reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi n przyjeciu dali koszule z dupa na wierzchu wlasnie [emoji38], wszytstko inne mialam zdjac. A do cc calkiem mnie rozebrali wiec nie bylo problemu z kangurowaniem, po prostu mala na mnie polozyli w trakcie zszywania.
Ale kuzwa, zeby koszuli nie dawali to cyrk na kolkach...

Ja dostałam do cc koszule taka żółta ładna i bez dziur [emoji12] ale zazdroszcze kangurowania [emoji22] jak mnie zszywali to małego do policzka dostałam a pózniej godzinę ( najdłuższa w moim życiu) na obserwacji leżałam... gdzieś po 2h zjechałam na sale

Kurczę dziewczyny nie nakrecajcie takich mitów. Szpitale i warunki są widocznie różne. Ja rodziłam w Polsce, dostałam koszulę do porodu, miałyśmy pieluchy dla dzieci, kremy do smarowania, dostawalysmy wkładki poporodowe ile chciałyśmy. A położna miałam wymarzoną nie wiem jak bez niej bym poród przeżyła ZA DARMO.

U nad tez były podkłady, wkładki i pampersy [emoji6]

reklama
Ja dostałam do cc koszule taka żółta ładna i bez dziur [emoji12] ale zazdroszcze kangurowania [emoji22] jak mnie zszywali to małego do policzka dostałam a pózniej godzinę ( najdłuższa w moim życiu) na obserwacji leżałam... gdzieś po 2h zjechałam na sale

U nad tez były podkłady, wkładki i pampersy [emoji6]
Ja do swojegi w ktorym chce rodzic musze miec podkłady, pieluszki, pampersy. Dobrze ze jest opcja ze daja ciuszki dla maluszka na czas pobytu w szpitalu bo w tedy mniej rzeczy bede miała do wyrzucenia żeby bakterii ze szpitala do domu nie przywlec. Ale w sumie to dla mnie zaden problem, tylki troche to miejsca w torbie zajmuje

Bardzo różnie. Ale kręci się to w okolicach 80-90 ml. Je mniej więcej co 2-2,5 h chyba, ze zje mniej.
emoji6.png
To strasznie mało. Czy to wynika z faktu, że jest wcześniakiem? Zosia jest miesiąc starsza od Bianki a moja zjada zazwyczaj 120 ml. Czasami jeszcze dorabiam i potrafi zjeśc 180 ml. Teraz zastanawiam się czy to nie za dużo bo robi sie z niej pulpet.

To strasznie mało. Czy to wynika z faktu, że jest wcześniakiem? Zosia jest miesiąc starsza od Bianki a moja zjada zazwyczaj 120 ml. Czasami jeszcze dorabiam i potrafi zjeśc 180 ml. Teraz zastanawiam się czy to nie za dużo bo robi sie z niej pulpet.
Moja Lilka 180ml jadla jak miala 7 miesiecy. Gdzies do 3go miesiaca jadla max 90ml, ale jadla co 2h.

Moja Lilka 180ml jadla jak miala 7 miesiecy. Gdzies do 3go miesiaca jadla max 90ml, ale jadla co 2h.
No Bianka je co 3 h. Pewnie jakbym ją częściej karmiła to jadłaby mniej. Nie zawsze zjada te 120 ml. Zazwyczaj zostawia. A 180 dostała może ze 2 razy. Niby lekarz nic nie mówił ostatnio, że za gruba.
Teraz sobie przeliczyłam i wyszło, że w ciągu doby Twoja nawet więcej zjadała.

Nie wiem z czego to wynika. Przybiera bardZo ładnie na wadze. I tez jest mały pulpet. Wazy 4700g [emoji23]

Czy ja wiem...Marcelina je zawsze 120ml jak robie jej 150 to nie zje a też powinna już wiecej. Dopytywałam lekarza. Pediatra mówiła, że nic na silę przybiera jest ok. I znowu potwierdza się każde dziecko jest inne. Moja wieczorem potrafi zjeść 60ml bo i tak czasem sie zdarza i spi cała noc. Także nie ma reguły.

reklama
Są Szpitale i szpitale:(
U mnie nie dają koszuli, podkładów, zzo, gazu. Z przeciwbólowych tylko no spa i apap, tensa jest urządzenie ale trzeba przynieść swoje pasy inaczej nie skorzystasz:( I to najlepszy szpital w promieniu 50 km:oo2:
Wiesz, jeszcze możesz zmienić na moj:) jak to położna powiedziała, tam nawet konia znieczula:laugh2:
A z dobrych infirmacji to dzis w koncu wysls mi gondole-mam nadzieje ze znowu czegos tam nie znajde:-) :)
A moj pies dzis oszalal. Poszlam.sie napic, ona stala kolo moich nog, poszlam.do wc ona legla pod moimi nogami-mam glupi zwyczaj ze zostawiam w wc otwarte drzwi:) jest tylko troche paniki jak ktoś idzie na gore:laugh2::laugh2:
Poszlam po tableta do salonu, ona krok w krok za mna a terazjak lezymy w lozku i ona przy moich nogach ake to oczywiscie standard

Do góry