, to zajmował się dobranockami. Skądś te jego braki musiały się wziąć.
Pamiętam, że mało nie zeszłaś. A ci "specjaliści od 7 boleści" - dr W. i dr P. , to lepiej niech się zajmą przyjaciółmi Snoopiego, a nie ludzi leczą.
A on mi będzie jeszcze mówił, że najlepszy wiek do rodzenia dla kobiety, to 14 lat.

ale się uśmiałam :-D, oni obydwoje są nieźle pokręceni, tylko się mądrzyć potrafią a do leczenia to im daleko

No i skierowania brak, musiałabym poronić co najmniej 3razy żeby mi kuźwa wypisał, jełop normalnie nie mam slow, bo on nas nie prowadzi bo to nie jego fach on jest lekarzem pierwszego kontaktu, normalnie nie miałam już ochoty na niego patrzeć i go słuchać, zapytam moja ginekolozke czy mi wypisze chociaż dla mnie a emek zrobi prywatnie bo w okolicy nawet androloga nie ma na nfz żeby mógł mu wypisać

Podejrzewam ze wogóle nie dzwonil do funduszu tylko sobie przemyslal co ma nam powiedziec bo jak przyszlismy to mial str genesis włączoną. Dyskusja trwała dłuzsza chwile ale bezskutecznie

napisalam juz mail do nfz i jak odpisza na moja korzysc to walne mu tym w twarz delikatnie mowiac

reklama
madzialenak...sliczne te staniki są! Koszule też jedna mam taka do porodu czy to cc czy sn...ale do zniszczenia. A tamta, dużo lepsza zostawiłam sobie na po porodzie. Ja wzielam L i jest dosyć spora. Ale fajnie mozna ja pod biustem związać ta wstazeczka i dopasuje się a wolałam miec na brzuchu luz, bo bedzie mi jeszcze chyba wisiał po porodzie :) myślę ze XL bedzie za duza na ciebie...no ale pomierz sie dokładnie i zdecyduj sama :)

Kwiatek...nie mam słów do tych lekarzy, ale moi też nie chcieli dawać skierowań i wszystko robiłam prywatnie. Kupę kasy wywalilam, ale nie zaluje :D

Do góry